fbpx

Lantbruk

Gård om 13,8 ha vid Bettna

Högstbjudande

3 700 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • tis 22 jun, kl 18:00

    Vänligen lämna anmälan till visning. Skog, åker och beten kan besiktigas på egen hand med visad hänsyn till djur och växande grödor.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
13,8 ha
Skogsmark
5,7 ha
Inägomark
7,6 ha
Väg och kraftledning
0,1 ha
Övrigmark
0,4 ha
Virkesförråd
1 350 m3sk
Boyta
66 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

FLEN FÅGELSUND 1:6

Adress

Lena Kvarngölet 64297 Bettna

Om fastigheten

Kvarngölet har ett idylliskt läge på en höjd vid skogskanten med utsikt ut över det öppna landskapet. Gården omfattar två mycket närliggande skiften och den totala arealen uppgår till 13,8 ha fördelat på ca 7,6 ha inägomark, 5,7 ha skogsmark samt tomtmark. Bostadshuset, som är i behov av underhåll, har tre rum och kök och en boarea om 66 kvm. Här finns även en ladugård, vagnslider och flera bodar. Kvarngölet ligger strax utanför Bettna, ca 30 km nordväst om Nyköping eller ca 23 km från Flen.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Stuga

Stuga i ett 1 1/2 plan med en taxerad boarea om 66 kvm samt 10 kvm biarea, tillbyggnad från år 1974. Två rum och kök samt wc på nedre plan samt ett sovrum på övervåningen. Renoveringsbehov föreligger såväl invändigt som utvändigt. Enskilt vatten från borrad källa och uppvärmning via vattenburet system med vedpanna i köket samt elpatron. Avlopp till 2-kammarbrunn (två stycken). Uppvuxen trädgård med flera fruktträd.

Övriga byggnader

Ladugård i träkonstruktion med tak av plåt. Inrymmer en loge och fd. stall.

Vagnslider med delvis öppen långsida och jordgolv. Tak av plåt.

Hall med öppen långsida, plåttak och fasad av trä och plåt.

Boden som ligger i vinkel till stugan har två våningsplan och tak av tegel.

Vedbod med tak av plåt, jordgolv.

Fd. bykstuga med gjutet golv under tak av tegel.

Garage/bod i trä med tak av eternit.

Skogsuppgifter

Skogen har inventerats av Erik Hansson, Ludvig & Co, den 28 maj 2021. Arealen skogsmark uppgår till 5,7 ha och har ett bedömt virkesförrådet om ca 1 350 m³sk vilket motsvarar ca 236 m³sk per ha. Gran står för ungefär halva virkesförrådet (ca 47 %) följt av tall (ca 35 %) och löv (ca 18 %), medelboniteten är beräknad till 7,1 m³sk per ha. Se vidare i skogliga bilagor för mer detaljerade data.

Skogsvård

Köparen är medveten om att fastigheten är i behov av lagstadgade skogsvårdsåtgärder eller sådana åtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt. Enligt skogsbeskrivningen finns återväxtåtgärder i form av plantering om 0,5 ha (avdelning 4)

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Åkermark

Arealen åkermark uppgår till ca 7,6 ha enligt mätning på fastighetskarta. Marken är muntligt upplåten och tillgänglig för blivande köpare från och med 2022-03-14.

Jakt

Jakten är tillgänglig för köparen på tillträdesdagen. Markerna har förekomst av bland annat dov- och kronvilt, vildsvin, älg och rådjur.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 100 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter