fbpx

Lantligt boende

Hästgård med två fina bostadshus

Högstbjudande

5 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Anmälan för visning görs till mäklaren Gunnar Hennings via mejl, gunnar.hennings@ludvigfast.se

Anmäl intresse

Om fastigheten

Med ett strategiskt läge mellan Västerås och Sala är denna trevliga hästgård om ca 5 ha belägen. Fastigheten har två rymliga bostadshus i mycket gott skick samt ett trevligt stall med 5 boxplatser vilket skapar goda möjligheter för ett härligt livsstilsboende på landet med bra pendlingsmöjligheter. Fastigheten förvärvades av de nuvarande ägarna år 2013 och har under ett antal år använts som HVB-hem. Byggnaderna har renoverats i omgångar och är väl omhändertagna. Solceller med en bedömd årsproduktion om 7500 kWh finns installerad på det ena hustaket. På denna gård finns gott om plats för den stora familjen eller de som är intresserade av generationsboende.

​Den trevliga lilla byn Grällsta är strategiskt belägen ca 10 km söder om Sala och 30 km norr om Västerås längst med väg 56. I Sala och Västerås finns alla nödvändiga bekvämligheter och busstationen som ligger bara en liten bit från huset trafikeras flitigt med bussar åt båda hållen. Det lantliga läget i kombination med utomordentliga kommunikationer gör detta objekt till en dröm för de som inte vill göra avkall på ett bekvämt liv och samtidigt bo på landet med alla dess fördelar.

​Varmt välkomna på visning eller kontakta ansvarig mäklare vid fler frågor!

Utgångspris: 5 500 000 SEK

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

SALA GRÄLLSTA 1:40

Adress

Grällsta 112 73394 Sala

Totalareal
5,5 ha
Betesmark
5,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,5 ha
Boyta
375 kvm
Antal rum
15 st

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Stora huset, Källarplan
Stora huset, Entréplan.
Stora bostadshuset, övre plan.
Stora huset, Vindsplan
Lilla huset, Entréplan
Lilla huset, Vindsplan

Fakta

Byggnader

Stora bostadshuset

Denna väl tilltagna villa om två plan plus källare är väl anpassad för en stor familj. Huset är i gott skick, med ett stort och luftigt kök samt rymliga sällskapsytor, väl tilltaget sovrum, toaletter och våtutrymmen. Källaren inrymmer pannrum, bastu och utrymmen för övrig förvaring.

Lilla bostadshuset

Det lilla bostadshuset är ett helt nyrenoverat hus med en taxerad yta om 135 kvm. Huset är i två plan med en väldigt bra och genomtänkt planlösning.

Stall/loge

Stallet är en väl tilltagen byggnad med flera utrymmen för olika ändamål. På nedre plan finns en större stalldel med 5 rymliga boxplatser, sadelkammare och ett större förråds, och gargeutrymme. På ovanvåningen finns en stor oinredd logdel.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd. För privatperson behövs ej förvärvstillstånd. För köpare som behöver förvärvstillstånd skall tillträde ske inom 14 dagar från beviljandet därav om inget annan avtalats. I övriga fall enligt särskild överenskommelse. I båda fallen gäller som förutsättning för tillträde att köpeskillingen erlagts i sin helhet.

Städning

Säljaren är ansvarig för att bostadsbyggnaden senast på tillträdesdagen är utrymd och väl rengjord, s.k. flyttstädning. Övriga byggnader ska vara utrymda och marken vara avstädad. Senast på tillträdesdagen ska säljaren även ha tagit bort all lös egendom som inte ingår i köpet.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. För att uppfylla undersökningsplikten kommer den som efter budgivning har högsta budet att erbjudas möjligheten att på egen bekostnad genomföra en besiktning av fastigheten, innan kontrakt skrivs.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 500 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter