fbpx

Arrende

Gårdsarrende Stall Beatelund Ingarö

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast mån 6 Dec kl 08:00

Visning

  • Visning sker enligt avsatt datum eller enligt överenskommelse med fastighetsmäklaren.

    Intyg på tidigare utbildning eller erfarenhet samt eventuella referenser lämnas i samband med intresseanmälan inför visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Stall Beatelund

Adress

Beatelundsvägen 29C 13461 Ingarö

Om fastigheten

Stall Beatelund på vackra Ingarö intill Baggensfjärden är en hästgård med det lilla extra! Här erbjuds en ny arrendator möjlighet till att utforma egen hästverksamhet i en härlig skärgårdsmiljö med närhet till vatten. Tillgång till stora hagar, 28 stallplatser, ridbana, tävlingsgodkänd ovalbana för Islandshästar, mindre ridhus och härliga ridvägar med varierad underlag.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Arrendatorsbostad

Arrendatorsbostad avser en del av bostadshuset om ca 124 kvm. Härlig och varsamt renoverad bostad med bevarade detaljer som spegeldörrar, fina trägolv och vackra kakelugnar och öppen spis. Kakelugnar och öppen spis är endast dekorativa.

Arrendebostad från 1917 i 1,5 plan med källare under hela huset. Huset är uppförd med trästomme, under tak av enkupiga tegelpannor, fasad av träpanel och kopplade tvåglasfönster. Två ingångar till huset. Uppvärmning genom jordvärme. Enskilt vatten och avlopp.

Delad källarutrymme som inrymmer diverse förrådsutrymmen, pannrum, tvättstuga samt dusch/bastu. Övre plan inrymmer hall, kök, vardagsrum och två separata trappuppgångar. Den första delen av övre plan inrymmer två sovrum samt ett badrum med dusch och toalett. Den andra delen av övre plan inrymmer två sovrum samt ett badrum med badkar och toalett. Vidare förfogar bostaden över goda förvaringsutrymmen. Trädgården förfogar över trädäck på sydväst läge och en härlig inhägnad gräsmatta.

Inomhusbilder visas endast till seriösa intressenter. ​

Arrendebostaden kan exkluderas från arrendet och därmed sänkt arrendeavgift om så önskas.

Häststall

Häststallet har en byggnadsyta om ca 16 x 50 m. Taxerad area om ca 730 kvm. Byggnaden är uppförd med trästomme, under tak av plåt, fasad av träpanel och betonggolv i stalldelen.

Byggnaden förfogar över två stalldelar med egna ingångar och mellangång med trappuppgång till loftet.
Häststallet förfogar över två uppvärmda sadelkammare, varav ett mindre och ett större. Den större sadelkammaren inrymmer även tvättmaskin samt diskho med kall-/varmvatten. Vidare finns det spolspilta med kall-/varmvatten. I häststallet finns sammanlagd 21 boxar med följande mått:
15 boxar om 9 kvm och 6 boxar om 16 kvm. Boxarna förfogar över vattenkoppar.

Byggnaden inrymmer även en mindre ridbana om 15 x 23 m med sandunderlag.

I mellangången mellan de två stalldelarna finns trappuppgång till det rymliga loftet som inrymmer foder- och höförvaring, skåp till de inackorderade, uppvärmd fikarum samt utsikt över ridbanan. Via ridbanan kan höbalar enkelt läggas upp till loftet.

I anslutning till häststallet finns uteboxar som kan användas till sjuk-/isoleringsboxar. Sammanlagt finns det sju uteboxar med följande mått:
5 boxar om 9 kvm, 1 box om 16 kvm , 1 box om 12 kvm.

Loge, verkstad, toalett

Logen har en byggnadsyta om 13 x 30 m. Taxerad area om 348 kvm. Byggnaden är uppförd med trästomme, under tak av plåt, fasad av träpanel och betonggolv. Byggnaden inrymmer en loge med goda förvaringsmöjligheter till exempelvis maskiner och foder. Vidare inrymmer byggnaden en rymlig isolerad verkstad. Vid kortsidan intill stallet finns även en toalett.

Maskinhall

Maskinhall med en byggnadsyta om 8 x 25 m. Uppförd med trästomme under tak av plåt, fasad av träpanel med en öppen långsida och grusad golv. Inrymmer plats åt maskiner, hästsläp, hö-/halmbalar och hästboxar. I dagsläget finns det tre hästboxar som tillhör arrendatorn.

Gödselplatta

Överbyggd gödselplatta om 7 x 22 m som ligger i direkt anslutning till häststallet.

Hagmark

Sammanlagt finns det idag 19 inhägnade hagar. Varav ca 12 avser sommarhagar och ca 7 avser vinterhagar. Se bifogad karta för att se hagindelningen. Vissa arealer kan nyttjas till vallmark. Enligt SAM-ansökan avser 14,14 ha åkermark och 16,81 ha betesmark.

Brukningsåtgärder ska vitas för att tillse att återväxten för betet/åker säkerställs. Stödrätter hyrs ut till arrendatorn under arrendetiden.

År 2021 är en stödrätt värd 129,82 euro. Stödrätter kommer troligtvis att försvinna från och med 2023, men det är inte bestämt än. Källa: Jordbruksverket.

Ridbana och ovalbana till Islandshästar

Ridbana om 55 x 30 m. Ovalbana om ca 250 m. Belysning finns. Underlag är sand/grus.
Ovalbanan är godkänd för islandshästtävlingar.

Storängsudd naturreservat

Storängsudd naturreservat ingår i arrendet och omfattar ca 11 ha med ädellövskog, ängs- och betesmark, kulturmiljö skärgård.
Källa. Länsstyrelsen Stockholm.

Se bifogade dokument och webbplats för mer information.

Övrigt

Släpplats och parkeringsplats finns i anslutning till gården.

Ridvägar

Ingarö förfogar en milslånga härliga ridvägar i varierad terräng. Här finns allt det goda med ridvägar i skogen, sjörunder, vägar ut till hästbad och slingar ut till den södra sidan mot Tjällmora, Hanstavik. En utmärkt möjlighet för turridning i en vacker miljö.
Se bifogat karta för detaljerade ridvägar.

Jakt och fiske

Jakt och fiske ingår inte i arrendeavtalet.

Arrendeavtal

Arrende

Utarrendering sker med en avtalsperiod om fem år från och med 1 juli 2022, eller enligt överenskommelse.

​Arrendebetalning, fördelat på 12 månader, ska erläggas mot faktura. Kostnader för el, vatten, avlopp och sophämtning tillkommer.

​Arrendatorn svarar för kostnader och underhåll av arrendeställets ​vägar. Underhållsansvaret avser samtliga vägar inom arrendestället. Dikeshållning samt snöröjning av väg och parkering ombesörjas av arrendatorn. ​

​Arrendeställets gränser framgår av bifogad karta.

​​​Arrendatorsbostad kan exkluderas från arrendet och därmed en sänkt arrendeavgift om så önskas. Arrendatorsbostad får ej hyras ut i andra hand av arrendatorn.

Stödrätter motsvarande arrenderad areal ägs av Jordägaren och nyttjas av arrendator under arrendeperioden och återlämnas till jordägaren vid arrendets upphörande.

Efter inkommen intresseanmälan får intressenter ta del av förslag på arrendekontrakt. För frågor kring arrendekontraktet vänligen kontakta fastighetsmäklaren.


Visning

Visning sker enligt avsatt datum eller enligt överenskommelse med Sybrenne Jellema, Ludvig & Co.

Konkurrerande verksamhet

Jordägaren bedriver själv ponnyverksamhet. Konkurrerande verksamhet på arrendestället kommer därför ej att godkännas.

Villkor

Intresseanmälan med beskrivning av verksamheten och affärsplan samt indikativa bud skall inges senast 06-12-2021 kl. 08:00, via e-post till sybrenne.jellema@ludvig.se.

Intyg på tidigare utbildning eller erfarenhet samt eventuella referenser lämnas i samband med intresseanmälan inför visning.

Jordägarna förbehåller sig fri prövningsrätt.

Områdesbeskrivning

Stall Beatelund ligger på vackra Ingarö intill Baggensfjärd. Arrendestället ligger ca 30 min bilväg från centrala Stockholm.
Kollektiva kommunikationer finns i form av busshållplats (Beatelundsvägen) vid utfarten till Ingarövägen, ca 2,4 km från Stall Beatelunds. Här går bussarna 429X (Slussen T-bana-Idalen), 467 (Gustavsbergs centrum-Brunn), 430X (Eknäs brygga), 428X (Slussen T-Bana - Björkviks brygga).

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast mån 6 Dec kl 08:00

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter