fbpx

Lantbruk

Gård med stora ekonomibyggnader

Utgångspris

3 300 000 kr

Anmäl intresse

  • Kommande

Om fastigheten

Boende på landet med stora ytor både i bostad och ekonomibyggnader. Flytta med din verksamhet hit eller kanske starta något nytt. Fritt läge i ett öppet jordbrukslandskap, med närhet till Ystad samhälle. Möjlighet finns att köpa till ca 2 ha åkermark.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

YSTAD SVENSTORP 3:2

Adress

Svenstorpsvägen 69-29 27173 Köpingebro

Totalareal
1,0 ha
Tomtområde
1,0 ha
Boyta
240 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostad

Rymlig bostadsbyggnad i 1,5-plan fördelat på 240 kvm. Den höga takhörjden och de stora sällskapsrummen vittnar om byggandens historik. En lantlig bostad med kringbyggd gårdsplan skapar ett klassiskt utryck.

Nedre plan:
Huvudentré centralt på bygganden med hall. Badrum med tvättställ, toalett och dusch, våtrumsmatta och kaklade väggar.

Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och garderober, våtrumsmatta.

Sovrum, fiskbensparkett, spröjsat innertak och söderfönster.

Sällskapsrum, byggnads naturliga och verkliga centrum, stort rum i fil med vinterbonad veranda med panoramafönster mot söder, fiskbensparkett och klinkergolv, innertak klätt med träpanel.

Allrum, rum med fönster mot söder, laminatgolv.

Kök med äldre inredning, kökshalvö mot matrumsdel, fullt utrustat med spis/ugn, diskmaskin och kyl/frys, fönster mot innergården.

Köksentré samt mindre hall med tvättställ,

garderob/skafferi.

Övre plan:
Hall med garderober.

Sovrum med utgång till balkong i söderläge.

Sovrum med hörnfönster mot väster.

Oinredd vind i den östra delen.

Källare:
Pannrum samt förvaringsutrymme.

Stallbyggnader

Fyra stora stallbyggnader där tre av dem ramar in gårdsplanen i en klassiskt U-formation. Stora ytor i byggnaderna med stora möjligheter. Flytta din verksamhet hit eller kanske starta något nytt.

Murade byggnader med vitputsad fasad. Yttertak av erternit och plåt. Byggnaderna inrymmer grisproduktion t.o.m. mars 2023.

Östa längan
Byggnadsarea: Ca 25 m*10 m= 250 kvm

Västra längan
Byggnadsarea: Ca 25 m*10 m = 250 kvm

Mittenlängan
Byggnadsarea: Ca 47 m*10 m=470 kvm

Norra längan
Byggnadsarea: Ca 65 m*12 m=780 kvm

Förbindelse mellan mittenlängan och norra längan
Byggnadsarea: Ca 17 m*6 m=102 kvm

Totalt för alla ekonomibyggnader, ca 1850 kvm.​

I anslutning till ekonomibyggnaderna finns gödselplatta och urinbrunn.

Areal

Fastigheten bedöms att få en areal på ca 10 000 kvm (ca 1 ha), enligt röd markering på kartor. Exakt areal fastställs i lantmäteriförrättningen.

Köpa till mer mark

Möjlighet finns att köpa till ca 2 ha omkringliggande åkermark. Enligt grön markering på bifogad karta. Fantastisk möjlighet för den som vill ha småskalig djurhållning eller har annat intresse.​

Fastighetsbildning

Försäljningen gäller del av fastighet och lantmäteriförrättning krävs för att dela upp fastigheten. Lantmäteriförrättningen förväntas att ta ca 1 år, ansökan om lantmäteriförrättning är inskickad i juni 2022. Tillträde till fastigheten och full betalning kan ske först efter att lantmäteriförrättningen är klar och har vunnit laga kraft. Vid önskan om tillgång till fastigheten före det att lantmäteriförrättningen är klar och har vunnit laga kraft, kan detta diskuteras med mäklare.

Försäljningssätt

Utgångspris: 3 300 000 SEK

Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkommet skriftligt bud e ler att hålla en efterföljande förhandling/auktion mellan budgivarna. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Betalningsvillkor och tillträde

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande del av köpeskillingen vid tillträdet.

Tillträde kan hållas först efter att lantmäteriförrättningen gått igenom och vunnit laga kraft. Ansökan om lantmäteriförrättning är inskickad i juni 2022. En Lantmäteriförrättning hos lantmäteriet beräknas att ta ca 1 år. Vid önskan om tillgång till fastigheten före det att lantmäteriförrättningen gått igenom och har vunnit laga kraft, kan detta diskuteras med mäklare.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2 500 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter