Lantbruk

Gård med närhet till Lund och Malmö

Högsta bud

4 300 000 kr

Högstbjudande: 5 800 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • tor 26 Nov, kl 15:00 - 16:00

    Välkommen på visning!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,3 ha
Tomtområde
3,3 ha
Boyta
215 kvm
Antal rum
7 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ESLÖV GETINGE 8:2

Adress

Ådala gård 24797 Flyinge

Om fastigheten

Tilltalande gård med klassisk och vacker mangårdsbyggnad med ljus och rymd. Generösa utrymmen med boarea på 215 kvm och med möjlighet att inreda resterande del av vinden. Gedigna material, god takhöjd och öppen spis är några av de kvalitéer som framvisas även om det finns behov av renovering till vissa delar. Proportionerliga ekonomibyggnader i vinkel med häststall och ladugård, plats för förvaring och verksamhet i logbyggnaden samt med isolerad verkstad/garage. Friliggande garagebyggnad med plats för två bilar.
Arealen tillhörande gården omfattar ca 3,3 ha mark varav ca 2,7 ha är åkermark.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Gedigen och klassisk mangårdsbyggnad med generösa ytor, god takhöjd och fint ljusinsläpp. Byggnaden är uppförd 1920 i 1½-plan med boarea om 215 kvm samt biarea om 70 kvm enligt taxeringsuppgifter. Grundläggning med grund av gråsten, under mindre del av byggnaden finns källare för övrigt torpargrund. Murad stomme med putsad fasad, 2-glas fönster, yttertak av tegel. Vattenburen värme från värmepump -05 (grundvattenvärme). Eget vatten från djupborra om ca 55 meter, eget avlopp till 3-kammarbrunn (2 st).

Entré genom vackra pardörrar i ek. Hall med massivt ekgolv, i anslutning till hallen finns toalett med duschplats. Toaletten är renoverad 2019 med kakel på väggar och klinkers på golv. Sällskapsrum med parkettgolv. Rymlig matsal med mörkbetsat trägolv. Vardagsrum med parkettgolv, öppen spis med inmurade kanaler. Den öppna spisen är godkänd vid installationen 1984, därefter ej besiktigad. I anslutning till kök och vardagsrum finns matplats. Kök med inredning av ek, marmorgolv. Köket är renoverat 1985 då även vitvarorna är installerade förutom kyl och frys som är från senare tid (2010). Köksentré med pardörrar i ek och trappa till övervåningen. I anslutning till köksentrén finns den gamla drängkammaren som numera huvudsakligen används som förråd men som skulle fungera väl som arbets- eller sovrum. Pannrum med Nibe värmepump för grundvatten, installerad 2005, äldre panna finns för möjlighet att elda med ved. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Övervåning som är inredd till ca 60 % 1978 med tre sovrum samt badrum. Resterande del av övervåningen är inredningsbar vind med trägolv.

Ekonomibyggnader i vinkel

Välproportionerade ekonomibyggnader i vinkel som innehåller häststall, ladugård, loge samt garage/verkstad. Stall- och ladugårdsdel är uppförd i tegel samt logdel i trä, yttertak av eternit.

Häststall med arean ca 9 x 8,5 m = ca 76 kvm, takhöjd 2,75 m mellan bjälkarna. Stallet är inrett med tre hästboxar och tre spiltor av äldre modell. Avdelat finns pumprum med hydrofor och vattenpump.

Ladugård med äldre inredning för uppbundna djur, area ca 11,2 x 8,5 m = ca 95 kvm. Avdelat finns före detta betkällare som utmärkt skulle fungera för förvaring av rotfrukter. Över häststall och ladugård finns loft för förvaring av grovfoder.

Loge med utrymme för förvaring och verksamhet, två spannmålssilos med möjlighet för torkning. Area ca 9 x 24 m = 216 kvm,

Garage verkstad som delvis är isolerad,portöppning 4 x 4 m, area ca 4,5 x 8,5 m = ca 38 kvm.

Garagebyggnad

Friliggande garagebyggnad uppförd 2002 med plats för två bilar och möjlighet att inreda övervåningen. Byggnaden har murad stomme av leca, fasad av puts samt yttertak av tegel, betonggolv samt isolerat mellanbjälklag. Byggnadsarea ca 7x7 m = 49 kvm

Arealuppgifter

Fastighetens totala areal är 3,3211 ha enligt registerutdrag från Lantmäteriet. Vid uppmätning på fastighetskartan bedöms åkermarken omfatta ca 2,75 ha, märgelgrav ca 0.15 ha samt tomtmark ca 0,42 ha. Åkermarken ansluter till gårdscentrum som tillsammans bildar en fin enhet.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermarken är utarrenderad till den 1 november 2020. Arrendet upphör vid arrendeperiodens slut utan uppsägning. Arrendeavgiften för innevarande period tillfaller säljaren i sin helhet.

Övrigt

Eftersom säljaren avvecklat jordbruket av ålders- och hälsoskäl önskar säljaren överlåta fastigheten med friskrivning i köpekontraktet, för det ansvar en säljare kan ha gällande fel eller brister i fastigheten.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter