fbpx

Lantbruk

Idylliskt sommartorp

Högsta bud

910 000 kr

Högstbjudande: 675 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
13,8 ha
Skogsmark
11,5 ha
Berg/hällmark
0,1 ha
Inägomark
1,9 ha
Övrigmark
0,3 ha
Virkesförråd
600 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÄRNÖSAND RISNÄS 1:25 & 1:26

Adress

Risnäs 185 87192 Härnösand

Om fastigheten

Varmt välkomna till natursköna torpet i Risnäs och dess trivsamma byggnader. Här kan ni tillbringa era lediga stunder med lugnt och enskilt läge och naturen som granne. Genom att ägaren har dragit fiber till fastigheten finns även goda möjligheter att kunna jobba från fastigheten. Fastigheten spänner sig över hela 13,8 ha som omgärdar byggnaderna och erbjuder både gräsmatta, äng och skog, flera mysiga byggnader där hela stora familjen ryms, kan det bli bättre? Till allt detta finns även möjlighet att ta över möbler och inventarier.

Vill du ta chansen att äga ett eget torp nära naturen och finna lugnet och jobba hemifrån så har du möjlighet med denna fastighet.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Äldre bostadshus i 1 1/2 plan uppförd i timmerstomme på torpargrund med matkällare under en del av huset. Fasad av stående träpanel,
tvåglasfönster och plåttak. Uppvärmning av huset sker med el och vedspis placerad i köket. Kallkälla med hydrofor samt enkelt avlopp från diskbänken. Byggnadsarea ca 49 kvm. Fiber finns indraget till huset

Bv. Genom den påbyggda farstukvisten kommer man in i hallen som är beklädd med pärlspont. Från hallen tar man sig både upp till övervåningen samt in i köket. Köket har snickerier av furu elspis och vedspis samt ett rymligt skafferi. Där finns även ett kylskåp. Innanför köket finns ett stort rum med trägolv och eldstad.

1 tr. Övervåningen består av två rum, det första rummet man kommer till har panel på väggar och tak. Rummet innanför använder säljaren som sovrum. Båda rummen har synliga takbjälkar och breda gamla trägolv.
Eldstäderna är inte sotade på många år och eldstaden i rummet innanför köket har ägaren alldrig använt.

Timmerstuga

Äldre byggnad i 1 plan med loft uppförd i timmerstomme. Ägaren har flyttat stugan till den plats den står på idag 1974 och uppförde den mellan åren 1974-1975 till en mysig stuga för gäster eller om man har en stor familj. Synligt timmer, plåttak och tvåglasfönster. Storstuga som är beklädd med panel på väggar och tak samt trägolv. Vedkamin finns även i stugan. Sovrum med plats för två sängar samt sovloft gör att man kan bo fyra personer i stugan. Byggnadsarea ca 31 kvm.

Backstugan

Liten mysig timmerstuga som ligger drygt 100 m från bostadshuset uppe på en höjd med utsikt över övriga byggnader. Därför kallar ägaren stugan för Backstugan. Stugan är uppförd i timmerstomme i ett plan. Fasad av synligt timmer, tvåglasfönster samt plåttak med tegelprofil. Byggnaden utgörs av ett rum med trägolv och panel på väggar och tak. Byggnadsarea ca 15 kvm.

Härbre

Äldre byggnad i 1 plan uppförd i timmerstomme på stenar med plåttak av tegelprofil. Byggnaden utgörs av ett förrådsrum. Byggnadsarea ca 18 kvm.

Vedbod/utedass

Förrådsbyggnad som är uppförd i stomme av trä med stående brädfodring och plåttak av tegelprofil. Ägaren använder byggnaden till vedbod samt utedass finns iockså i ett utrymme i byggnaden. Byggnadsarea ca 15 kvm.

Bastu

Bastu uppförd 1982 i stomme av trä med stående brädfodring och tjärpapptak. Här finns dusch samt vedeldad bastu. Vatten tas från en annan kallkälla än det vatten som tas till bostadshuset. Byggnadsarea ca 10 kvm.

Traktorgarage

Traktorgarage/förråd uppförd 1988 i stomme av trä med stående brädfodring och plåttak. Byggnadsarea ca 35 kvm påbyggt med snedtak om 14 kvm.

Vägbeskrivning

Fastigheten är belägen i Härnösands kommun, Stigsjö församling. Tag av E4:an vid Cirkel K och kör mot Viksjö. Efter ca 15 km är man framme i Brunne, tag av vänster i korsning mot Risnäs och kör 200 m, sväng höger och fortsätt mot Risnäs. Efter ca 6,5 km tag mindre väg till vänster som går till fastigheten, efter ca 275 m100 m är man framme vid fastigheten. Se skogs- och översiktskarta samt vår hemsida för interaktiva kartor, www.ludvig.se.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad juni 2021 av Bengt Olov Westman 070 289 55 50. Enligt skogsbruksplan omfattar skogsmarken 11,5 ha med ett virkesförråd om ca 600 m3sk.

Skogsvård

Köparen är medveten om att fastigheten är i behov av skogsvårdsåtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt.

Enligt skogsbruksplanen finns:
Skogsvårdsåtgärder så som plantering 6,7 ha och röjning om 0,3 ha under planperioden.
Markberedning har skett av avdelning 1 & 8 under 2021. Säljaren har avsatt pengar till SCA för att de skall sköta om planteringen av avdelning 1 & 8. Enligt kontrakt 5,4 ha och kommer utföras under 2022.

Fastighetsgränser

Köparen är medveten om att fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga kända områden på fastigheten som har forn eller kulturvärden . Källa www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige

Naturvärden

Det finns inga kända områden på fastigheten som har naturvärden . Källa www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige

Jakt

Jakträtt på älg och småvilt hör till fastigheten. Fastigheterna ingår i Viksjö Älgskötselområde. För närvarande bedrivs älgjakten genom Risnäs jaktlag om ca 500 ha. I dagsläget är det ca 5 jägare i jaktlaget. Beslut från jaktlaget måste alltid tas för att ny ägare av fastigheten skall få vara med i jaktlaget.

Småvilt jagas på egen fastighet eller enligt överenskommelse över större område.

Areal

Areal enligt fastighetsutdrag för fastigheten 1:25, 124 300 kvm och Risnäs 1:26, 12 850 kvm. Areal enligt skogsbruksplan för båda fastigheterna 13,8 ha.

Visning

Visning av byggnaderna på brukningscentrum sker söndagen den 12/9 kl 11:00-12:00.
Anmälan skall ske till fastighetsmäklaren. Visning annan tid efter överenskommelse med fastighetsmäklaren.

Intressenter får på egen hand besikta skogen på fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därvid tas till grannfastigheter, eventuell jakt och skog.

Information om kommunen

Se kommunens hemsida www.harnosand.se och www.stigsjo.se.

Stigsjö

I Stigsjös dalgång bor det ca 1 100 personer permanent. Under sommarens månader när fritidsfolket är i sommarstugorna och utflyttade kommer hem ökar befolkningen betydligt.

Jord och skogsbruk har av tradition bedrivits i socknen. Avståndet till tätorterna Härnösand, Sundsvall, Timrå & Kramfors gör att arbetspendling från Stigsjö är möjlig.

Brunne är som ett centrum i Stigsjö där skola, förskola, mataffär, bensinpump och äldreboende finns.

Det finns många sjöar i området och flera har badplatser.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson men för juridisk person.

Tillträde

Tillträde 30 dagar efter köpekontraktets undertecknande eller enligt överenskommelse med säljaren.

Lagfart

Kostnad för lagfart är 1,5% av köpeskillingen + 825 kr.

Frågelista

Säljaren har svarat på en frågelista gällande fastigheten. Den går att beställa via fastighetsmäklaren på 0611-289 35 eller patrik.ulander@ludvig.se.

Inventarier

Säljaren har en hel del inventarier på fastigheten som, vagn, betesputs, gräsklippare, motorslåtter mm som han gärna säljer till den som köper fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 5 150 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter