fbpx

Lantbruk

Gården Strands om ca 18 ha

Utgångspris

2 400 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 9 jun

Anmäl intresse

Om fastigheten

Gården Strands är belägen i idylliska Ullungsfors ca 5 km norr om Edsbyn och erbjuder ett väl underhållet boende med generösa ytor och bekväm uppvärmning med jordvärme. Med ladugård och inägomark i direkt anslutning till gården finns möjligheter till djurhållning i mindre skala. Fastigheten består av tre markområden med en total areal om ca 18 ha, varav ca 16 ha produktiv skogsmark och ca 1 ha inägomark i direkt anslutning till brukningscentrum. Virkesförråd 1 349 m³sk och medebonitet 6,4 m³sk/ha.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

OVANÅKER VÄSTRA ROTEBERG 6:4

Adress

Rotebergsvägen 264 82834 Edsbyn

Totalareal
17,7 ha
Skogsmark
16,1 ha
Inägomark
1,4 ha
Övrigmark
0,2 ha
Virkesförråd
1 349 m3sk
Boyta
131 kvm

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnad i 1½ plan med källare uppförd med stomme av timmer, fasad av eternitplattor, tak av plåt. Nedre plan har treglasfönster och övre plan har delvis treglasfönster, delvis kopplade tvåglasfönster. Uppskattad byggnadsyta ca 144 kvm, taxerad boarea 131 kvm och biarea 50 kvm.
Uppvärmning genom jordvärme (jordvärmepanna IVT -02), kamin, öppen spis samt vedpanna (-87).
Kommunalt vatten/avlopp till trekammarbrunn med infiltration (-90). Fiber finns indraget.
Mellan åren 1987-1990 genomgick byggnaden stora invändiga renoveringar, såsom exempelvis kök, wc och badrum, men även ytskikt i övriga rum. Byggnaden är genomgående i gott skick.

Nedre plan inrymmer köksingång med liten entréhall, kök med plats för matbord, inre hall med dels en utgång till glasveranda samt trappor till övre plan och källarplan, duschrum, separat wc, vardagsrum med kamin och öppen spis, matrum och ett sovrum. Merparten av nedervåningens rum har kilsågade plankgolv och tak.

Övre plan inrymmer rymlig övre hall/allrum med inbyggd garderob, duschrum med wc, tre sovrum och två oinredda skrubbar. Till ett av sovrummen hör en inredd skrubb. Rummen på övre plan har kilsågade plankgolv.

Källarplan inrymmer nedre hall med utgång och trappa upp till glasveranda, tvättstuga, pannrum med bakugn, fd garage med träport, förråd samt stenvalvad matkällare. I källarplanet är golv och väggar gjutna.

Ekonomibyggnad

Fd ladugård i två plan med en byggnadsyta om ca 21,5x10 meter, taxerad yta 210 kvm. Uppförd på gjuten platta med stomme av träreglar samt murad stomme. Fasad av stående träpanel samt tak av plåt. Byggnaden inrymmer i nedre plan garage, äldre djurdel, lider, replokal samt vedbod med jordgolv. Övre plan inrymmer höskulle med uppkörsbro.

Allmänt

Gården Strands är belägen ca 5 km norr om Edsbyn och är bebyggd med bostadsbyggnad med underliggande källare och en ladugård. Fastigheten består av tre markområden med en total areal om ca 18 ha, varav ca 16 ha produktiv skogsmark och ca 1 ha inägomark i direkt anslutning till brukningscentrum. Virkesförråd 1 349 m³sk och medebonitet 6,4 m³sk/ha.

Areal

Fastighetens areal enligt fastighetsregistret är 18,5257 ha och enligt fastighetstaxeringen 19 ha, varav 1 ha åkermark. Areal enligt skogsbruksplanen är 17,7 ha, varav 1,4 ha inägo-/åkermark. Differensen kommer ej närmare att undersökas.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad år 2017 av Nils Lindberg, Holmen. Därefter har planen inventerats och uppdaterats i april år 2023 av Erik Nyholmer, ERNY Skogstjänst Bollnäs.

Enligt skogsbruksplanen omfattar den produktiva skogsmarken ca 16,1 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ungefär 1 349 m³sk. Volymen skog som har uppnått lägsta ålder för föryngringsavverkning (G2, S1 och S2-skog) bedöms till ca 712 m³sk. Medelvolymen per hektar är 84 m³sk och medelboniteten uppgår till 6,4 m³sk per hektar. Den löpande tillväxten uppgår för tillfället till 82 m³sk/år (5,1 m³sk/ha/år). Av virkesförrådet utgör 46% tall, 44% gran och 10% löv.

Skogsbruksplanens uppgifter är framtagna enligt planläggningens gängse metoder och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både i enskilda bestånd och summan av dessa både uppåt och nedåt.

Se vidare i den bifogade skogsbruksplanen.

Skogsvård

Fastigheten har under planperioden ett röjningsbehov om 8,9 hektar.

Fastighetsgränser

Försäljningsobjektets gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Inägomark

Inägomarkens areal uppgår enligt skogsbruksplanen till 1,4 ha. Åkermarken nyttjas för närvarande enligt muntlig upplåtelse av grannen.

Jakt

Fastigheten ingår i Ovanåker Östra viltvårdsområde omfattande ca 23 000 ha.
Hemsida: https://ovanåkersöstravvo.se/
Ordförande: Lennart Häggblom, 070-694 68 00

Taxeringsvärde

Fastigheten är i dagsläget samtaxerad med andra fastigheter och saknar därför eget taxeringsvärde.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- och kulturlämningar. (Källa: Skogsbruksplan, Skogsstyrelsen & Riksantikvarieämbetet)

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. (Källa: Skogsstyrelsen, Skogens pärlor)

Energideklaration

Energideklaration är inte utförd. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 000 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast fre 9 jun

Utgångspris: 2 400 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter