fbpx

Lantligt boende

Gård nära Visby – Fole

Högsta bud

6 500 000 kr

Högstbjudande: 6 500 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Trevlig gårdsbild med egen mark i direkt anslutning. Gården är under avstyckning och är tänkt att bli omkring 12,5-13 ha. Rejäl mangårdsbyggnad i kalksten där det idag är två olika boenden på varsitt våningsplan. Det finns även en rymlig flygelbyggnad inredd för bostad. Såväl betesmark som ladugård med omkring 100 ungdjursplatser kan med fördel arrenderas ut.
Vacker och välplanerad trädgårdstomt samt ett underbart änge i direkt anslutning.
Ca 1,5 mil från Visby och goda pendlingsmöjligheter till stora delar av ön.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

Gotland Fole Bondarve 1:19, del av

Adress

Fole Bondarve 308 621 75 Visby

Totalareal
12,9 ha
Tomtområde
12,9 ha
Boyta
335 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnad sannolikt uppförd omkring år 1850 i kalksten under tak av plåt. 1,5-plansbyggnad med källare med överlag kopplade 2-glasfönster där många är nya (framför allt på övervåningen). Huset disponeras idag som 2 lägenheter, en på vardera plan. Omkring 150 m² nere med 5 rum och kök (+ uterummet) samt ca 100 m² uppe fördelat på 3 rum och kök. Ej kontrollmätta areor. Vatten via borrad brunn, god tillgång dock viss lukt av sumpgas. Vattenprov taget i maj 2023 som visar att vattnet är tjänligt som dricksvatten. Avlopp via 3-kammarbrunn där infiltrationen gjordes år 2010. Huset har eget fiberabonnemang. Ny dränering runt huset omkring år 2010. Vattenburen värme via kulvert från flisanläggningen.

På bottenplanet inryms ett boende om 5 rum och kök fördelat på omkring 150 m² och därtill ett uterum. Entré via ena gaveln med trapphus ner till källaren samt trappa upp till bostaden. Kök från Ballingslöv (tidigt 90-tal) med köksö där det utöver förvaring finns spishäll, fläkt samt en liten blandare med ho. Utrustat med nyare kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin samt inbyggnadsugn. Utgång till det rymliga uterummet med klickgolv som används som ett extrarum idag. Litet rum/hall med dörr till badrummet med våtrumsmatta från år 1990. Badkar, WC, tvättställ i kommod, handdukstork, frånluftsfläkt och fönster. Sovrum med klickgolv. Sovrum (f d matrum) med öppen spis som inte är ok att elda i. Sal/vardagsrum med trägolv och kakelugn som eldas. Två sovrum på gaveln, tidigare salskammare, det ena med parkettgolv och kakelugn (ej ok) och det andra med plastmatta.

Övervåningen inrymmer ett boende om 3 rum och kök.
Entré via husets trappa på framsidan. Invändig trappa som leder upp till hall med matplats och utgång till balkong. Vardagsrum med plastmatta och braskamin som eldas. Kök från tidigt 90-tal utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn samt kombinerad kyl/frys. Det finns även en kyl precis utanför i hallen. Duschrum med våtrumsmatta och här finner man dusch, WC, tvättställ i kommod och en tvättmaskin. Två sovrum det ena med klädkammare.

Från trapphuset ner i källaren når man duschrummet/tvättstugan med WC, tvättho dusch samt torktumlare och tvättmaskin. Här finns även förrådsutrymmen och matkällare. Utvändigt i den andra änden av huset når man övriga förrådsutrymmen och där är det grusat golv.

Trädgården som varit en park en gång i tiden är både välplanerad och vacker. Här finns flertalet fruktträd med såväl äpple, päron och plommon. Valnötsträd och vindruvor och tryffel är annat gott som man kan skörda. Här trivs gulsippan, tulpaner och syrener. Trädgården omgärdas av häckar och stenmurar.

Flygel

Rejäl flygelbyggnad i kalksten under tak av plåt. Kopplade 2-glasfönster och gjuten platta med golvvärme. Vattenburen värme via kulvert från flisanläggningen. 5-6 rum och kök med en boarea omkring 140 m². Flygeln har eget fiberabonnemang. I byggnaden finns det även ett före detta pannrum som idag är förråd. Centraldammsugare finns men är ej i funktion.

Bottenplanet renoverades år 2008 och inrymmer entré/hall med klinkergolv, duschrum med våtrumsmatta och tvättmaskin/torktumlare, sovrum med klickgolv, kök från IKEA med klickgolv och matplats, vardagsrum med öppen spis (godkänd) samt utgång till terrass.

Övervåning med hall/allrum och utgång till balkong, badrum med badkar och dusch samt elgolvvärme samt tre sovrum med klickgolv och garderober. Det ena sovrummet har garderober bakom skjutdörrar samt en klädkammare. Huset har tidigare varit magasin och på ovanvåningen var det tidigare kölnu.

Ekonomibyggnader

Ladugård/lada
Ladugård/lada i sten/trä under tak av plåt. Lösdrifter på ströbädd, lada med genomkörsel, förrådsutrymmen, garage, f d mjölkrum. Loft ovanför.
Olika avdelningar där djuren kan gå ut på ladugårdens baksida.
Intill finns en ligghall för omkring 20 djur. Ströbädd.
Totalt ca 100 ungdjursplatser i varierande åldrar.
Gjuten platta med möjlighet för djuren att gå ut. Vattenkoppar med värme.
Utanför finns en gödselbrunn med en kapacitet om 765 m³ samt en gödselplatta på 130 m².
Ladugården/betesmarken disponeras under år 2023​ av Bond AB. Ett samarbete som förhoppningsvis kan fortsätta vid intresse från köparen.​

Verkstad/pannrum
Alldeles intill ladugården uppfördes denna byggnad för omkring 10 år sen. Byggyta om 44 m² enligt försäkringsbrev. Verkstad delvis isolerad.
Pannrum med flisanläggning. Kulvert till båda husen. Säljarna har förbrukat omkring 120-130 m³ flis/år.

Visthuset
Tidigare gårdsbutik som på senare år fungerat som festlokal förråd. Träbyggnad under tak av plåt samt grusat golv.
Intill finns ett odlingsrum/drivhus.

Hönshus/häststall
Byggnad där det tidigare huserat hästar, lamm och höns. Idag förrådsbyggnad. Träbyggnad under eternittak samt betonggolv.

Betesmark

Mark om totalt ca 12,5-13 ha varav ett vackert änge på omkring 2,5 ha varav 1,86 ha ger gårdsstöd. Idag söker man EU-stöd för dryga 5 ha betesmark men det går sannolikt att utveckla framåt och det är mera som betas idag, dock utan stöd. På marken finns det även en liten damm för bevattning med naturlig tillrinning.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Besiktning av marken sker på egen hand med hänsyn till växande grödor och djur.

Informationen i fastighetsbeskrivningen är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras inte för fysisk person. För juridisk person krävs alltid förvärvstillstånd.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Forn- och kulturlämningar

Fornlämningar i form av kalkugnsruin, svärdslipsten med 7 rännor, stenrad och stensättning. Mera information om detta finns t ex på "fornsök" via Riksantikvarieämbetets hemsida: http://www.fmis.raa.se/cocoon/fornsok

Naturvärden

I änget finns det höga naturvärden. Rikligt med grova och fina lövträd, lövängesrest med hamlade träd samt hagmark.

Kommunikationer

Bra busskommunikationer från Slitevägen (väg 147).

Vägbeskrivning

Se kartor och skyltning. Bra busskommunikationer från Slitevägen (väg 147).

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 952 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss