fbpx

Lantligt boende

Idyllisk gård med något för alla – Atlingbo

Högstbjudande

5 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Om fastigheten

Gård i naturskönt och lugnt läge centralt på ön nära Roma och bara 2 mil från Visby. Underbar uppväxt trädgård med utmärkta möjligheter till egna odlingar och för vilsamma kvällar finns bastu och badtunna intill den lilla dammen. Sommarfesten har man med fördel i den gamla tröskvandringen där det numera är bar och festlokal och över verkstaden finns en lägenhet om gästerna blir kvar. Rejält och vackert kalkstenshus som är bra iordning och värms genom bergvärme och solceller. Praktisk ladugård med bra takhöjd och plats för både hobbys och förvaring. Betesmark/skog om ca 3 ha möjliggör mindre djurhållning.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

GOTLAND ATLINGBO RESARVE 1:8

Adress

Atlingbo Resarve 305 622 40 Romakloster

Totalareal
3,8 ha
Tomtområde
3,8 ha
Boyta
135 kvm

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Stilren och vacker mangårdsbyggnad i kalksten uppförd omkring år 1875 med en boarea på 135 m² enligt taxeringsuppgifter. 5 rum och kök varav 2 sovrum. Putsad fasad, tak av tegel samt kopplade 2-glasfönster. Dränering utförd år 1989. Väggarna är enligt uppgift invändigt isolerade med 70 mm cellplastkulor och vinden med 150 mm mineralull i bjälklaget. Uppvärmning via bergvärme med elpanna från Nibe, installerat år 2012. Som komplement har man under de senaste åren låtit installera solceller och den gamla vedpannan från CTC är ännu i bruk om man vill elda och hålla nere elförbrukningen. Till systemet finns en ackumulatortank om 750 liter som även är kopplad till solfångaren på verkstadens tak. Eget vatten via borrad brunn, ny hydropress samt nytt filter för vattenrening. 3-kammarbrunn med infiltration. Anläggningen delas med grannen via gemensamhetsanläggning. Fastigheten är fiberansluten.

Entré via huset framsida. Hall med klickgolv, avhängningsmöjligheter och trappa till övervåningen. WC-rum renoverat år 2023 med halvkaklade väggar och elvarmt klinkergolv. Tvättställ i kommod samt frånluftsfläkt. Vardagsrum med trägolv. Matrum med klickgolv och braskamin. Kök med matplats och bardisk. Utrustat med häll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Groventré från ena gaveln med trappa upp till entréplan med dörrar till kök och duschrum. Duschrummet har kaklade väggar, elvarmt klinkergolv, dusch, handdukstork (el) samt tvättställ.

På det övre planet finns finner man ett allrum med trägolv och takkupa mot gårdsplan. WC-rum med elvarmt klinkergolv, WC samt tvättställ i kommod. Renoverat år 2023. Badrum med våtrumsmatta, badkar samt handdukstork. Sovrum 1 med trägolv, klädkammare samt fristående skåp för kläder. Sovrum 2 har trägolv, garderobsvägg med skjutdörrar samt en klädkammare.

I källaren finns pannrummet med elpanna från Nibe, äldre vedpanna från CTC samt ackumulatortank. Vedförråd. Förråd. Tvättstuga med tvättho, tvättmaskin samt torktumlare. Matkällare med ny hydropress, vattenfilter samt frysskåp.

Trädgården är välskött och fin med många fina träd och buskar. Här finns t ex hassel, ekar och fruktträd men även olika odlingsplatser och växthus. Trädgården omgärdas av syrenhäckar, gotlandstun och härlig grönska. Grusad gårdsplan och grusgång till huset.

Verkstad med lägenhet ovanför

Verkstad byggd år 1980 med gjuten platta och stor port. Omkring 103 m² enligt försäkringsbrev och en takhöjd om ca 3,40 m. Här finns en billyft, luft-luft värmepump och 3-fas. Perfekt för den händige eller ett praktiskt garage för husbil och bilar. Bra ljus genom ny ledbelysning. Ovanför finns en mysig lägenhet med utvändig trappa på baksidan. Entré som leder vidare till pentry. Plastmatta på golvet. Pentryt är utrustat med spis, kolfilterfläkt, kyl/frys samt en bänkdiskmaskin. Nyrenoverat duschrum i kakel/klinker som har elvarmt golv, dusch, WC samt tvättställ i kommod. Intill finns en tänkt bastu som idag används som förråd. Stort allrum med trägolv. Överlag nymålade ytskikt och även fasaden har målats. På taket finns en solfångare som hjälper till med att värma vattnet till värmesystemet/ackumulatortanken. Lägenheten är försäkrad till 40 m², ytan är ej kontrollmätt.

Ladugård/lada

Praktisk ladugårdsbyggnad i sten/trä under tak av plåt. 442 m² enligt försäkringsbrev. Ingen djurhållning idag och djurinredningen har tagits bort. Halva ladugården har disponerats för hobbys så som snickeriverkstad och den andra halvan främst till förvaring/hundgård. I det gamla mjölkrummet är det idag slaktrum. I byggnaden finns det både el och vatten indraget. På gaveln finns en hundgård. Lada med jordgolv perfekt som maskinhall/garage med skjutdörrar på såväl fram- som baksida. I den gamla tröskvandringen är det numera en charmig och rymlig festlokal med grusat golv och bar. Hög trivselfaktor med bland annat ljusinsläpp från tre väderstreck och här är det ofta lagom varmt på sommaren. Här sitter centralen till solcellsanläggningen (effekt om 19,4 kW) som sitter på taket.

Bastu/avkoppling

Vedeldad bastu färdigställd i år. Träbyggnad på plint med tak av eternit. Aggregat från Harvia. Intill finns en vedeldad badtunna samt uteplats med trädäck och utedusch. Vackert beläget intill gårdens damm.

Betesmark/skogsmark

Betesmark/skogsmark om ca 3 ha. I anslutning till marken finns det även en damm. Marken ligger bra till direkt vid gårdscentrum. Delvis stängslat, hela stängslat?

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Besiktning av marken sker på egen hand med hänsyn till växande grödor och djur.

Informationen i fastighetsbeskrivningen är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras inte för fysisk person. För juridisk person krävs alltid förvärvstillstånd.

Försäkring

Säljaren har en gårdsförsäkring hos Länsförsäkringar.

Forn- och kulturlämningar

Inga kända registrerade fornlämningar enligt fastighetsutdrag från Lantmäteriet. Mera information om detta finns t ex på "fornsök" via Riksantikvarieämbetets hemsida: http://www.fmis.raa.se/cocoon/fornsok

Naturvärden

Inga kända nyckelbiotoper eller andra höga naturvärden.

Kommunikationer

Nära till väg 142 med busskommunikationer mellan t ex Visby och Hemse.

Vägbeskrivning

Se kartor och skyltning.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 850 520 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter