Lantligt boende

Gård om 3,5 ha med ostört läge

Högstbjudande

500 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,5 ha
Tomtområde
3,5 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÄLLEFORS BRUNNSHYTTAN 3:17

Adress

Siksandshöjden 51 71295 Grythyttan

Om fastigheten

Gård om 3,5 ha belägen ca 10 min bilväg sydost från Grythyttan som har anor från 1700-talet och har närhet till flera sjöar. Byggnaderna består av bostadshus ca 100 kvm, visthusbod, f d ladugård med höskulle samt förråd och vagnsbod och där man tidigare haft en stallplats för häst. Bostadshuset inrymmer kök med vedspis samt 2 renoverade rum varav ett med täljstenskamin. Dessutom finns ytterliggare ett rum och en vind med möjlighet att renovera eller bygga om. För el-vattenförsörjning finns ett motordrivet kraftverk.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Äldre torpställe med okänt byggår. Byggnaden indrymmer ett kök med vedspis, vardagsrum med täljsstenskamin och sovrum. Ytterliggare ett rum finns som ej är inrett, även en inredningsbar vind finns. Elanslutning saknas. Motordrivet elaggregat följer med i affären. Vatten är ej indraget men vattenbrunnar finns på fastigheten. Stomme och bjälklag i trä, torpargrund. Tegelpannor. Fasad i stående träpanel. 2-glasfönster. Självdragsventilation.

Övriga byggnader

Fd ladugård. vagn-/ och vedbod samt visthusbod/förråd.

Skogsuppgifter

Uppgifterna bygger på en laserscanning utförd 2020-09-22. Total volym 1113 m³sk. Volyl per/ha = 465,7 m³sk/ha. Medelbonitet 6,7 m³sk/ha/år. Löpande tillväxt 9,5 m³sk/ha/år. Skog 2,4 ha. Impediment 1,1 ha. Total areal 3,5 ha. Tall 19 %, gran 47 % och löv 34 %.
Huggningsklass G = 0,2 ha med en volym om 34 m³sk, S = 2,2 ha med en volym om 1 080 m³sk. 92 % = huggningsklass S. 8 % är huggningsklass G. Observera att uppgifterna som framkommit genom laserscanning endast är en hjälp för att uppskatta olika faktorer som rör skogens beskaffenhet och kan skilja sig från verkligeheten, därför är det viktigt att köparen noggrant undersöker dessa uppgifterr.

Friskrivningsklausul

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul mot brister och dolda fel.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs då fastigheten är belägen i område som klassas som glesbyggd. Säljare är juridisk person vilket gör att t ex aktiebolag har möjlighet att få förvävstillstånd, vilket är svårt annars. Dock måste köparen ansöka om att få förvärvstillstånd. Kostnad för ansökan om förvärvstillstånd är 4 600 kr.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen har givits möjlighet att på egen hand eller genom skoglig rådgivare före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Skogsvård

Köparen övertar ansvaret för röjning samt all övrig skogsvård och eventuell plantering/hjälpplantering på fastigheten från och med tillträdesdagen.

Jakt

Jakten övergår på köparen på tillträdesdagen.

Städning

Köparen står själv för städning av fastigheten. Inventarier som finns på fastigheten på tillträdesdagen övegår kostnadsfritt på köparen.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter