fbpx

Lantbruk

Gård med skog och jakt i Tandsjöborg och Hamra

Prisidé

1 100 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast tis 13 apr kl 14:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
27,3 ha
Övrigmark
2,7 ha
Åkermark
0,1 ha
Myr/kärr/mosse
3,6 ha
Skogsmark
20,9 ha
Boyta
84 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LJUSDAL TANDSJÖ 4:28, 2:17

Adress

Tandsjöborg Inlandsvägen 381 82770 Los

Om fastigheten

Drömmer du om ett ställe där du kan utöva dina intressen vad gäller jakt, fiske, skogsskötsel, bärplockning och skoteråkning. Gård med skog i Tandsjöborg utanför Hamra. Två fastighetsbeteckningar. Gårdsfastigheten omfattar ca 26 ha varav ca 20 ha är produktiv skogsmark med ett virkesförråd om ca 1300 m³sk varav ca 800 m³sk har uppnått slutavverkningsbar ålder. 1,5-plans hus med kommunalt vatten och avlopp. Borrad bergvärme och stor vedpanna. Ladugårdsbyggnad och flertalet mindre ekonomibyggnader där det finns plats för mycket. Skogsmarkens medelbonitet är uppskattad till ca 4,3 m³sk/ha och år. Gäststuga på separat fastighet om ca 8 100 kvm. Snösäkert och fina skoterleder där fastigheten betingar ett årskort utan kostnad. Jakträtt och fina fiskevatten i området. Del i Hamra kappellags besparingsskog som ger bidrag och står för snöröjning till gården. Lämpar sig både till permanent- och fritidsboende. Ett prisvärt alternativ i jämförelse med en stuga i fjällen. Här får du en hel skog av möjligheter och dessutom möjlighet att delta i bygemenskapen. Möjlighet att lägga bud på båda eller enskild fastighetsbeteckning.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

3D-foto

Fakta

Byggnader

Entreplan
Hall med plats för avhängning av kläder, garderob under trappan till övre plan, målad panel på väggarna och plastmatta på golv.
I anslutning till hallen finns badrum med dusch, wc, tvättställ, tvättmaskin, våtrumstapet och våtrumsmatta.
Gammeldags kök med matplats, vedspis, målade köksluckor i trä, elspis, mikro, spisfläkt, bänkdiskmaskin, kylskåp (frys finns i pannrum), kakel, bänkskivor av marmor, bröstpanel/tapet på väggarna och laminatgolv.
Vardagsrum/TV-rum med braskamin, tapet och plastmatta på golv.
Sovrum med tapet och laminatgolv.

Övre plan
Mindre hall med trägolv och träpanel på väggar.
Sovrum med tapet och plastmatta på golv.
Allrum/sovrum med tapet och trägolv.
Kattvindar med gott om förvaringsutrymme.
Hela våningsplanet har snedtak och synliga takstockar.

Vidbyggt pannrum
Ingång från utsidan av huset. Innehåller liten verkstad, bergvärmepanna, ackumulatorpanna för ved, frysbox, förråd mm.

Ekonomibyggnader

Ladulänga med betonggolv där djuren stått. Andra änden inrymmer förråd. På gården finns även ett flertal mindre förrådsbyggnader. Samtliga byggnader har plåttak.

Gäststuga

Gäststuga på separat fastighet om ca 8 100 kvm. Storstuga med öppen spis, enklare kök och diskbänk. El finns indraget. Vatten saknas. Wc med tvättställ. El finns indraget. Sommarvatten och kommunalt avlopp.

Vägbeskrivning

För vägbeskrivning se karta. På Ludvig & Cos hemsida kan du få vägbeskrivning till fastigheten samt skogsinventeringen i fält. Välj "Hitta hit"
för vägbeskrivning, respektive "Visa gårdskarta" för att se skogsskiftena med indelning och avdelningsdata. Fungerar i webbläsare i både datorer och smarta
mobiltelefoner

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen upprättad av Mera Skog under 2020. Skogsskiftet omfattar enligt skogsbruksplanen totalt ca 24,6 ha, varav 20,9 ha är klassad som produktiv skogsmark med ett virkesförråd om ca 1293 m³sk. Medelboniteten är uppskattad till 4,3 m³sk /ha och år.

Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar inte för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Tandsjöborg är känd för den bra björnjakt och tillhör ett av kärnområdena för björnstammen i Sverige. Även bra jakt på älg och övrigt småvilt.
Fastigheten ingår i licensområde Jordägarnas Jaktklubb Tandsjöborg om ca 300 ha beläget i anslutning till huset. För närvarande är det bara säljaren som jagar där. Kontaktperson säljare Jan Johansson 070-2640207.
Jakt inom Hamra kapellag om ca 6000 ha. Kontaktperson Urban Karlsson 070-3259318. https://www.hamrabesparingsskog.se
Småviltskort inom Hamra kronopark, ca 36 000 ha, kan lösas. Kontakt Anders Johansson 076-146 27 07 Se även: https://www.sveaskog.se/upplev-naturen/jakt/kop-sveaskogs-jaktkort/jaktkort-hamra/

Fiske

http://www.finnmarken.info/fiske/

Snörika Tandsjöborg med sina fina skoterleder

Fastigheten Tandsjö 4:28 betingar ett årskort för snöskoterlederna utan kostnad. Mer info: http://www.nordicarea.se/

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Inteckning

Besväras ej av sökt eller beviljad inteckning eller inskrivning.​

Driftkostnad

Av säljaren angiven ungefärlig kostnad per år som fritidsboende med grundvärme:
Försäkring 2500 kr
Vatten och avlopp 4 000 kr
Elkostnad 13 000 kr
Sophämtning 1 900 kr
Totalt ca 22 500 kr/år

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom glesbygdsområde. Länsstyrelsens förvärvstillstånd krävs för juridisk person samt för fysisk person som inte sedan minst 12 månader är folkbokförd i glesbygd inom den kommun där egendomen är belägen. Ansökan om förvärvstillstånd görs hos Länsstyrelsen. Mäklaren är behjälplig med ansökan. Länsstyrelsens avgift för förvärvsprövning betalas av köparen i samband med ansökan och är för fysisk person 4 600 kronor och för juridisk person 7 100 kronor.

Dokumentation av budgivare

Fastighetsmäklaren är skyldig att upprätta en dokumentation över budgivare/intressenter med namn, kontaktuppgifter och belopp som bjudits. Vid avtalsslut skall dokumentationen överlämnas till säljare och till köpare om auktion skett. Vid sluten anbudsgivning har säljaren ingen skyldighet att överlämna budförteckning till köpare. Vill man vara anonym finns möjlighet att använda sig av ombud. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information

Friskrivning

Säljes med friskrivningsklausul.

Fastighetsbeskrivning

Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna anbud senast tis 13 apr kl 14:00

Prisidé: 1 100 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter