fbpx

Lantligt boende

Hästgård på lantligt läge, 2,5 ha

Högsta bud

1 800 000 kr

Högstbjudande: 1 895 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,5 ha
Småhusmark lantbruk
2,5 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KRISTIANSTAD SLÄTTHULT 3:5

Adress

Knutstorpsvägen 1 29192 Kristianstad

Om fastigheten

Möjlighet att förvärva en hästgård om ca 2,5 hektar mark på lantligt läge utanför Djurröd. Endast 20 minuter från Kristianstad. Bussförbindelse med hållplats i anslutning till fastigheten. Närhet till Rickarum med förskola och lanthandel. Ett boningshus med stora möjligheter och ett projekt för er som vill sätta er egen prägel på ert boende. Renoveringar har påbörjats i bostadshuset och ny ägare har möjlighet att skapa det boende på landet ni vill ha. Stallbyggnad med sju boxplatser, sadelkammare och paddock finns på fastigheten och betesmarkerna breder ut sig bakom boningshuset. Välkomna på visning.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Mangårdsbyggnad från 1929. Klassisk lantbruksbostad i 1,5 plan rest under tegeltak, stående gulmålad träpanel med vita knutar och isolerglasfönster. Uppvärmning via direktverkande el, luft-luft värmesystem och kamin. Bostadsyta om ca 140 kvm. Bottenvåningen inrymmer entré, tvättstuga, vardagsrum, kök, matrum, två sovrum samt helkaklat badrum med dusch renoverat 2020 och en mindre toalett. Ovanvåningen inrymmer ett allrum, sovrum och förråd samt ett oinrett vindsutrymme.

Enskilt vatten via grävd brunn och avlopp via trekammarbrunn med infiltration (godkänd).

Stall med boxar

Öppen stallbyggnad om ca 330 m2 med sju boxar. Sidorum där sadelkammare kan inrättas.

Äldre stallbyggnad

Stallbyggnad med stående röd panel och betongpannor.

Äldre kostall

Kostallbyggnad med äldre inredning om ca 300 m2. I anslutning till byggnad finns ett traktorgarage med skjutport.

Paddock

Inhägnad paddock med gummigrus, belyst om ca 900 m2.

Avstyckning

Försäljningen gäller område av fastighet. Området kan bilda egen fastighet genom avstyckning. Säljaren ansvarar för ansökan om fastighetsbildning och står kostnaden för förrättningen enligt fastighetsbildningslagen.

Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Tillträde av fastigheten kan först ske när förrättningen vunnit laga kraft vilket förväntas ske våren 2022.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Arealuppgifter

Den tilltänkta fastigheten utgör totalt ca 2,5 ha bestående av tomt med bostadshus och ekonomibyggnader, paddock, betesmark om ca 1,9 ha om ca 1,5 ha enligt uppmätning på karta.

Inägomark

Betesmark om ca 1,9 hektar enligt uppmätning på fastighetskartan.

Driftkostnader

Uppgifter om driftskostnader har ej kunnat uppges.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter