fbpx

Lantbruk

Gård med fantastisk utsikt, Mattmar.

Högstbjudande

2 500 000 kr

Visning

  • ons 22 sep, kl 13:00 - 16:00

  • sön 26 sep, kl 13:00 - 15:30

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
12,0 ha
Åkermark
12,0 ha
Boyta
350 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÅRE MÄLLBYN 2:2

Adress

Mällbyn 511 83791 Mattmar

Om fastigheten

I byn Mattmar ca 5 mil nordväst om Östersund finner du denna vackert belägna gård med fantastisk utsikt över åkrar och fjäll med närhet till sjöar och vattendrag. Gården har två charmiga bostadshus och en mindre stuga. Stor ladugård och ca 12 ha åkermark gör att gården är mycket lämplig för djurhållning. Fiskerätt i Ockesjön/Kvissleströmmarnas FVO! Inga förhandsvisning kommer att hållas!

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus I

Bostadshus med byggnadsår 1840 i två plan med källare. Huset har en boarea om 159 kvm och en biarea om 189 kvm och är uppfört i timmer med stående träpanel under plåttak och enkla fönster. Uppvärmning sker via jordvärme som installerades år 1985 och vedpanna.

Entrévåningen inrymmer kall farstu med matta på golv och pärlspont på väggarna samt trapp till övervåningen. Kök med matta på golv och tapet på väggarna, vedspis, äldre köksinredning, elspis, fläkt och kyl/frys. Kammare med trägolv och tapet på väggarna. Sal med trägolv, tapet på väggarna och en öppen spis. Toalett med våtrumsmatta på golv, wc och handfat.

Övervåningen inrymmer hall med matta på golv, pärlspont på väggarna samt utgång till balkong. Två sovrum med trägolv och tapet på väggarna varav det ena rummet har garderober samt platsbyggd bokhylla. Stort förråd med matta på golv och synlig timmervägg.. Badrum med duschutrymme, wc och handfat.

Källaren inrymmer snickeri, tvättstuga, matkällare och en bakugn som fungerar och är i bra skick.

Bostadshus II

Bostadshus med byggnadsår 1890 i ett plan. Huset har en boarea om 191 kvm och en biarea om 2 kvm och är uppfört med stående träpanel under plåttak. Uppvärmning sker av jordvärme via kulvert från andra bostadshuset, installerades år 1990. Förberett för fiber.

Entrévåningen inrymmer mindre hall med matta på golv, målade träväggar och bröstpanel. Kök med matta på golv, bröstpanel och tapet på väggarna, spis, fläkt, diskmaskin, kyl, frys och vedspis. Kammare med matta på golv och tapet på väggarna. Sal med spännvävstak, matta på golv och tapet på väggarna, en vägg med synligt timmer samt en kamin. Badrum med wc, handfat och duschutrymme. Groventré med förvaring och tvättmaskin.

Övervåningen inrymmer hall med trägolv och målade väggar samt kamin. Allrum med trägolv och tapet på väggarna. Två badrum varav ett med wc, handfat och badkar det andra med wc, handfat och duschkabin. Två sovrum varav ett med trägolv och tapet på väggarna och det andra med matta på golv, målad väv och tapet på väggarna samt en alkov.

Ladugård

Ladugård uppfört med delvis timmer och delvis murat. Utanför finns en gödselplatta, urinbrunn, vedbod och tre garageplatser.

Bryggstu

Bryggstu uppfört med stående träpanel under eternittak.

Entrévåningen inrymmer mindre hall med trapp till övervåning. Kök med pärlspont på väggarna och matta på golv, pentry och vedspis. Allrum med trägolv och tapet på väggarna samt öppenspis. Övrigt utrymme är kallförråd.

Övervåningen inrymmer kallvind, oinredd.

Lusthus.

Jordkällare.

Åkermark

Åkermark om ca 12 ha. Stödrätter finns. Området norr om E14 täckdikades år 1984.

Fiske

Fiskerätt i Ockesjön/ Kvissleströmmarna FVO.

Forn- och kulturlämningar

Odlingsrösen ca 7st.

Lös egendom

Lös egendom som ingår i försäljningen av fastigheten.
Stor klocka, stora huset. Slipsten. Vedkap, 3-fas. Vedklyv, hydraulisk 1-fas. Grästrimmer, el 220V. Gårdsmålningar. Bord, soffa och stolar, stora huset i köket. Våningssäng, bryggstu. Bakbord och utrustning i bakstugan, stora huset.

Visning

Vad trevligt att du hittat en intressant fastighet som du vill titta närmare på. På Ludvig & Co är vi måna om allas hälsa och trygghet. Vi tycker också att det är viktigt att tänka extra mycket på varandra i samband med en visning. Därför har vi tagit del av och följer de samhällsrekommendationer och policys som finns kring Coronaviruset.

Vi minskar grupperna
Våra fastighetsmäklare är noga med att sprida ut visningarna och planera för mindre grupper.

Vi håller avstånd
När du är på en visning är det viktigt att visa respekt mot andra personer genom att hålla avstånd. Ta inte i hand när du hälsar och tänk på att använda armvecket om du känner att du behöver hosta eller nysa.

Vid förkylning stannar vi hemma
På Ludvig & Co stannar vi hemma vid minsta förkylningssymptom. Vår förhoppning är att du gör detsamma. Be istället någon anhörig eller god vän att gå på visningen. Vi hjälper gärna till med kompletterande bilder och beskrivningar.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper. Skogsinventeringen är upprättad med för skogsinventering gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper, det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna.

Försäljningssätt

Försäljning av fastigheten sker via öppen budgivning till ett utgångspris av 2 500 000 kronor. Vid intresse från flera budgivare kommer försäljningen att slutföras genom auktionsförfarande. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande summa senast vid tillträdet. Budgivaren skall inom 14 dagar efter avslutad budgivning vara beredd att teckna köpekontrakt, varför kontroll av finansieringsmöjligheter samt uppfyllande av undersökningsplikten skall vara klart innan bud lämnas.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 704 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter