fbpx

Lantligt boende

Iredsbo

Högstbjudande

7 100 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 4 okt kl 12:00

Visning

  • lör 18 sep, kl 10:00 - 12:00

    Välkommen att boka tid för visning!
    Med anledning av Corona restriktioner måste vi tidsseparera visningarna. Då er visningstid börjar tar ni del av bostadens insida , utsida och ekonomibyggnader kan ni ta del av mellan kl 10 - 12 på visningsdagen.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
0,9 ha
Tomtområde
0,9 ha
Boyta
288 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MALMÖ LOCKARP 33:1

Adress

Lockarpsvägen 30 23841 Oxie

Om fastigheten

Efter en lång familjehistoria på gården är det dags för 6 generationen att lämna över till en ny familj som vill skriva vidare historian på Iredsbo.

Pampig mangårdsbyggnad från år 1900, enligt skriften Gods & Gårdar, om ca 230 kvm med 8 rum och kök samt delvis oinredd ovanvåning. Bostaden bjuder på stora rum med ordentlig takhöjd, två kakelugnar och veranda mot trädgården. Möjligheterna på Iredsbo är otaliga, ett generöst boende med ekonomibyggnader som bjuder på möjligheter för egen verksamhet direkt utanför Malmö. Varför inte skapa möjligheter för stora festarrangemang, gårdsbutik eller uthyrning. Bo med bekvämt avstånd till stadspulsen och Öresund samtidigt som man har åkern direkt utanför trädgården.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Pampig mangårdsbyggnad från år 1900, enligt skriften Gods & Gårdar, om ca. 230 kvm med 8 rum och kök samt delvis oinredd ovanvåning. Bostaden bjuder på stora rum med ordentlig takhöjd, två kakelugnar och veranda mot trädgården. Möjligheterna på Iredsbo är otaliga, ett generöst boende med ekonomibyggnader som bjuder på möjligheter för egen verksamhet direkt utanför Malmö. Varför inte skapa möjligheter för stora festarrangemang, gårdsbutik eller uthyrning. Bo med bekvämt avstånd till stadspulsen och Öresund samtidigt som man har åkerlandskapet direkt utanför trädgården.

Bostaden står på krypgrund, mindre källare under husets östra del, väggar av ler och sten samt yttertak av tegel.

Kommunalt vatten och avlopp, egen brunn finns kvar på gården. Vatten från egen brunn är ej provtaget.

Uppvärmning via jordvärme, jordvärmeslingor ligger placerade öster om ekonomibyggnaderna.

Fiber finns indraget till bostaden, något abonnemang finns ej kopplat till fastigheten.

Fastigheten är i behov av renovering.

Genom vardagsentrén, i husets östra del, kommer man in i hallen med platsbyggd garderob, från hallen tar man sig upp till ovanvåningen eller vidare till kontoret, vardagsrummet eller köket. Köket med plats för matbord har utsikt i söder mot trädgården, i köket finns nedgång till källaren. Från köket tar man sig vidare till sovrummet även där med utsikt över trädgården, från sovrummet når man ett mellanrum till vardagsrummet. Det mindre mellanrummet har en större klädkammare och ingång till badrummet. Mindre badrum med toalett och badkar.

Från sovrummet tar man sig sedan vidare in till matsalen, matsalen med utsikt över trädgården och med dess fina väggmålningar och ståtliga kakelugn. Från matsalen rör man sig vidare till verandan, där man kan slå sig ner med en kopp te i fåtöljerna medans man blickar ut över trädgården i söder.

Tillbaka i matsalen tar man sig vidare in till salen som även det bjuder på en ståtlig kakelugn. Salen bjuder på utsikt i både söder och väster. Från matsalen tar man sig också vidare till vardagsrummet med utsikt mot gårdsplanen i norr och med stor plats för umgängesytor. Från vardagsrummet når man huvudentrén, entrén har goda möjligheter för förvaring och en f.d. toalett. Toaletten är idag avstängd. Från huvudentrén når man nedanvåningens andra sovrum samt trappa till ovanvåning.

​​Från trappan kommer man upp till hallen på ovanvåningen, hallen har väl tilltagna förvaringsmöjligheter. Från hallen når man ett sovrum i väster och husets stora sängkammare med utsikt i söder mot trädgården. Från det stora sovrummet tar man sig sedan till den oinredda delen av ovanvåningen, där man också har nedgång till vardagsingången.​

Lägenhet

Mindre lägenhet om ca. 60 kvm i den södra delen av garaget, tre rum och kök. Ingång i söder från gårdsplan samt i väster. Toalett finns, ingen dusch. Lägenheten är i stort behov av renovering.

Garage

Garage om ca. 60 kvm med port från gårdsplanen, delvis stenlagt golv i övrigt grusgolv, ler och stenväggar samt yttertak av eternit.

Stall

F.d. Stall om ca 250 kvm, idag delvis inredd med äldre stallinredning. Gjutet golv, väggar av ler och sten samt yttertak av eternit. Ingång via dörr i söder från gårdsplan, dörr i norr mot den gamla gödselplattan samt i öster in till logen.

Loge

Loge om totalt ca. 270 kvm med ingång via port i söder mot gårdsplan samt två portar i norr mot baksidan. Delvis gjutet golv i övrigt grusgolv, stomme och ytterväggar av trä samt yttertak av eternit. Logen är idag delvis inredd för förvaring av spannmål.

Brygghus

Äldre brygghus som idag fungerar som förråd samt snickarbod, ca. 70 kvm. Gjutet golv, väggar av ler och sten samt yttertak av eternit.

Verkstad

Mindre verkstad/garage om ca. 60 kvm, ingång via port i väster mot gårdsplan. Gjutet golv, väggar av ler och sten samt yttertak av eternit.

F.d. Svinahuset

F.d. svinhuset som idag används som förråd. Grusgolv, väggar av ler och sten med yttertak av eternit. Ingång via dörr i söder, samt via port i öster och väster.

Gödselhus

F.d. gödselhus, placerat direkt norr om det f.d. stallet, rivningsbehov.

Städning

Ekonomibyggnader överlåtes delvis städade. Den lösa egendom som på tillträdesdagen eventuellt finns kvar på fastigheten övergår till köparen.

Driftskostnader

Driftskostnader 2020,

Energideklaration upprättas på köparens begäran.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Friskrivningsklausul

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten.

Förfarande

Förfarande Fastigheten försäljes till högstbjudande genom öppen budgivning. Eventuella villkor från budgivare skall framgå vid läggande av bud.

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande senast vid tillträdet. Budgivaren skall efter avslutad budgivning vara beredd att teckna köpekontrakt, varför besiktning av objektet/fastigheten och kontroll av finansieringsmöjligheter mm bör vara klart innan bud lämnas.

Försäljningssätt

Utgångspris: 7 100 000 kr

Öppen budgivning.

Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkommit bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion mellan budgivarna. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 068 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Lämna bud senast mån 4 okt kl 12:00

Högstbjudande: 7 100 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter