fbpx

Skogsfastighet

Gård om 17 ha utanför Sävsjö

Högstbjudande

2 750 000 kr

Visning

  • fre 9 jun

    Anmälan krävs för visning!

Anmäl intresse

Om fastigheten

Trevligt belägen fastighet, ca 20 km söder om Sävsjö, där gårdscentrat ligger i ett fritt och avskilt läge. Boningshus omges av betesmark samt en mindre ladugård med goda förvaringsutrymmen och ett gårdshus. Trädgården inramas av ett vitt staket och har ett litet växthus samt lekstuga i anslutning mot hus. Bostadshuset ger utrymme i ett entréplan där du möts av en farstukvist med hall intill, förvaring i garderob. Vidare finns kök med vedspis, trapp mot liten källardel. Köket är äldre med gröna skåpsluckor. Intill köket når du ett matrum samt vardagsrum. Både rummen har kakelugn. Övervåningen ger plats i hall samt tillgång till två sovrum, förvaring i kattvind samt garderober. Det stora sovrummet har utgång mot balkong med härligt läge i öster vilket ger förutsättningar att kunna sitta i solen och njuta av morgonkaffet.

Fastighetens totala areal uppgår till 17 hektar enligt taxering, varav 15,6 hektar är produktiv skogsmark med ett virkesförråd om 2055 m³sk vilket ger ett medeltal på 131 m³sk/ha. Inägomarken uppgår till 1,3 hektar.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

SÄVSJÖ KÄNNESTUBBA 1:6 och HYLTAN 1:10

Adress

Kännestubba 6 57692 Sävsjö

Totalareal
16,8 ha
Tomtområde
16,8 ha
Virkesförråd
2 055 m3sk
Boyta
93 kvm
Antal rum
4 st

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Entréplan bjuder in till hall med förvaring i garderober. I bottenplanet finns en wc med plastmatta. Ett kök med vedspis, bakugn. Skåpsluckor i grön nyans. Från köket nås mindre källare där hydrofor och varmvattenberedare finns placerat. I entréplanet når du också ett matrum samt vardagsrum. Båda rummen har kakelugn.

Övervåningen har en rymlig hall. I detta våningsplan finns också två sovrum. Ett större med utgång till balkong. Duschrummet renoverades 2019 och har plastmatta på golv och väggar. Här finns tvättmaskin.

Ladugård

Ladugård med mindre stalldel samt förvaringsutrymmen.

Gårdshus

Gårdshus med vedförråd, förråd samt utedass.

Visning

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker med planerade visningar samt efter överenskommelse med mäklaren.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Uppgifterna som lämnas i denna beskrivning innebär inte att köparen kan uppfatta dessa som korrekta utan ges för att underlätta köparens egna undersökning.
Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.​​

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektsbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Förvärvstillstånd

Fastigheten är belägen i Hultsjö socken vilken klassas som glesbygd enligt jordförvärvslagen. Vilket innebär att förvärvstillstånd krävs. Förvärvstillstånd för fysisk person kostar 4 600 kronor. För juridisk person krävs alltid förvärvstillstånd.

Skogsuppgifter

Produktiv skogsmark om 15,6 ha enligt skogsbruksplan upprättad av Södra 2021. Skogsmarken är en del av en större skogsbruksplan därav tillhandahålls endast skogskarta och avdelningslista för berörda avdelningar i förmedlingsobjektet. Virkesförråd är bedömt till omkring 2 055 m³sk. Skogen är uppräknad med en säsongs tillväxt från det att plan upprättats. Skogsmarken består till största del av gran. Ståndortsindex varierar men i huvudsak ligger det runt G30.

Inägomark

Jordbruksmarken är utarrenderad under 2023.

Jakt

Jakträtten tillgänglig för ny ägare. Älgjakten har bedrivits med Kännestubba Älgjaktslag om ca 500-600 ha.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter