fbpx

Lantbruk

Hyltarpsgården

Högsta bud

7 400 000 kr

Högstbjudande: 8 750 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,3 ha
Tomtområde
2,3 ha
Boyta
180 kvm
Antal rum
7 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SVEDALA HYLTARP 23:1

Adress

Hyltarpsvägen 294-56 23392 Svedala

Om fastigheten

Mycket tilltalande fastighet med vackra och stilfulla byggnader, ogenerat läge samt representativ mangårdsbyggnad med parkliknande trädgård. Gården har ett utmärkt läge omedelbart väster om Svedala med egen infartsväg, cykelväg som leder in mot centrum samt kort och snabb pendling med både tåg och bil till bl.a. Malmö och Köpenhamn. Bostad med 180 kvm på entréplanet med möjlighet att inreda ovanvåningen. Ekonomibyggnad med ”port” för infart till gårdsplanen och vackra murade detaljer. Rymlig stall- och logbyggnad med plats för både djur och annan verksamhet. Gården är under avstyckning och beräknas omfatta totalt 2,3 ha varav hälften av arealen bedöms vara åkermark.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Stilfull mangårdsbyggnad uppförd 1840 i 1½-plan med boarea om 180 kvm på entréplanet. Byggnaden genomgick en genomgripande renovering 1989 då den fick sin nuvarande fasad och planlösning. Ljus och tilltalande interiör med bl.a. kakelugn och vackra fönsternischer.
Planlösning entréplan: Huvudentré med gästtoalett och uppgång till vind. I anslutning till hallen finns arbetsrum samt ett sovrum. Pardörrarna från hallen leder in till vardagsrummet med golv av parkett och som har utgång mot trädgård. Rymligt finrum/matsal med kakelugn där rökkanal behöver åtgärdas, parkettgolv. Matplats i anslutning till kök med köksinredning av ek från 1989, vitvarorna har succesivt bytts ut då det funnits behov. Avdelning med två sovrum, badrum samt tvättstuga och groventré.
Inredningsbar vindsvåning med trägolv.
I källarplan, som endast finns under mindre del av byggnaden, finns pannrum med värmepump samt matkällare.

Vid den omfattande renoveringen 1989 tilläggsisolerades fasaden utvändigt med lecablock samt ny puts. Nya fönster monterades och planlösningen anpassades utifrån de behov som finns i modernare tid. Huvuddelen av ytskikt både vad det gäller badrum, grovkök och övriga utrymmen är från den större renoveringen som genomfördes 1989.

Grundläggning med liten källare och för övrigt torpargrund. Murad stomme, fasad av puts, samt yttertak av tegel. Vattenburen värme från värmepump (2005) för jordvärme. Kommunalt vatten samt enskilt avlopp från 1990-talet. Förberett för kommunalt avlopp genom att ledning finns från gården och fram till kommunens stamledning, dock ej ansluten. Bostaden ansluten till fibernätet med anslutningsavgiften betald.

"Gårdsbyggnad"

Ekonomibyggnad uppförd 1840 i tegel medvackra detaljer och port för infart till gårdsplanen. I byggnaden finns bl.a. drängkammare, tvättstuga, kvarnrum, garage samt f.d. häststall under ombyggnad. Loft med tork som använts för lagring och torkning av spannmål. Byggnaden har murad stomme, fasad av tegel samt yttertak av eternit. Byggnadsarea ca 9,5 x 32 m = ca 300 kvm.

Stallbyggnad

Rymlig stallbyggnad uppförd 1916 med murad stomme, fasad av tegel/betongsten samt yttertak av plåt. Ladugården har äldre inredning för uppbundna kor och ungdjur med invändig takhöjd om ca 2,6 m. Byggnadsarea ca 9,5 x 23 m = ca 215 kvm.
Tillbyggt garage med tre garageplatser, murad stomme, fasad av puts samt yttertak av påt. Byggnadsarea ca 7 x 11 m = ca 77 kvm.

Logbyggnad

Gedigen logbyggnad uppförd 1940 och sammanbyggd med stallbyggnaden, murad stomme och fasad av puts och trä samt yttertak av eternit. Byggnadsarea ca 10 x 45 m = ca 450 kvm

Åkermark

Total areal efter avstyckning bedöms bli ca 2,3 ha varav ca 50 % av arealen utgör åkermark.

Övrigt

Eftersom fastigheten tillhör ett dödsbo kommer det i köpekontraktet att infogas en klausul där säljaren friskrivs från ansvar gällande eventuella fel eller brister i fastigheten.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter