fbpx

Lantligt boende

Gård med möjligheter i Norrtälje

Högstbjudande

4 950 000 kr

Visning

  • sön 19 sep, kl 11:00 - 12:00

    Visning av fastighetens byggnader sker enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Besiktning av mark sker på egen hand, alternativt enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, växande gröda samt skog.

  • tor 23 sep, kl 16:00 - 17:00

    Visning av fastighetens byggnader sker enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Besiktning av mark sker på egen hand, alternativt enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, växande gröda samt skog.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
4,0 ha
Åkermark
1,0 ha
Småhusmark lantbruk
3,0 ha
Boyta
245 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Norrtälje Stabby 1:20

Adress

Kvarnkärrvägen 32 761 74 Norrtälje

Om fastigheten

Med lantligt läge, omringad av underbara skogsdungar, böljande åkerfält och en härlig bykänsla döljer sig denna rofyllda och karaktäristika före detta gästgivargård! Del av fastighet förfogar över ett rymligt bostadshus med sammanlagt 11 rok, charmiga ekonomibyggnader och med tänkt areal om ca 4 ha. Här finns utrymme för familjen och potential för egen djurhållning/verksamhet. Inom ca 25 minuter befinner du dig i centrala Norrtälje och ca 8 minuter bort ligger Älmsta med diverse bekvämligheter såsom Ica, vårdcentral och låg- till högstadieskola.

Försäljningen gäller del av fastighet. Möjlighet att förvärva hela fastigheten om ca 120 ha där arealen fördelar sig på 94,5 ha skogsmark, 22 ha åkermark och 3 ha betesmark samt gräns i Norrsjön.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Tidigare gästgivargård med stor potential, belägen på höjd med naturlig insynsskyddad trädgård som i sin helhet ger en härlig gårdsupplevelse fast med tryggande bykänsla. Mangårdsbyggnaden i 1,5 plan är byggd på stengrund, med timmerstomme under tak av tegel, fasad av träpanel och kopplade tvåglasfönster. Mindre källare finns med utvändig utgång. Taxerad boarea om 245 kvm och taxerad biarea om 30 kvm. Enskilt vatten via grävd brunn och enskilt avlopp via äldre brunn. Uppvärmning via bergvärme från 2016 med Nibe värmepump och ventilation via självdrag. Fiber är indraget.

Planlösning
Denna tidigare gästgivargård har två entréer som nås via samma trappuppgång som förövrigt kan möbleras med utemöbler. Den högra entrén välkomnar oss till en rymlig hall, med trappuppgång till övre plan och det delvis kaklade badrummet med toalett och badkar. Via hallen kommer vi direkt in till finrummet/vardagsrummet som förfogar välbevarad parkettgolv samt öppen spis, intill ligger dessutom ett härligt sällskapsrum. Utmed sällskapsrummet och hallen finns ytterligare ett rum, med kakelugn och två inbyggda garderober, som exempelvis kan nyttjas till kontor/sovrum. På entréplanen finns vidare ett rymligt kök med utrymme för matplats och utgång till altanen med sydväst läge. I anslutning till köket finner vi tvättstuga med tvättmaskin, duschkabin och bastu samt pannrummet med egen ingång.

En trappa upp kommer vi till det magnifika allrummet med öppet till nock och utgång till en härlig balkong på söderläge som ger utsikt över omkringliggande inägofält och skogsdungar. På övre plan finns badrum med kakel, våtrumsmatta, toalett, dusch och bidé. Intill allrummet ligger ett mindre pentry/kök som är utrustad med kylskåp, diskho och spis. Vidare finns det fyra sovrum i varierande storlek som alla har anslutning till varsin kallvind.

Ladugård/loge

Omfattande ladugård/loge i vinkel med en uppskattad byggnadsarea om ca 850 kvm (uppmätt i Metria). Byggnaden är uppförd under tak av plåt och fasad av panel.

Magasin/dränghus

Charmig äldre magasin/dränghus med en uppskattad byggnadsarea om ca 140 kvm (uppmätt i Metria). Byggnaden är uppförd med timmerstomme, under tak av plåt och fasad av träpanel.

Äldre garage

Äldre garage med en uppskattad byggnadsarea om ca 70 kvm (uppmätt i Metria), uppförd under tak av plåt och fasad av träpanel.

Inägomark

Åkermark enligt uppmätning på fastighetskartan om ca 1 ha i ett skifte.

Forn- och kulturlämningar

På del av fastigheten finns möjlig forn- och kulturlämning som avser lägenhetsbebyggelse (L2015:3549). Källa: Riksantikvarieämbetet.

Driftskostnader

Nuvarande ägares driftskostnader är delvis uppskattade och fördelas på el 11 449 kWh (beräknad årsförbrukning), gårdsförsäkring ca 19 752 kr (gäller hela fastigheten, inkl skogsmark), renhållning 3 732 kr/2 371 kr (osorterat/sorterad matavfall), vägsamfällighet 2 000 kr och fastighetsskatt 8 524 kr.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Lantmäteriförrättning

Ansökan om avstyckning av gårdscentrum (se gulmarkerad område på fastighetskartan) är inskickad maj 2021.
Vid köp av del av fastighet kan tillträde tidigast ske när förrättningen har vunnit laga kraft. Handläggningstider hos Lantmäteriet ligger ligger runt 9-10 månader (Källa: lantmateriet.se, kontrolldatum 2021-08-19).

Säljaren ansvarar för ansökan om fastighetsbildning och står kostnaden för förrättningen enligt fastighetsbildningslagen.
Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren endast med ansvarig mäklare.

Visning

Visning av fastighetens byggnader sker enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Besiktning av mark sker på egen hand. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, växande gröda samt skog.

Ludvig & Co har en interaktiv gårdskarta via google maps när du befinner dig i fält som du via din mobil eller padda hjälper dig att navigera dig .
Gårdskartan går också bra att zooma in och ut på för att hitta till fastigheten.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse eller efter att lantmäteriförrättning har vunnit laga kraft.

Områdesbeskrivning

Stabby ligger mitt i naturen med närhet till diverse bekvämligheter och bra pendlingsavstånd till Älmsta och Norrtälje.

Älmsta är närmsta tätort och nås på ca 8 minuter med bil. Här finner du ICA-matbutik, apotek, vårdcentral, gym, restauranger mm. Vidare förfogar Älmsta över förskola, låg-, mellan och högstadieskola.
Norrtälje nås med bil på ca 25 minuter och är en stad finns allt du behöver. Närmsta gymnasium finns i Norrtälje.
Närmsta busshållplats ligger ynka 200 m från mangårdsbyggnaden som enkelt tar dig till Norrtälje och Älmsta.

Utöver skolor i Norrtälje och Älmsta finns det förskola i Söderby-Karl (9 minuter med bil söderut).

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter