Lantbruk

Gård med skog i Rönnäs, Vilhelmina

Utgångspris

1 490 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 2 okt

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
103,1 ha
Skogsmark
85,5 ha
Skogsimpediment
14,1 ha
Åkermark
2,2 ha
Småhusmark lantbruk
0,9 ha
Väg och kraftledning
0,4 ha
Virkesförråd
5 964 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VILHELMINA RÖNNÄS 1:42

Adress

Rönnäs 42 91297 Malgomaj

Om fastigheten

Fastighet fördelad på två skiften på ca 103 ha varav ca 86 ha produktiv skogsmark. Ett gårdsskifte mot Malgomaj och ett skogsskifte som stäcker sig från Rönnäs i sydöst till Blaikfjällets naturreservat i nordväst. Trevlig fastighet för den som är intresserad av jakt och fiske som behöver ett enklare boende att vila upp sig i mellan passen.

Gårdscentra med bostadsbyggnader av äldre standard i Rönnäs med skogsmark som sträcker sig ned mot Malgomaj.
Virkesförrådet enligt plan är beräknat till ca 6000 m³sk för skogsbruksplanen upprättad 2018. Vid beräkning av 2019- och 2020 års tillväxt innebär detta att virkesförrådet är ca 6500 m³sk totalt.
Boniteten är beräknad enligt plan till 4 m³sk per ha och år. Fastigheten är grandominerad till 64% följt av 36% löv samt mindre inslag av tall.
Tyngdpunkt ligger på skog i huggningsklass R2 vilket utgör ca 50% av den produktiva arealen. Bra skick på vägnätet men bitvis långa skogsavstånd till väg.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Hus 1

Byggnad uppfört ca 1900. Byggnaden håller en äldre standard, tillbyggnad samt en generös balkong med vacker utsikt. Tillbyggnad är dock i behov av underhåll. Totalt 3 rum samt kök och badrum. Genomgående plastmatta invändigt. Golv i kök har satt sig.

Vatten i egen brunn borrad på 90-talet, borrhålet framför dörren till utbyggnaden.

Konstruktion utbyggnad: Oisolerad, används som förvaringsyta. Stomme av lösvirke, stående träpanel. Innertak har rasat in. Fönster av 2-glas. Plastgolv. Utbyggnad med plintad grund.

Hus 2

Byggnad uppförd ca 1940-talet. Genomgående äldre standard. Stomme i lösvirke. Ingen toalett, ej vatten. Avlopp med enkel stenkista.
Genomgående plastmatta, trägolv i vardagsrum på nedervåning.
Vitvaror i kök av äldre standard.

Carport

Enklare carport på gårdens uppfart. Stomme i trä, tak och väggar i plåt.

Komplementbyggnader

Tre komplementbyggnader av enklare standard. Plåttak, träfasadoch stomme i trä. Används i dagsläget som förvaringsyta.

Uthus

Enklare uthus med plåttak, stomme i trä och fasad av stående träpanel. Byggnaden innehåller utedass samt mindre förvaringsyta.

Byggnadssätt

Observera att byggnaderna har varit kallställda under en längre tid.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad 2018-10 av Anders Lehto. Fastigheten består av två skiften skog med totalt ca 86 ha produktiv skogsmark. Virkesförrådet enligt plan är beräknat till ca 6000 m³sk. Vid beräkning av 2019- och 2020 års tillväxt innebär detta att virkesförrådet är ca 6500 m³sk totalt.
Boniteten är beräknad enligt plan till 4 m³sk per ha och år. Fastigheten är grandominerad till 64% följt av 36% löv samt mindre inslag av tall.

Tyngdpunkt ligger på skog i huggningsklass R2 vilket utgör ca 50% av den produktiva arealen. Bra skick på vägnätet men bitvis långa skogsavstånd till väg..

Skogsvård

Röjning finns som föreslagen skogsvårdsåtgärd enligt plan. Genom att genomföra dessa röjningar skapas fina gallringsskogar i framtiden.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- och kulturlämningar (Källa: Metria via SeSverige).

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Metria via SeSverige).

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Jakt

Ingår i Rönnäsjägarnas jaktlag som jagar på ca 1 600 ha.

Fiske

Fastigheten igår i Malgomaj FVO vilket ger näträtt i Malgomajsjön. För mer information se: https://malgomajfvo.se/index.html

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven i Vilhelmina kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 381 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast fre 2 okt

Utgångspris: 1 490 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter