fbpx

Lantbruk

Skogsgård i Jäderfors

Högsta bud

3 500 000 kr

Högstbjudande: 4 000 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 8 okt kl 17:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
34,1 ha
Skogsmark
21,1 ha
Myr/kärr/mosse
5,1 ha
Inägomark
7,2 ha
Väg och kraftledning
0,5 ha
Övrigmark
0,2 ha
Boyta
85 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SANDVIKEN BACKBERG 5:73

Adress

Råbäcksvägen 15 81191 Sandviken

Om fastigheten

Välkommen till en vackert belägen gård med utsikt över ägorna och strand mot Jädraån strax norr om Sandviken. Gårdcentrum består av ett välplanerat bostadshus med 5 rum och kök som har balkong med sydost läge och garage i markplan, gedigen timmerstuga för sommarboende, en ladugård med gott om utrymme och flera uthusbyggnader. Total areal är ca 34 hektar varav 7 hektar är åkermark och 21 hektar produktiv skogsmark med ett virkesförråd om ca 4 000 m³sk varav 2 800 m³sk nått slutavverkningsmogen ålder. En perfekt gård för lantligt boende, odling och djurhållning i mindre skala med den egna skogen runt knuten.

Jakt i Jäderfors viltvårdsområde som jagar på en areal om ca 1 300 hektar.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Vackert belägen mangårdsbyggnad med utsikt över ägorna uppförd i 1½-plan med 5 rum, kök och källare med carport. Byggnaden har källare under del av huset och krypgrund under resterande del, stomme av timmer klädd med stående rödmålad träpanel, kopplade 2-glasfönster och tak av plåt. Uppvärmningen sker via vedpanna med två ackumulatortankar om 500 liter och elpatron kopplat till ett vattenburet värmesystem. Kommunalt vatten och avlopp. Taxerad boarea är 85 kvm och biarea 50 kvm. Bostaden har en bra planlösning med en genomgående takhöjd på ca 250 cm.

Entré plan
Entré med en rymlig farstu med avhängningsytor och innerhall med WC och duschutrymme inbyggd under trappen till övre plan. Till vänster ligger ett lantligt kök med gott om arbetsytor och en naturlig matplats intill fönsterparti med härligt ljusinsläpp och utsikt över gården. Från köket finns en trapp som leder ner till källarvåningen. I ​anslutning till köket ligger en matsal med gott om plats för gemensamma middagar och därefter kommer ett stort vardagsrum med fint och välvårdat parkettgolv i ek.

Övre plan
Övre plan har en trevlig hall/allrum med furu golv, öppen spis och utgången till balkongen med sydost läge där man kan njuta av vyn över ån och ägorna. I anslutning till allrummet ligger två rymliga kattvindar för förvaring och ett stort sovrum med garderober samt två mindre sovrum med inbyggda garderober.

Källare
Tvättstuga med grovingång skafferi och matkällare med jordgolv och trapp upp till entréplan, till vänster ligger ett pannrum och i anslutning till det ett garage med en praktisk garageport i markplan.

Sommarhus

Timrad sommarstuga i falurött timmer med spröjsade 2-glas fönster, torpargrund och tak av plåt. Uppvärmning via el och vedspis.

Entre via en vitmålad och välkomnande farstukvist in till ett kök med vedspis, murad bakugn och gediget tak av hyvlade plank. Köket går i funkisstil med bröstpanel av pärlspont mot den gammalsvenska tapeten från gästgivars. Från köket nås ett allrum med breda golvtiljor och även här tidsenliga tapeter och träpanel på väggarna.

Vidbyggt i byggnadens östra del ligger uthuslängan och ladugården.

Uthuslänga

Uthuslänga uppförd på betongplintar med stomme av trä klädd med stående träpanel och kopplade 2-glas fönster under tak av plåt. Byggnaden inrymmer ett inrett rum med fuktskador samt en förrådsdel med trägolv. El finns indraget.

Ladugård

Välhållen ladugårdsbyggnad med stensatt och gjuten grund, stomme av trä klädd med stående rödmålade brädor under spontat tak som klätts med plåt. Taxerad byggarea är 192 kvm. Byggnaden inrymmer spilta, vagnslider, äldre ladugårdsdel och en höskulle.

Tvättstuga

Tvättstuga uppförd på gjuten platta med stomme av trä, fasad av stående träpanel och en glas fönster under tak av plåt. I tvättstugan finns en gammal grävd brunn som ej är i bruk.

Garage

Äldre garage på gjuten platta med stomme av trä klädd med stående träpanel, 1-glasfönster och tak av plåt. El finns indraget. Vidbyggt i söder finns ett vedförråd som också har tak av plåt.

Skogsuppgifter

De uppgifter om skogstillståndet som presenteras i detta underlag har erhållits från en skogsbruksplan upprättad av Mellanskog under augusti 2021.

Den produktiva skogsmarken uppgår totalt till 21,1 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ca 3 995 m³sk som domineras av tallskog varav ca 2 800 m³sk har nått slutavverkningsbar ålder. Medelvolymen per ha är ca 189 m³sk, medelboniteten på fastigheten är beräknad till 5,6 m³sk/ha och den beräknade tillväxten är ca 114 m³sk för tillväxtsäsongen 2021.

För övriga upplysningar se sammanställning över ålders- och huggningsklasser samt avdelningsbeskrivning och skogskarta.

Fastighetsgränser

Försäljningsobjektet gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Åkermark

Åkermarkens totala areal är 7,2 hektar enligt digitalt uppmätt i skogsbruksplanen som ligger i anslutning till gården.

Arrende/nyttjanderätter

Jordbruksmarken är utarrenderad tom 2021-12-31, sedan upphör den enligt skriftlig överenskommelse om upphörande av arrende mellan parterna.

Stödrätter

Åkermarken överlåtes utan EU-stödrätter.

Jakt

Fastigheten ingår i Jäderfors viltvårdsområde som jagar på en areal om ca 1 300 hektar. Älgjakten bedrivs gemensamt och småviltsjakten får bedrivas enskilt över hela området. Jaktbart vilt är framförallt älg, rådjur, räv, skogsfågel och björn. Jakten kan tillträdas tidigast 2022-07-01. För kontaktuppgifter till ordförande, kontakta Joakim Hagelin 026- 24 59 79 eller maila: joakim.hagelin@ludvig.se

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade fornminnen och kulturlämningar på fastigheten. (Källa: Skogsstyrelsen & Riksantikvarieämbetet)

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. (Källa: Skogsstyrelsen, Skogens pärlor)

Väg

Fastigheten har andel i Sandviken Backa GA:7 avseende väg och betalar en årlig vägavgift om ca 200 SEK per år. Vägen förvaltas av Jämtvreten-Backa bro vägsamfällighet.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej för fysisk person. Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast fre 8 okt kl 17:00

Högstbjudande: 4 000 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter