fbpx

Lantbruk

Hallsta 30, 3 ha

Högstbjudande

7 150 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast tis 8 jun kl 16:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
30,3 ha
Skogsmark
8,6 ha
Myr/kärr/mosse
5,0 ha
Inägomark
13,4 ha
Övrigmark
2,1 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Vatten
0,8 ha
Virkesförråd
1 801 m3sk
Boyta
200 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

GNESTA HALLSTA 2:1

Adress

Hallsta 6 64693 Gnesta

Om fastigheten

Vackert belägen lantbruksfastighet mellan Gnesta och Laxne om totalt ca 30,3 ha inklusive eget vatten om 0,8 ha. Fiskerätt i flera sjöar och egen strandlinje i sjön Klämmingen. Högt beläget, väl samlat gårdscentra med huvudbyggnad uppfört 1949 och ytterligare ett bostadshus från 1969. Äldre ladugård, magasin, såghus mm. Goda kommunikationsmöjligheter via pendelstationen i Gnesta.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Souterräng övre plan
Souterräng nedre plan
Huvudbyggnad nedre plan
Huvudbyggnad övre plan

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Permanentbostadshus i ett och ett halvt våningsplan uppfört 1949 på gjuten grund med källare under hela huset varav en del utgör av garage. Träkonstruktion med stomme av trä och spritputsad fasad under tak av plåt. Taxerad boyta om 135 kvm och biyta 130 kvm. Uppvärmning med värmepump från jordvärme/elpatron med vattenburet system och radiatorer och vedspis i köket. Öppen spis med insats i vardagsrummet. Värmepumpen fungerar inte tillfredsställande idag då den inte slår ifrån. Äldre standard och gammal fast inredning och utrustning. Kopplade tvåglasfönster. Enskilt vatten från grävd brunn gemensam för flera fastigheter. Järnhaltigt vatten. Enskilt avlopp med nyare infiltration. Inga kända förlägganden. Grunden synes vara delvis dränerad. Nyare takbeklädnad. Behov av utvändig målning och fönsterrenovering. Takavvattningen behöver bytas då det rostat sönder. Möjlighet finns att ansluta till kommunalt avlopp som passerar genom fastigheten.

Interiör
Nedre plan
Kök med äldre tillbörlig fast inredning och utrustning. Tarkettgolv. Avloppet ej tillfredsställande funktion.
Hall med klinkers och garderob.
Litet rum med plastmatta.
Inre hall med klinkers. Trappa till övervåningen.
Badrum med plastmatta och målade väggar. Wc, kommod och dusch.
Groventré med klinkers.
Vardagsrum med ekparkett. Två rum i fil. Öppen spis med insats. Källarnedgång.

Övre plan
Hall med plastmatta. Utgång till balkong.
Inre hall med plastmatta.
Toalett med plastmatta. Wc och kommod.
Sovrum med plastmatta. Garderob.
Sovrum med trägolv. Garderob.
Klädkammare med plastmatta.

Källare
Pannrum med värmepump och ackumulatortank.
Garagedel.
Matkällare.

Souterränghus

Souterränghus med boendedel på övre plan och verkstad/garage på nedre plan. Träkonstruktion med spritputsad fasad under tak av eternittegel. Bostaden är uppförd på murad grund med puts (behöver putsas om). Taxerad boyta om 65 kvm och biyta 0 kvm. Uppvärmning med elpatron via vattenburet system och radiatorer. Öppen spis i vardagsrummet. Äldre standard och gammal fast inredning och utrustning. Kopplade tvåglasfönster. Enskilt vatten från grävd brunn gemensam för flera fastigheter. Järnhaltigt vatten. Enskilt avlopp med nyare infiltration. Inga kända förlägganden. Grunden synes vara delvis dränerad. Möjlighet finns att ansluta till kommunalt vatten och avlopp som passerar genom fastigheten.

Interiör
Nedre plan
Hall med plastmatta.
Badrum med plastmatta. Wc, kommod och dusch.
Kök med äldre tillbörlig fast inredning och utrustning. Plastmatta.
Sovrum med trägolv. Garderob.
Vardagsrum med furugolv. Utgång till balkong. Öppen spis.

Källare
Verkstad.
Toalettutrymme med wc och kommod.
Pannrum med expansionskärl. Hydrofor.
Ackumulatortank sannolikt med tappvarmvatten.
Garage.

Uthus/lägenhet

Ekonomibyggnad med mindre lägenhet om ca 30 kvm (ej uppmätt) Träkonstruktion på torpargrund med fasad av stående träpanel under tak av lertegel.

Interiör
Lägenhet om ett rum och kök. Vedspis i köket och öppen spis med insats i rummet.
Ekonomidel med garage och förrådsutrymmen.

Ladugård

Äldre välbevarad ladugård i normalt skick. Träkonstruktion med timmer och stående träpanel under tak av lertegel och plåt. Taxerad yta om 651 kvadratmeter.

Interiör
Före detta djurstall (snickeri), loge, lider och skulle mm.

Traktorgarage/förråd

Äldre ekonomibyggnad som fungerar som traktorgarage eller förråd. Träkonstruktion med fasad av stående träpanel under tak av etternit och plåt.

Svinhus/lider

Äldre ekonomibyggnad i normalt skick. Träkonstruktion med timmer och stående träpanel under tak av lertegel.

Såghus

Äldre ekonomibyggnad med fasad av stående träpanel under tak av plåt. Såg med reparationsbehov.

Garage

Träkonstruktion med fasad av stående träpanel under tak av lertegel.

Visning

Vad trevligt att du hittat en intressant fastighet som du vill titta närmare på. På Ludvig & Co är vi måna om allas hälsa och trygghet. Vi tycker också att det är viktigt att tänka extra mycket på varandra i samband med en visning. Därför har vi tagit del av och följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.

Vi minskar grupperna
Våra fastighetsmäklare är noga med att sprida ut visningarna och planera för mindre grupper. Boka er separata tid för besiktning av bostadshusen via vårt webformulär eller kontakta ansvarig mäklare för bokning.

Vi håller avstånd
När du är på en visning är det viktigt att visa respekt mot andra personer genom att hålla avstånd. Ta inte i hand när du hälsar och tänk på att använda armvecket om du känner att du behöver hosta eller nysa.

Vid förkylning stannar vi hemma
På Ludvig & Co stannar vi hemma vid minsta förkylningssymptom. Vår förhoppning är att du gör detsamma. Be istället någon anhörig eller god vän att gå på visningen. Vi hjälper gärna till med kompletterande bilder och beskrivningar.

Skogsuppgifter

Skogen har inventerats av Mellanskog inför försäljningen. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken ca 8,6 ha med ett virkesförråd om totalt 1801 m³sk varav ca 1765 m³sk är G2, S1- och S2 skog. Skogliga data se vidare i bifogad skogsbilaga.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt. Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om var du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren ring och boka tid eller anmäl er via hemsidan.

Skogsbruksplan ingår utan särskilt vederlag och skall i original överlämnas på Tillträdesdagen.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. Flera fornminnen finns registrerade på fastigheten (Källa Skogsstyrelsen).

Inägomark

Åkermark med en taxerad areal om 12 hektar. Betesmark med en taxerad areal om 3 hektar. Enligt mätning uppgår betesmarken till ca 3,9 hektar och åkermarken till ca 10,6 hektar. Marken brukas av en granne med ett ettårigt sidoarrende. Enligt skogsbruksplanen uppgår åker och betesmarken tillsammans till 13,4 hektar.

Stödrätter

Stödrätter följer ej fastigheten.

Jakt

Jakträtten är inte utarrenderad. Jakten är tillgänglig för köparen från och med tillträdesdagen.

Fiske

Fastigheten har del i det samfällda fisket i sjöarna Klämmingen och Frösjön. Gott om bland annat gös och kräftor. Fiskerätten är inte upplåten till annan part.

Arrende/nyttjanderätter

All jordbruksmark är utarrenderad med ett ettårigt sidoarrende, enligt skriftligt avtal. På den utarrenderade jordbruksmarken har arrendatorn tilldelats stödrätter. Överenskommelse om fördelning av stödrätterna vid arrendets upphörande saknas. Stödrätterna följer därför arrendatorn vid arrendets upphörande.

Friskrivning dolda fel och energideklaration

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten. Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta energideklarationer på säljarens bekostnad.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 36 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast tis 8 jun kl 16:00

Högstbjudande: 7 150 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter