fbpx

Lantbruk

Hagtorpet – lantlig idyll 40,8 ha

Utgångspris

7 300 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
40,8 ha
Åkermark
14,7 ha
Skogsmark
24,9 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Övrigmark
0,9 ha
Virkesförråd
4 047 m3sk
Boyta
162 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ESKILSTUNA RÅBY-ÖSTERBY 1:26

Adress

Råby-Rekarne Hagtorpet 63512 Eskilstuna

Om fastigheten

Endast ca 15 minuter från Eskilstuna hittar vi denna lantliga idyll vid vägs ände med rymligt bostadshus i bra skick, ladugård, skog och åker. Goda jaktmöjligheter och potential att inreda stall i befintliga byggnader. Nuvarande ägare har bl.a. anlagt en fantastiskt fin trädgård med fiskdamm invid huset. Omgivningen bjuder på slättbygd omgiven av småkuperad skogsbygd. Totalareal om 40,8 ha, varav 14,7 ha är åkermark och 24,9 ha är produktiv skogsmark.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Trivsamt, väl omhändertaget permanentbostadshus ursprungligen uppfört före år 1909. De äldsta delarna av huset restes ursprungligen på torpargrund med stomme av timmer. Numera är huset tillbyggt och har fasad av stående träpanel under tak av plåt. Huset har genom åren byggts om och till och erbjuder idag en modern planlösning med luftiga utrymmen. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Huset är i ett och ett halvt våningsplan med en taxerad boyta om 162 kvadratmeter. Energiglasfönster. Stor altan under tak i söderläge.

Undervåning med kök, matplats och tillbyggd matsal/vardagsrum i fil med öppen planlösning. Vardagsrum och/eller matplats med fungerande kakelugn. Kök med ek-luckor omgjort 1995. Nyare vitvaror. Tillkommer tillbyggd entré/hall, helkaklat badrum med golvvärme (renoverat 2014 med badkar, wc och kommod) Tvättstuga (renoverat 2012 med klinkers och golvvärme samt tvättpelare och dusch. Varmvattenberedare 200l (2014)), inre hall med trappa till övervåningen. Övervåning med två sovrum, vardagsrum och helkaklat toalettutrymme (renoverat 2014 med golvvärme. Kommod och wc). Tillkommer inre hall. Gott om utrymmen för klädförvaring.

Uppvärmning sker primärt med direktverkande el-element men med möjlighet att elda i kakelugnen (omsatt för sju år sedan med insatsrör i skorsten). Enskilt vatten från två borrade brunnar. En brunn förser bostadshuset och ladugården med vatten och en går till trädgården. Vidare finns en grävd brunn (6 meter djup) som används till dammen. God tillgång på vatten. Något järnhaltigt. Enskilt äldre avlopp utan kända förelägganden.

Ladugård/loge

Äldre traditionell ladugård i vinkel med stomme av timmer/trä och fasad av stående träpanel/sten under tak av plåt och lertegel (Delvis nytt). Invändigt indelad i djurstall, lösdrift, loge, snickarverkstad och skulle. Vatten och el finns indraget.

Hönshus

Före detta hönshus senast använt som hundgård. Konstruktion av liggande timmer under tak av lertegel. Indelat i hönshus och hundgård.

Förråd/magasin/matkällare

Träkonstruktion med fasad av stående träpanel under tak av lertegel. Används som förvaringsutrymme.

Lider/vedbod

Träkonstruktion med stående träpanel under tak av lertegel.

Skogsuppgifter

Skogen har inventerats av Mellanskog inför försäljningen. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken ca 24,9 ha med ett virkesförråd om totalt 4 048 m³sk varav ca 1 710 m³sk är G2, S1- och S2 skog. Skogliga data se vidare i bifogad skogsbilaga.

Skogsbruksplan ingår utan särskilt vederlag och skall i original överlämnas på Tillträdesdagen.

Säljaren garanterar att det inte finns några avverkningsrätter som belastar Fastigheten.

Säljaren får inte avverka skog eller upplåta avverkningsrätter på Fastigheten från denna dag.

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren ring och boka tid.

Åkermark

Enligt skogsbruksplanen uppgår den samlade inägomarken (åker och betesmark) till 14,7 hektar. Enligt taxeringen fördelar sig inägomarken på 15 hektar åkermark och 2 hektar betesmark. Åkermarken förutom skiftet söder om gårdscentra är utarrenderat till en granne. Arrendeavtalet löper på ett år i taget med en årlig arrendeavgift om 12 700 kr exklusive mervärdesskatt. Arrendatorn äger stödrätterna för jordbruksmarken.

Stödrätter

Stödrätter avseende jorbruksmarken ägs och innehas av arrendatorn.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper, höga naturvärden eller fornminnen finns registrerade på fastigheten. (Källa Skogsstyrelsen).

Jakt

God jakt efter de flesta klövviltsarter. Jakten är inte utarrenderad och sålunda tillgänglig för köparen från och med tillträdesdagen. Fastigheten ingår inte i älg och kronskötselområde.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermarken är utarrenderad.

Andel i allmänningen

Fastigheten har mantal i Västerrekarne häradsallmänningen. Utdelningen har historiskt varit ca 1 000 kr/år för fastighetens andel.

Bredbandsfiber

Nuvarande ägare tecknade för ca 4 år sedan avtal med IP-Only avseende fiberutbyggnad. Nuvarande mobila bredband fungerar enligt säljaren tillfredsställande.

Gårdskarta

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om var du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Visning

Vad trevligt att du hittat en intressant fastighet som du vill titta närmare på. På Ludvig & Co är vi måna om allas hälsa och trygghet. Vi tycker också att det är viktigt att tänka extra mycket på varandra i samband med en visning. Därför har vi tagit del av och följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.

Vi minskar grupperna
Våra fastighetsmäklare är noga med att sprida ut visningarna och planera för mindre grupper.

Vi håller avstånd
När du är på en visning är det viktigt att visa respekt mot andra personer genom att hålla avstånd. Ta inte i hand när du hälsar och tänk på att använda armvecket om du känner att du behöver hosta eller nysa.

Vid förkylning stannar vi hemma
På Ludvig & Co stannar vi hemma vid minsta förkylningssymptom. Vår förhoppning är att du gör detsamma. Be istället någon anhörig eller god vän att gå på visningen. Vi hjälper gärna till med kompletterande bilder och beskrivningar.

Energideklaration

Energideklaration är beställd.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Besiktning och boendekalkyl
Besiktning kan ske vid visning eller vid särskilt tillfälle efter överenskommelse med undertecknad.

För upprättande av boendekostnadskalkyl kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Fastighetsbeskrivningen och sidotjänster
Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet AB.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Dokumentation av budgivare
Fastighetsmäklaren är skyldig att upprätta en dokumentation över budgivare/intressenter med namn, kontaktuppgifter och belopp som bjudits. Vid avtalsslut skall dokumentationen överlämnas till köpare och säljare. Vill man vara anonym finns möjlighet att använda sig av ombud. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 710 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter