fbpx

Lantbruk

Gård med tillhörande skogsskifte

Utgångspris

1 300 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Kolförråd 79.2 ton/ha

Om fastigheten

Välkommen till denna mysiga gård med tillhörande ladugårdsbyggnad och med angränsande skogsskifte. Huset står centralt placerad på den stora gårdsytan och inrymmer tre sovrum och uppvärmning sker via jordvärme. Ladugårdsbyggnad med gott om utrymme som t ex isolerad ”hobbyverkstad” och maskinhall med betonggolv. Skogsbruksplanen är upprättad av SCA 2020 och uppräknad av Ludvig & Co. Planen visar ett ca virkesförråd om 3 047 m3sk fördelat på 43% tall, 35% gran och .22 löv. Medelboniteten beräknas till 2,7.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

LULEÅ FORSHED 1:11

Adress

Forshed 92 95599 Råneå

Totalareal
55,0 ha
Skogsmark
42,5 ha
Myr/kärr/mosse
6,0 ha
Inägomark
1,8 ha
Väg och kraftledning
0,7 ha
Övrigmark
1,1 ha
Vatten
2,9 ha
Virkesförråd
3 047 m3sk
Boyta
100 kvm
Antal rum
4 st
Total tillväxt/år
104 m3sk
Kolförråd/ha
79.2 ton

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

ENTRÉPLAN:
Hall med plastmatta och trapp till övervåning. Till höger när man kommer in ligger ljusa fult utrustade köket med bl a braskamin, kyl/frys, diskmaskin samt hällspis med fläkt. Kammare/sovrum i anslutning till köket. Vardagsrum med trägolv. Kombinerat badrum/tvättstuga med äldre ytskikt och utrustat med duschkabin, wc, tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare.
ÖVRE PLAN:
Hall med trägolv samt toalett med duschmöjlighet. Två sovrum på övre plan, varav det större med garderober med spegelskjutdörrar.
KÄLLARPLAN:
Källarplan med lägre takhöjd. Här finns jordvärmepum, grävd brunn samt sandfilter och UV-filter för det egna vattnet.

Jakt

Finns inte någon licens registrerad på Länsstyrelsen, men enligt säljaren arrenderas jakten av Krokträsks jaktvårdsförening.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad av Fredrik Forsén på SCA 2020 och uppräknad av Johan Mansikka på Ludvig & Co.

Enligt skogsbruksplanen för objektet uppgår fastigheten till ca 52 ha landareal varav 42,5 ha är produktiv skogsmark och fastigheten har ett virkesförråd om ca 3 047m³sk. Medelboniteten är beräknad till 2,7.
Virkesförrådet fördelar sig på 43% tall, 35% gran och 22% löv. Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen. Ingen inventering i fält är utförd av Ludvig & CO utan uppdatering av plan har gjorts med hjälp av säljarens information.

Forn- och kulturlämningar

Finns inte några registrerade fornlämningar på denna fastighet.

Förvärvstillstånd

För köpare som är fysiskt person krävs ej ett sk förvärvstillstånd då fastigheten ligger i Luleå kommun. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Skogen skapar klimatnytta

Skogen gör stor klimatnytta. Den har minskat behovet av fossil energi och har under lång tid lagrat in koldioxid i ett växande virkesförråd.
Vi använder PcSKOG:s beräkning av skogsfastighetens kolbalans. Den totala mängden bundet kol i skog och skogsmark på denna fastighet uppgår enligt beräkningar till 3 366 ton vilket motsvarar 12 334 ton koldioxid. Om skogsbruksplanens skötselförslag följs beräknas den produktiva skogsmarken på fastigheten årligen binda ytterligare 12 ton kol i genomsnitt, under den närmaste tioårsperioden.

Välkommen ut i skogen

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt. Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen. Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 750 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter