Lantbruk

Virkesrik skogsgård i Storuman

Högstbjudande

1 600 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 16 okt

Visning

  • fre 2 okt, kl 13:00 - 14:00

    Läs villkor

    Föranmälan krävs. Vänligen kontakta fastighetsmäklaren innan visning.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
69,4 ha
Skogsmark
53,5 ha
Skog med restriktion
0,7 ha
Skogsimpediment
12,5 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Övrigmark
0,9 ha
Väg och kraftledning
1,6 ha
Virkesförråd
6 806 m3sk
Boyta
108 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

STORUMAN GUBBTRÄSK 2:8

Adress

Gubberget 137 92399 Storuman

Om fastigheten

Gård med tillhörande mark i Gubbträsk, ca 2 mil från Storuman. Gårdcentra med bostadsbyggnad av enklare standard, ekonomibyggnader i form av ladugård, enklare garage, samt två enklare förrådsbyggnader. Totalareal på ca 69 ha varav ca 54 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd på ca 6 800 m³sk varav ca 4000 m³sk slutavverkningsbar skog fördelat på tre närliggande skiften enligt skogsbeskrivning. Medelbonitet beräknad till 3,4 m³sk/ha/år För närvarande jakt i Gubbträsk Jaktlag som jagar på ca 1400 ha.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnad av äldre snitt. Ytskikt invändigt är äldre men funktionsdugliga. I köket finns en äldre vedspis samt vitvaror av äldre standard. Genomgående plastgolv invändigt.
Nedervåning med rymligt kök, ett mindre sovrum samt ett mindre vardagsrum. Badrummet på nedervåningen inrymmer handfat, toalett samt dusch.

Övervåningen erbjuder ett större sovrum, ett mindre sovrum på kattvinden, en klädkammare samt ett större allrum. Övervåningen har sluttande tak, dock ej öppet till nock.

Genomgående äldre, men funktionsdugligt skick.

Oinredd källare.

Enligt uppgift från säljare finns fuktskada i källaren. Huset har varit kallställt ca 10 år.

På tomten finns 2 vattenbrunnar varvid den ena är tjänlig.

Uppvärmning och varmvatten
Vattenburet värmesystem med vedeldad kökspanna och elpatron.
Dubbelmantlad varmvattenberedare kopplad till pannan.
Beredaren läcker dock och är inte användbar.

Ladugård

Ladugårdsbyggnad av normal standard.
Stengrund, yttertak, stomme och bjälklag i trä. Fasad med stående träpanel samt plåttak. Belysningsel av äldre standard finns indraget. Byggnaden används i dagsläget som förvaringsyta.

Enkelt garage

Enklare garagebyggnad med stomme i trä, fasad av stående träpanel samt plåttak. Byggnaden står på gjuten platta som sprickigt. Belysningsel av enkel standard.

Förrådsbyggnad

Enklare förrådsbyggnad. Belägen på andra sidan vägen sett från gården.
Stengrund, 1/2 är timrad och den andra halvan med stomme av lösvirke. Plåttak.

Skogsuppgifter

Skogsbeskrivningen är upprättad 3/9-2020 av Erik Grafström, Ludvig & Co. Fastigheten Storuman Gubbträsk 2:8 består av tre närliggande skiften på totalt ca 69 ha varav ca 54 ha produktiv skogsmark. Gårdsskiftet (sk:1) och skifte 2 skiljs enbart från varandra med en järnväg. En mindre myrslåtterskifte ligger strax nordväst om gårdsskiftet. Fastighetens virkesförråd är ca 6 800 m³sk varav ca 4000 m³sk slutavverkningsbar skog (huggningsklass G2-S2) enligt plan vilket innebär ett gott medelförråd på ca 127 m³sk per ha. Medelboniteten är beräknad till 3,4 m³sk per ha och år. Fastigheten domineras av skog i huggningsklass G1 vilket utgör 34%, samt 33% av produktiv areal i huggningsklass S2.

Fastigheten är talldominerad till 42% följt av 38% gran och 20% löv.

Skogsvård

Röjning är föreslagen skogsvårdsåtgärd på ca 10 ha.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- och kulturlämningar (Källa: Metria via SeSverige).

Naturvärden

På fastigheten finns två registrerade naturvärden. Den ena är belägen på skifte 1, avdelning 92 och är ett biotopskyddsområde med äldre naturskogsartade skoger ObjektID: SK-45-2001 (Källa: Skoggstyrelsen via skogens pärlor). Det andra naturvärdet är beläget på skifte 1, avdelning 8 och är en nyckelbiotop med ärendebeteckning N-9743-1995 (Källa: Skogsstyrelsen via Skogens pärlor)

Jakt

För närvarande jakt i Gubbträsk Jaktlag som jagar på ca 1400 ha.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven i Storumans kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter