Lantbruk

Gård med gräns mot Höje å

Högstbjudande

9 850 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
24,5 ha
Tomtområde
24,5 ha
Boyta
180 kvm
Antal rum
7 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

LUND GÖDELÖV 6:1

Adress

Gödelöv 101 24798 Genarp

Om fastigheten

Lantbruksfastighet med möjlighet att köpa helheten eller del av fastigheten. Gården är belägen omedelbart norr om Genarp med gräns i söder mot Höje å. Från gården är det behändigt avstånd till bland annat Lund och Malmö. Fastighetens areal är ca 24,4 ha varav åkermarken omfattar ca 22,7 ha med huvuddelen av klass 8. Byggnadsbestånd med mangårdsbyggnad uppförd 1890 med boarean 180 kvm fördelat på 6 rok. Ekonomibyggnader bestående av stall/loge, förrådsbyggnad/garage samt före detta grisstall. För ytterligare information se bifogat prospekt.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Gedigen och klassisk mangårdsbyggnad uppförd 1890 i 1½-plan med taxerad boarea om 180 kvm samt biarea om 100 kvm. Byggnaden är uppförd på grund av gråsten, fasad samt yttertak av tegel, tvåglas kopplade fönster, vattenburen värme från olja/elpanna. Kommunalt vatten och eget avlopp till trekammarbrunn med infiltration.

Planlösning: Köksentré med klinkergolv. I anslutning till köksentrén finns toalett, tvättstuga med tvättmaskin samt kontorsrum. Kök med vitlackerad köksinredning som uppskattningsvis är från 1940- och 1970-talet, vedspis. TV-rum med parkettgolv. Matsal med parkettgolv och synliga takbjälkar, utgång till terrass. Sal med parkettgolv och synliga takbjälkar. Huvudentré med kalkstensgolv. Badrum med dusch, wc och tvättställ, klinkers på golv samt väggar klädda med kakel nertill och målade upptill. Sovrum med parkettgolv. Entré med klädkammare, klinkergolv och nergång till källare.

Mindre källare med matkällare, tvättstuga samt pannrum med olja- elpanna och oljetank ( som ej är besiktigad).

Den del av övervåningen som är inredd inrymmer ett sovrum samt rymlig hall. Övrig del av övervåningen består av inredningsbar vind.

Stall- och logbyggnad

Stall- och logbyggnad i vinkel. Den del av byggnaden som inrymmer stall/ladugård har stomme och fasad av tegel med logdelen har stomme och fasad av trä, byggnadens yttertak är av eternit.
I den västra delen av byggnaden finns enkelt inredd bostad på entréplan med kök samt toalett och dusch. Magasinet en trappa upp har inretts till sovrum. Bostaden har tidigare använts för anställda som arbetat med grönsaksodling på fastigheten men är inte brukbar i nuvarande skick
Stall/ladugård med äldre inredning för hästar och kor. Invändig area ca 9,3 x 20,9 m = 195 kvm. Över stalldelen finns loft för grovfoder.
Logdel med öppet upp i nock samt med golv av jord/grus. Area ca 12,1 x 20,2 m = 244 kvm

Förråd- och garagebyggnad

Förrådsbyggnad med murad stomme, fasad av tegel på tre sidor samt puts på "gårdssidan", yttertak av eternit. I byggnaden finns garage och förrådsutrymme, golv av betong. Byggnadsarea ca 7,5 x 26,5 m = 198 kvm

Grisstall

Mindre grisstall i tegel med yttertak av eternit. Byggnadsarea ca 9 x 10 m = 90 kvm

Arealuppgifter

Fastighetens areal omfattar totalt 24,5406 ha enligt utdrag ur fastighetsregistret. Vid mätning på fastighetskartan uppgår arealen till ca 25,1 ha, den uppmätta arealen fördelas enligt följande, ca 22,7 ha åkermark, ca 1,8 ha bäckravin med träd- och buskvegetation samt resterande areal utgörs av tomtmark och som omfattar ca 0.6 ha.
Enligt blockkartan är åkerarealen i väster 10,48 ha och i öster ca 12,25 ha (efter reducering då mindre del, ca 0.2 ha, av blocket tillhör annan fastighet).
Huvuddelen av åkerarealen är av klass 8, del av arealen i öster är av klass 5.

Arrende/nyttjanderätter

Fastighetens åkermark är utarrenderad genom ettårigt arrendeavtal. Önskar köparen av fastigheten själv bruka marken ska avtalet sägas upp senast 8 månader före arrendeperiodens slut och arrendeperioden löper från den 14 mars till den 13 mars året därpå. Det innebär att arrendet ​upphör tidigast 2022-03-13.

Stödrätter

Stödrätter finns för åkerarealen och dessa ingår i köpet. Stödrätterna ägs av arrendatorn och överlåts utan kostnad till fastighetsägaren vid arrendets upphörande.

Övrigt

Säljaren upplyser härmed att:
- På fastigheten och huvudsakligen utmed ån finns björnloka etablerad, finns även några mindre bestånd på baksidan av stall- och logbyggnaden..
- Fastigheten överlåts med friskrivningsklausul infogad i köpekontraktet

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter