fbpx

Hästgård i Hjärsås

Högstbjudande

1 700 000 kr

Budgivning pågår

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Hästgård om ca 2 ha i Hjärsås på ett fantastiskt läge med utsikt över det omgivande vackra landskapet. Här finns en stor och fin lösdrift godkänt för 10 hästar och som är möjlig att utöka. En vacker ladugård i tegel som skulle kunna inrymma hästboxar och sadelkammare. Bostadshus i suterräng med många sovrum och ett vattenburet värmesystem med en modern vedpanna för att hålla uppvärmningskostnaderna låga. Drängbostaden i ladugårdens östra gavel skulle kunna bli en lägenhet med lika vacker utsikt som den från bostadshuset. Är ni i behov av mer mark så se annonsen för fastigheten Hjärsås 32:3 om ca 30 ha.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ÖSTRA GÖINGE HJÄRSÅS 4:9

Adress

Hjärsås 3027 28990 Knislinge

Totalareal
2,1 ha
Åkermark
1,0 ha
Betesmark
1,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Boyta
145 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus i 1,5 plan uppfört i suterräng. Huset är enligt taxeringen uppfört 1940, troligtvis på en äldre stengrund och trästomme. Den taxerade boarean är 145 kvm och biarean 120 kvm. Fasad klädd med gulmålad träpanel. Tak belagt med tegelpannor. Fönster av typen 3-glas isoler samt 2-glas kopplade fönster. Kommunalt vatten och enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med efterföljande infiltrationsbädd (ca 5 år). Huset värms genom ett vattenburet värmesystem med gjutjärnsradiatorer av en Nibe vedpanna från 2009 med dubbla ackumulatortankar om 500 l vardera. Huset ventileras genom självdrag, köksfläkt och pax-fläkt i badrum.

Huset rymmer 6 rum samt 2 rum i suterrängvåningen. Ingången mitt på husets framsida leder in i en hall med trapp till ovanvåningen och en garderob under trappan. I hallen finns plats för att hänga av sig ytterkläder. Golvet i hallen pryds av en vacker äldre stavparkett i ek lagd i fiskbensmönster som leder vidare in i vardagsrummet. Till vänster i hallen finns ett badrum. Vardagsrummet ligger i husets norra gavel och i fil ligger sedan ett genomgångsrum (kontor/sovrum) och matsalen. Köket återfinns i husets södra del tillsammans med en köksfarstu och trapp ned till suterrängplanet/källaren.

Kök. Utrustning: spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.
Badrum med våtrumsmattor från 2009 som gjorts av auktoriserat företag. Badrummet är utrustat med toalett, tvättställ med kommod, badkar och pax-fläkt.

I källarplanet/suterrängvåningen finns en groventré med ingång utifrån. En rymlig tvättstuga med torklinor och dusch. En matkällare. Ett rum. Vidare finns pannrummet, ett förråd samt ytterligare ett rum.

Tvättstuga med tvättmaskin.

Ovanvåningen rymmer en möblerbar hall med fönster i kupa som vetter in mot gårdsplanen. Tre sovrum, ett sovrum med kupa med härlig utsikt ut över landskapet och ett sovrum på vardera gavel. Sovrummen har platsbyggda garderober och sovrummet i norra delen har en walk in closet. Det finns även ett helkaklat badrum.

Helkaklat badrum som är utrustat med golvvärme, toalett, tvättställ och dusch.

Stall

Stall om 540 kvm, ca 15*36 m som är uppfört 1994 med stålstomme och gjuten platta. Ytterväggarna är klädda med rödmålad träpanel och ljusinsläpp runt om. Tak belagt med plåt och försett med nockventilation. Stallet är ursprungligen uppfört för mjölkkor med foderbord i mitten, skrapgångar på vardera sida och liggbås utmed långsidorna. All inredning för mjölkkor är borttagen och stallet används idag som lösdrift godkänd för 10 hästar samt förvaring av halmbalar. Tre portar på ena gaveln, en port mitt på motsvarande gavel, en dörr längs med ena långsidan samt en stor öppning på långsidan för hästarnas lösdrift.

Dubbelgarage

Murat dubbelgarage med gjuten platta och tak belagt med plåt.

Äldre ladugård och loge

Loge om ca 32*11,5 m för maskiner där del av murats upp invändigt och är ca 4*17 m och leder in till ladugården. Tak belagt med tegel och även plåt på vissa delar. Gjutet golv. Väggar klädda med rödmålad träpanel. Ladugård uppförd i tegel och som varit stall för uppbundna djur med foderbord och utgödsling med skrapor. Stallet har bra takhöjd och skulle kunna bli ett bra häststall med boxar. Takhöjden är ca 3 m med ca 2,6 m till lägsta takbjälken och ca 2,85 m till den övre takbjälken. Stallet är ca 10 m brett och 22 m långt med ett murat mjölkrum som även nås från gårdsplanen. Bortersta delen av ladugården har varit drängbostad i två våningar och skulle kunna bli en fin lägenhet med magiskt utsikt över det omgivande vackra landskapet.

Mindre uthus

Äldre byggnad som delvis byggts om till en mjölkgrop, andra delen av byggnaden är förråd. Byggnaden är gjuten i nedre delen, klädd med panel och skivor i den övre och tak belagt med tegelpannor.

Inägomark

Stödberättigad areal om 4 324 kvm med ägoslag åker.

Energideklaration

Energideklaration utförs på köpares begäran.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren endast med ansvarig mäklare.

Visning

Visning enligt de tider som erbjuds att boka via hemsidan.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Gödselbassäng

Det finns en gammal gödselbassäng inklädd i plastduk som inte längre är i drift. Marken går att återställa genom att ta bort duken och schakta ut jordvallarna runt bassängen.

Plansilo

Plansilo med två fack.

Gödselbrunn

Brunn med lock, ca 10 m i diameter som rymmer ca 150 m3.

Driftskostnader

Driftskostnaderna fördelar sig på:
Hushållsel: 8 000 kWh
Uppvärmning (ved): ca 20 m3
Försäkring: ca 8 000 - 10 000 kr
Avlopp (slamtömning): 1 500 kr
Renhållning: 3 350 kr
Sotning: ca 1 000 kr

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter