fbpx

Ystad Gård, Vikbolandet

Högstbjudande

22 000 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast fre 16 feb

Anmäl intresse

Om fastigheten

Ystad Gård omfattar totalt 55 hektar och inkluderar en stilfull mangårdsbyggnad på cirka 300 kvm samt en flygelbyggnad med två lägenheter. Äldre men funktionella ekonomibyggnader med solceller som genererar cirka 25 000 kWh /år. Gården har två mantal i Östkinds Häradsallmänning. Arealen åkermark är 46,9 hektar enligt årets SAM-ansökan.

Ystad gård ligger 5 km sydöst om Östra Husby och till Norrköping och Söderköping är det cirka 21 km respektive 18 km. God tillgänglighet med allmän väg som går igenom fastigheten.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

NORRKÖPING YSTAD 1:1, 2:1

Adress

Ystad gård 1 61031 Vikbolandet

Totalareal
53,2 ha
Övrigmark
2,0 ha
Åkermark
46,0 ha
Betesmark
3,0 ha
Skogsmark
2,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
300 kvm

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnad med en taxerad boyta på 255 kvm och en uppskattad boyta på cirka 300 kvm. Byggnaden uppfördes omkring år 1913 och har en stomme av timmer under ett tegeltak. Uppvärmning med vattenburet system via bergvärme installerat 2018 (en pump med två borrhål) samt eldstäder.

Bostaden har genomgått löpande tillbyggnader och renoveringar både in- och utvändigt och håller en god standard. Den största renoveringen utfördes 2009 och omfattade bland annat våtutrymmen. Köket är från 2016 och trägolv renoverades och slipades 2013. Glasverandan tillkom 2015 och fönster har renoverats. Taket har blivit omlagt och panelen har bytts mellan åren 2010-2015. Byggnaden är fiberansluten.

Planlösning
Huvudentré med fiskbensparkett.
Kontor med fiskbensparkett
Gästtoalett med wc, handfat och kaklat golv.
Stort kök med matplats och all tillbörlig utrustning.
Vardagsrum med fiskbensparkett och öppen spis.
Matsal med fiskbensparkett med utgång till veranda under tak.
Tillbyggnad uppförd 1990 och renoverad 2009 med tvättstuga och groventré samt duschrum och bastu.

Övervåning med möblerbar hall/bibliotek.
Badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar (badkar, duschhörna, handfat och wc).
Sovrum med utgång till balkongen.
Sovrum/hobbyrum med kattvind.
Allrum med vedkamin samt två sovrum och en kattvind.
Det finns även en oinredd vind.

Flygel

Flygelbyggnaden har en taxerad boarea om 140 kvm och inrymmer två lägenheter. Vatten och avlopp är gemensamt med mangårdsbyggnaden. Uppvärmning med vattenburet system via bergvärme, installerat år 2018 (en pump med ett borrhål), till det finns även eldstäder. Byggnaden är löpande renoverad med bl.a. nytt tak (2014), nya kök (2015) och nytt badrum (2019).

Lägenhet 1
Hall, kök, kontor och vardagsrum. Övervåning med hall, duschrum (wc, dusch, handfat), litet sovrum/garderob samt ett sovrum med två kattvindar.

Lägenhet 2
Hall, kök med vedspis, vardagsrum. Övervåning med hall, garderob, duschrum (wc, handfat, dusch), sovrum och en isolerad kattvind.

Källare finns under en del av byggnaden.

Logen

Ekonomibyggnad som främst används som maskinhall. Delvis gjutet golv, stomme av timmer under tak av aluminium. Skjutportar. Solpaneler installerade 2019 (75 st paneler) med en beräknad elproduktion på 25 000 kWh/år.

Stallet

Byggnad i gott skick med en stomme av timmer under tak av aluminium, gjutet golv. Används främst för förvaring.

Magasin

Byggnad uppförd på plintgrund, fasad av stående panel under nyare tak (2014). Garage för fyra bilar. Loft inrett till festvåning.

Åker- och betesmark

Arealen åkermark är 46,9 ha enligt Jordbruksverkets blockkarta och arealen betesmark är 2,65 ha. Enligt fastighetstaxeringen är arealen åkermark 46 ha och arealen betesmark är 3 ha.

Inägomarken är för närvarande upplåten genom skötselavtal och är tillgänglig för köparen senast den 1 november 2025.

Naturvärden

Det finns inga höga naturvärden registrerade på fastigheten (källa: Naturvårdsverket).

Forn- och kulturlämningar

Det finns flera registrerade fornlämningar i form av bland annat gravfält och stensättningar (källa: Riksantikvarieämbetet).

Östkinds Häradsallmänning

Fastigheten har två mantal i Östkinds häradsallmänning. Gårdens utdelning för den senaste femårsperioden har i genomsnitt varit cirka 76 500 kr per år.

Jakt

Jakträtten är ej upplåten.

Skogsuppgifter

Den produktiva skogsmarken uppgår till cirka 1,8 ha enligt kartmätning, marken har inslag av berghällar och arealen impediment bedöms till cirka 0,5 ha. Virkesförrådet domineras av tall och är totalt cirka 300 m³sk baserat på skogliga grunddata från Skogsstyrelsen.

Norrköping Ystad 4:1

Rubricerad fastighet är samtaxerad med Ystad 1:1, 2:1 dock är det Staten Trafikverket som står på lagfarten för det gamla järnvägsområdet. Markområdet omfattar totalt cirka 2 600 kvm.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 600 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast fre 16 feb

Högstbjudande: 22 000 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter