fbpx

Lantbruk

Gård med fantastiska möjligheter!

Högstbjudande

8 000 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast sön 19 nov

Anmäl intresse

Om fastigheten

Vackert beläget i Skål, Ulvsby, bara några km från Karlstad centrum erbjuder vi nu denna fantastiska gård med 89 ha mark. Fastigheten har en vacker mangårdsbyggnad i två plan om 290 kvm med 9 rum och kök. På fastigheten finns även en stor ladugårdsbyggnad, magasin och en snickeriverkstad. Marken är uppdelad på 38 ha åkermark som idag är utarrenderad tom 2024 och 43,5 ha skogsmark varav 22 ha ligger i Skalåsens naturreservat. Jakträtt och fiskerätt medföljer fastigheten. Här finns stora möjligheter att skapa en fantastisk gård med många möjligheter. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

KARLSTAD SKÅL 1:11

Adress

Skål 421 65592 Karlstad

Totalareal
89,2 ha
Övrigmark
5,0 ha
Åkermark
18,0 ha
Åkermark
20,0 ha
Skogsmark
24,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Skog med restriktion
22,0 ha
Boyta
290 kvm
Antal rum
9 st

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Vacker mangårdsbyggnad i två plan med entréhall, kök och 4 rymliga rum i entréplan. Kakelugn i 3 av rummen samt vedspis i köket. Tillbyggnad med groventré och WC/dusch. Varmvattenberedare och vattenpump finns i källare under tillbyggnadsdelen. På övre plan finns en hall, kök samt 4 rum. Kamin och kakelugn finns i kök och ena rummet. En trappa upp finner man en rymlig vind med ett inrett sovrum. Hela huset har ett stort renoveringsbehov. Har stått tomt och ouppvärmt under många år. Här finns goda möjligheter att skapa något riktigt fint för den händige. Bostadshuset övertas i befintligt skick, kvarvarande inventarier övertas av köparen utan ersättning. Någon sk flyttstädning kommer inte ske.

Ladugårsdbyggnad

Äldre ladugårdsbyggnad om ca 895 kvm med ladugårdsdel med äldre inredning för 14 mjölkkor samt stor loge. Alla inventarier ingår i köpet. Någon städning kommer inte ske.

Magasin

Magasin i 3 plan med garage, förråd och verkstad. Alla maskiner och inventarier ingår i köpet. Någon städning kommer inte ske.

Snickeri/sågverkstad

Snickeri/sågverkstad med diverse äldre utrustning. Alla maskiner och inventarier ingår i köpet. Någon städning kommer inte ske.

Åkermark

På fastigheten finns sammanlagt 38 ha åkermark. Åkermarken ligger väl samlad runt gårdscentrum. Åkermarken är idag utarrenderad tom 1 mars 2026 och arrendet förlängs 5 år åt gången. Uppsägning eller begäran om villkorsförändring skall ske senast 1 år innan arrendetidens utgång.

Skogsuppgifter

Fastigheten saknar aktuell skogsbruksplan. Skogsrapport från Foran uttagen av Ludvig & co oktober 2023. Enligt skogsrapporten är den totala skogsmarken 43,5 ha, varav 22,1 ha är naturreservat. Det totala virkesförrådet uppgår enligt skogsrapporten till ca 12 000 m3sk varav 9 500 m3sk är belägen inom naturskyddat område. Trädslagsfördelning 50 % gran, 37 % tall och 13 % löv. Avd. 6 på 11,5 ha är kalmark, planterat.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakträtt medföljer fastigheten. Jakt sker enbart på egen mark.

Fiske

Fiske inom hemmanet.

Naturvärden

22 ha är beläget inom Skalåsens naturreservat. Se avd 1 på kartan.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade forn- eller kulturlämningar på fastigheten.

Visning

Fastighetens byggnader visas på utannonserad tid, efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare.
Skog och mark undersöks på egen hand, tänk på att visa hänsyn till växande gröda, grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Om du själv besöker fastigheten ta gärna hjälp av vår interaktiva gårdskarta.
Gå in på www.ludvig.se/fastigheter/ med din mobila enhet och klicka upp Gårdskartan så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om var du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym, ålder etc.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Du väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga. Detta är även ett bra sätt att hitta till fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 21 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna anbud senast sön 19 nov

Högstbjudande: 8 000 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter