fbpx

Lantbruk

Hästgård 3,8 ha Strömstad

Prisindikation

2 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Ny

Om fastigheten

Mycket fint belägen hästgård öster om Skee i Strömstads kommun i ett högt fint läge med utsikt och sol hela dagen. Omfattar ca 3,8 ha med ladugård och magasin samt ett äldre bostadshus.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

STRÖMSTAD HOGEN 1:24

Adress

Hogen 1 45294 Strömstad

Totalareal
3,8 ha
Åkermark
2,5 ha
Skogsmark
0,7 ha
Övrigmark
0,6 ha
Boyta
72 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Ladugård

Ladugård byggd 1948 med murad stalldel, yttertak av stålplåt (-98) och rödmålad träfasad, södra kortsidan plåtbeklädd. Byggnaden rymmer djurstall med 16 platser, 2,25 m i takhöjd. Loge med till hälften gjutet golv och hälften grusat golv. Häststall med 3 uppbundna platser samt svinstia. Ränne med hötork. Ladugården har en byggnadsyta om 346 kvm enligt fastighetstaxeringen. Stor takyta med möjligheter i bra soligt läge och därmed goda möjligheter för en solcellsanläggning.

Magasin/möjlig bostad

Omfattar ca 74 kvm i två plan, goda möjligheter för att bygga om till boende alternativt gäststuga/lägenheter, se arkitektritad planskiss.
Byggd 1935 för verkstad och spannmålsmagasin på murad grund, yttertak av betongpannor och träfasad. Snedtäcka på baksida samt förråd och utedass. Beläget i soligt läge med vy söder ut.

Förrådsbyggnad

Äldre förrådsbyggnad under plåttak med träfasad belägen norr om bostadshuset vid skogskanten.

Bostadshus

Bostadshus byggt 1945 i 1½ plan på murad grund med källare. Byggnaden har träfasad, yttertak av tegelpannor och fönster av typen 2-glas. Huset har värmts upp via vattenburen värme från vedpanna, funktion osäker. Vatten tas från enskild grävd brunn med dålig tillgång på vatten och inga gjorda vatten tester. Osäkerhet kring vattnets kvalité. Avloppet är utdömt och badrum finns ej i huset. Fiber finns indraget i huset och är ansluten till Krokstad fiber, passiv medlem. Byggnaden är i behov av en helrenovering, alternativt rivning.

Entréplan inrymmer farstu, hall, kök och två rum. Övre plan hall, tre rum och snedtaksförråd. Källare under halva huset, stort behov av dränering.

Jordbruksmark

Omfattar ca 2,5 ha åkermark beläget norr om byggnaderna. Brukanderätten tillfaller köparen vid tillträdesdagen.

Säljaren äger och brukar angränsande jordbruksmark som brukas ekologiskt.

Skogsmark

Omfattar ca 0,7 ha och består blandskog ca 100 m3sk.

Jakt

Egen jakträtt på småvilt, endast vakjakt. Fastigheten kommer troligtvis bli för liten för del i älglag.

Kostnader

Nästan ingen elförbrukning men en fast avgift om ca 7000 kr/år. Gårdsförsäkring ca 2500 kr/år. Fiberanslutning via Krokstads Fiber, passiv medlem idag. Kommunal fastighetsavgift 4450 kr/år.

Friskrivning

Säljaren kommer i köpekontraktet att friskriva sig från eventuella fel och brister i fastigheten med dess byggnader. Spekulanter uppmanas att noggrant bilda sig en egen uppfattning om fastighetens skick före bud lämnas.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom glesbygd i Strömstad kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter