fbpx

Lantbruk

Gård och skog 44 ha i Orsa

Prisidé

3 100 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast tis 28 sep

Visning

  • tis 21 sep, kl 17:00 - 17:30

    Ring eller mejla för bokning. Välkommen!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
44,4 ha
Inägomark
0,1 ha
Skogsmark
40,9 ha
Skogsimpediment
2,7 ha
Övrigmark
0,5 ha
Väg och kraftledning
0,2 ha
Virkesförråd
3 926 m3sk
Boyta
110 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ORSA STACKMORA 52:9, 16:11

Adress

Briturvägen 10 79493 Orsa

Om fastigheten

Trevligt gård om ca 44 ha belägen i bymiljö i fina Stackmora. 1 1/2-plans dalarött hus med källare som värms upp med bergvärme och vedpanna. Här får du en vidunderlig utsikt över dalgången när du blickar ut genom fönstret på övre plan. I källaren kan du baka bröd i den fungerande bakugnen och skulle det bli kallt i köket kan du även njuta av värmen från kokspisen. Ladulänga med bl.a. garage, snickeridel och äldre stall. Gäststuga, timrat härbre och timrad lada. Inglasat uterum och uppväxt trädgård med bärbuskar och fruktträd. Totalt ca 44,4 ha, varav 40,9 ha är produktiv skogsmark med ett virkesförråd om ca 3 900 m³sk. Låt den tillhörande skogen klimatkompensera ditt boende. Fastigheterna ingår i Stackmora jaktvårdsförening om ca 8 000 ha. Andel i Orsa besparingsskog vilket ger möjlighet till vissa bidrag, samt även jakt på Orsa besparingsskogs marker om ca 60 000 ha. På skogsskiftet mellan Gagnsberget och Klittberget finns en mindre jaktstuga uppförd en bit från Unnån. Ca 5 km till Orsa centrum och ca 15 km till Orsa Grönklitts skidanläggning. Möjlighet till uppdelad försäljning av gård och skog.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

1 1/2-plans hus med källare. Boyta 110 m² och biyta 68 m². Bergvärme från 2012 och vedpanna. Vatten från byförening och kommunalt avlopp. Huset dränerat 2015.
Fungerande bakugnen i källaren och kokspis i köket. Tilläggsisolerat slutet på 90-tal.

Entréplan:
Inglasad veranda.
Hall med dörr till källare och trapp till övre plan.
Rymligt kök med skaeri, spis, fläkt, kyl/frys och
kokspis.
Vardagsrum med trägolv och mönstrad tapet.
Sovrum.
Badrum med våtrumsmatta, tvättställ, wc och
duschkabin.
Övreplan:
Hall med plastmatta.
Sovrum med trägolv och vita väggar och tak,
Sovrum med två garderober.
Mindre sovrum med mösntrad tapet och trägolv.
Äldre köksrum med plastmatta och kokspis, samt
kattvind.
Källare.:
Pannrum, rum med bakugn, förråd samt
matkällare

Vägbeskrivning

För vägbeskrivning se karta. På Ludvig o co:s hemsida kan du få vägbeskrivning till fastigheten samt skogsinventeringen i fält. Välj "Hitta hit"
för vägbeskrivning, respektive "Visa gårdskarta" för att se skogsskiftena med indelning och avdelningsdata. Fungerar i webbläsare i både datorer och smarta
mobiltelefoner.

Gäststuga och ekonomibyggnader

Ladulänga uppfört i timmer och lösvirke med flertalet olika utrymmen., bl.a. snickeridel och garage el indraget. Gäststuga med indragen el (förbindelse mellan bostadshus och gäststuga saknas och därmed ej anslutet till elnätet). Timrat härbre med tegeltak. Timrad lada med plåttak. Mindre förråd uppförd i lösvirke.

Vatten och avlopp

Vatten och avlopp från Stackmora vatten och avlopp ekonomisk förening. Föreningens huvudstam är sedan påkopplad till det kommunala avloppsnätet. Kontaktperson: Lars Berglund 0703893847, info@stackmora-va.se

Jaktstuga

På skogsskiftet mellan Gagnsberget och Klittberget finns en mindre jaktstuga uppförd en bit från Unnån. Renoveringsbehov föreligger.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen upprättades av DSK Skog AB. Fastigheten omfattar enligt skogsbruksplanen totalt ca 44,4 ha varav 40,9 ha är produktiv skogsmark. Virkesförråd om ca 3 926 m³sk. Medelboniteten är uppskattad till 4,3 m³sk/ha och år.

Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmärkta. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmärkning av dessa.

Naturvärden

Det finns ett fornminne registrerat på fastigheten. Inga övriga nyckelbiotoper eller naturvärden fanns vid kontrolltillfället registrerade på fastigheten enligt Skogens Pärlor, www.svo.se eller SeSverige, www.metria.se.

Jakt

Fastigheterna ingår i Stackmora jaktvårdsförening som omfattar ca 8 000 ha. För mer information och möjligheter till medlemskap kontakta Lars Uleander tel: 070-6448956.
Fastigheten ger även möjlighet till småviltsjakt på Orsa Besparingsskog om ca 60 000 ha. Se: www.orsabesparingsskog.se

Fiske

Objektet ligger inom Orsa fiskevårdsområde. Läs mer om fiske på ofvo.nu.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom omarronderingsområde samt glesbygdsområde enligt jordförvärvslagen. Länsstyrelsens förvärvstillstånd krävs alltid. Ansökan om förvärvstillstånd görs hos Länsstyrelsen. Mäklaren är behjälplig med ansökan. Länsstyrelsens avgift för förvärvsprövning betalas av köparen i samband med ansökan till pg 351 90-8 och är för fysisk person 4 600 kronor och för juridisk person 7 100 kronor. För fysisk person folkbokförd sedan minst tolv månader i glesbygd i den kommun där egendomen är belägen tas dock ingen avgift ut.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Dokumentation av budgivare

Fastighetsmäklaren är skyldig att upprätta en dokumentation över budgivare/intressenter med namn, kontaktuppgifter och belopp som bjudits. Vid avtalsslut skall dokumentationen överlämnas till säljare och till köpare om auktion skett. Vid sluten anbudsgivning har säljaren ingen skyldighet att överlämna budförteckning till köpare. Vill man vara anonym finns möjlighet att använda sig av ombud. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Fastighetsbeskrivningen

Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 190 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna anbud senast tis 28 sep

Prisidé: 3 100 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter