fbpx

Lantbruk

Gård om ca 20 ha

Högstbjudande

3 500 000 kr

Visning

  • mån 29 Nov, kl 14:30 - 16:00

    Visning av byggnader. Skog och mark kan besiktas på egen hand. Observera att då ta hänsyn till djur och natur och var medveten om att jakt kan förekomma vilket också ska tas hänsyn till.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
20,8 ha
Tomtområde
20,8 ha
Boyta
224 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LINDESBERG GUSSELHYTTAN 9:5

Adress

Gusselhyttan Björneborg 171 71193 Lindesberg

Om fastigheten

Gård om ca 20 ha. Gårdscentra med mangårdsbyggnad anno 1846, ladugårdsbyggnad samt förrådsbyggnad med loft och tillhörande skogsmark om 10 ha och inäga om 10 ha. Fastigheten är lantligt belägen men med endast 6 km till Lindesberg ,vilket ger närhet till allmänna kommunikationer för den som kan behöva pendla.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Huvudbyggnad i 2 plan uppfört år 1846 och om 224 m². Huset är fördelat på sju rum och kök, alla med fina trägolv. Entré/hall med klinkergolv med vattenburen golvvärme. Även ett badrum med klinkgergolv med vattenburen golvvärme, bubbelbadkar, duschhörna, wc och tvättställ samt ett duschrum med våtmatta, dusch, wc, tvättställ, tvättmaskin samt handdukstork finns på entréplan. I två av rummen, varav det ena är det så kallade biblioteket finns vedkaminer (ok att elda i) och i köket finns en vedpsis (bör undersökas innan eldning). Från köket kan man gå ut till det vidbyggda växthuset. På övervåningens allrum finns en fotogenkamin/vedkamin (bör undersökas innan eldning). Ett av sovrummen på övervåningen har tidigare varit två rum så det är väl tilltaget i yta och här finns en hel vägg med garderober.

Köket är utrustat med: spis från år 2020, kyl/frys från år 2020, diskmaskin.

Stomme och bjälklag i timmer/trä. 2-glasfönster där alla är utbytta utom ett. Betongpannor på taket vilka lades omkring år 2000. Uppvärmning genom direktverkande el, Luftvärmepump från år 2018 samt ett flertal eldstäder. Elen är utbytt på senare tid. Borrad brunn. Eget avlopp, 3-kammarbrunn. Torpargrund. Ett utrymme finns under huset där man kan komma in genom en dörr på baksidan.

Uppvuxen tomt med bl a fruktträd.

Övriga byggnader

Ladugårdsbyggnad med stor loge under plåttak.

Uthus i timmer med förrådsutrymmen och loft. Nytt tak.

Jordkällare.

Inägomark

Inägomark om ca 10 ha.

Stödrätter

Stödrätter för 10 ha följer med i köpet, och dessa överlåtes så snart det går att överlåta stödrätter.

Jakt

Jakträtten övergår på köparen på tillträdesdagen. Fastigheten ingår i ett älgskötselområde där det har ingått ca 700 ha (fram till och med 2023-06-30), där man haft en stor och en kalv i tilldelning. För frågor angående jakten kan kontaktuppgifter erhållas av mäklaren till en kontaktperson gällande jakten.

Arealuppgifter

Enligt lantmäteriutdraget har fastigheten en areal om 208 403 m².

Enligt skogsbruksplanen har fastigheten en areal om 21,8 ha. Fördelat på produktiv skogsmark 10,8 ha, inägomark 10 ha samt övrigt 1 ha.

Fastigheten har en taxerad area om 10 ha skogsmark, 10 ha åkermark och 1 ha övrig mark.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Skog

Enligt skogsbrukplanen har fastigheten en produktiv areal skog om 10,8 ha med ett totalt virkesförråd om 787 m3sk, med stor lövandel. Medelboniteten är beräknad till 6,6 m3sk/ha/år.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten, då säljaren utgörs av ett dödsbo.

Undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen har givits möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Skogsbruksplan

Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 000 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter