fbpx

Lantbruk

Gård med bostadshus, ladugård och 142 ha skog och åkermark

Högstbjudande

5 000 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Om fastigheten

Gård med bostadshus, ladugård och ca 142 ha mark varav åkermark ca 70 ha och produktiv skogsmark ca 68 ha med ett virkesförråd på ca 3 758 m3sk allt samlat i ett skifte kring sitt brukningcentrum.

Bostadshuset är byggt 1936 och med boyta på 136 kvm och 4 rok. Genomförda renoveringar är ny träfasad, tilläggsisolering och 3-glas fönster från 1980, kök 1984, badrum 1987 (nya ytskikt 1999), utbyggnad 1993, nytt plåttak 2005 och källargrunden omdränerad 2020.

Ladugård på ca 400 kvm och med ca 3,3 m i takhöjd. Vidbyggt finns ett mjölkrum, omklädningsrum/wc, fikarum, kombinerat foderutrymme och maskinhall på ca 450 kvm och en maskinverkstad byggd 1998 på 75 kvm.

Egen vattenanläggning med god vattenkvalité, 3-kammarbrunn med ny infiltration -20 och fastigheten är ansluten till bredband.

Välkomna kontakta oss för mer information och för att boka visning.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

SKELLEFTEÅ HJOGGBÖLE 2:30

Adress

Hjoggböleliden 48 93194 Skellefteå

Totalareal
137,3 ha
Skogsmark
75,0 ha
Myr/kärr/mosse
0,2 ha
Inägomark
59,0 ha
Väg och kraftledning
1,4 ha
Övrigmark
1,7 ha
Virkesförråd
3 758 m3sk

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Skogsuppgifter

En skogsbruksplan upprättades i maj 2019 av Nils Södermark. Skogsbruksplanen har sedan tillväxtberäknats och ajourhållits med utförda åtgärder till och med maj 2023. Enligt skogsbruksplanen uppgår fastighetens totala areal till ca 142 hektar varav ca 67,9 hektar utgör produktiv skogsmark. Fastigheten inrymmer ett virkesförråd om ca 3758 m³sk vilket innebär ett medelförråd på ca 55 m³sk per produktiv hektar. Medelboniteten är beräknad till ca 4,6 m³sk per hektar och år och den beräknade tillväxten under planperioden uppgår till ca 205 m³sk per år.

Skogsvård

Avdelning 21, 22, 33, 36 och 37 i skogsbruksplanen avverkades vintern 2023. Säljaren står för föryngringen av dessa avdelningar genom avtal med Norra Skog. Köparen ansvarar för övriga lagstadgade skogsvårdsåtgärder eller sådana åtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Fastighetsgränser

Köparen är medveten om att fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare upp markering av dessa.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller områden med höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. (Källa: Skogsstyrelsen via SeSverige).

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturlämningar finns registrerade på fastigheten (Källa: Riksantikvarieämbetet via SeSverige).

Jakt

Jakträtten övergår till köparen på tillträdesdagen. Ingår i Hjoggböle viltvårdsområde.

Åkermark

Åkermark brukas av säljaren. Bidrag och skörd för 2023 kommer tillfalla säljaren. Köparen förfogar över åkermark och bidrag för 2024.

Bostadshus

Bostadshus som är byggt 1936 och med boyta på 136 kvm. Bostadshuset byggdes ut 1993 med tvättstuga och källarvåning. Gjorda renoveringar är ny träfasad, tilläggsisolering och 3-glas fönster från 1980, kök 1984, badrum 1987 (nya ytskikt 1999), nytt plåttak 2005 och källargrunden om dränerad 2020.

Uppvärmning sker genom direkt-el med luftvärmepump som komplement. Det finns också vedkamin på övervåningen som är godkänd att elda i. Egen vattenanläggning genom grävd brunn som senare djup borrats. Ej filter men god vattenkvalité. Som avloppsbrunn används en 3-kammarbrunn med ny infiltration -20. Ansluten till Skekraft.net, fiberbredband. Förberett med tomrör till ladugård men ej anslutet i dagsläget.

Interiör

Entré och hall med åtkomst till kök, vardagsrum, tvättstuga och trappor till källarvåning och övervåning. Rymligt kök med gott om plats för matbord och kan möbleras ytterligare. Forema spegellucka med träådring, diskho i rostfritt och bänkskiva i laminat med kakel som stänkskydd. Maskinell utrustning är spishäll med varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, kyl, skafferi och städskåp. Från köket kommer man vidare till sovrum 1 med 2 garderober. I tvättstugan, som är belägen i utbyggnaden finns groventré och utgång till soldäcket. I tvättstugan finns tvättmaskin, torkskåp och bänk yta och tvättho. I tvättstugan finns också en rymlig klädkammare och en wc med tvättfat.

På övergången finns först hallen som har utgång till balkongen och uppgång till 3:e vinden. På övervåningen finns sovrum 2, ett tv-rum med alkover samt vedkamin (godkänd) och badrummet. Badrummet har våtrumsmatta som ytskikt från 1999 och med duschplats, wc och handfat.

Källarvåning med groventré och 3 garderober. Längre in finns omklädningsrum med duschkabin (el-golvvärme). Under gamla bostadsdelen finns källarvåning med låg i tak och nyttjas som förråd.

Övriga byggnader

Ladugård byggd 1983 på ca 400 kvm och med ca 3,3 m i takhöjd. Vidbyggt finns ett mjölkrum byggt 2011 på ca 50 kvm, som inrymmer mjölkrum, omklädningsrum med wc och fikarum. Vidbyggt ladugården finns ett kombinerat foderutrymme och maskinhall på ca 450 kvm och ytterst i öster finns en maskinverkstad byggd 1998 på ca 75 kvm, isolerad men saknar fast värmekälla.

2 st. silos för ensilage av märket Noirod, gödselbrunn från 1999 med diameter 24 m och en äldre med diameter 10 m, liggbås sommar ca 130 kvm. Äldre ladugård och foderlada ca 440 kvm. Äldre bagarstuga. Äldre kallgarage med carport. Loge 2 st.

Arealuppgifter

Redovisad areal är hämtad från skogsbruksplanen och kan skilja sig från taxerad areal och lantmäteriets angivna areal. Total areal enligt lantmäteriet 1 384 054 kvm. Totalt areal enligt taxering 134 ha.

Visning

Ingen organiserad visning av fastighetens skogsmark kommer att ske via fastighetsmäklaren. En köpare får själv låta besikta och undersöka fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därför tas till friluftsliv, ev. jakt samt intilliggande fastighetsägare.

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta. Öppna länken i din mobila enhet med GPS så kan du klicka på kartbilder när du befinner dig i fält för att få information från skogsbruksplanen.

Förvärvstillstånd

Behövs ej för privatperson. Juridiska personer behöver alltid förvärvstillstånd.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse hösten 2023. Idag bedrivs mjölkproduktion på gården men kommer att vara avvecklat till köparens tillträde. I köpeskillingen ingår fastighetstillbehör men ej lösegendom.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 428 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter