Lantligt boende

Gård med åkermark i Nusnäs

Högsta bud

1 700 000 kr

Utgångspris: 2 300 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,2 ha
Åkermark
3,0 ha
Övrigmark
0,2 ha
Boyta
180 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MORA NUSNÄS 189:4

Adress

Käsgatu 23 79277 Nusnäs

Om fastigheten

Trevlig gård med åkermark om ca 3,1 ha fint beläget mitt i Nusnäs. 1,5-plans bostadshus med två lägenheter som kan byggas om till villa. Kommunalt VA och jordvärme. Huset är besiktat. Ladulänga med bl.a. äldre fjös, stall, snickarbod och höskulle. Timrat uthus och två jordkällare. Uppväxt trädgård med äppelträd, krusbär och svarta vinbär. Åkermark runt huset, samt åkerskifte vid Siljan. Möjlighet till djurhållning. Nära till förskola.

Bilder

Visa alla bilder

3D-foto

Fakta

Byggnader

Bostadshus

1,5-plans bostadshus med två lägenheter. Kommunalt vatten och avlopp. Jordvärme och vedpanna. Huset är besiktat.
Nedre plan
-Hall med skafferi och klädkammare.
-Kök med spis, fläkt och kylskåp.
-Badrum med våtrumsmatta, duschkabin, wc och handfat.
-Vardagsrum med laminatgolv och kakelugn (ej godkänt för eldning).
-Sovrum med laminatgolv och kakelugn (ej godkänt för eldning).
-Vardagsrum med öppen spis.
-Pannrum med värmepump, vedpanna, frys och tvättmaskin.

Övre plan
-Hall
-Kök med spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Utgång till balkong. Skafferi.
-Gästrum med tarrsäng.
-Vardagsrum med plastmatta, ljusa tapeter och garderober.
-Sovrum med plastmatta och garderober.
-Badrum med våtrumsmatta, dusch, wc och tvättställ.

Ladugård

Ladulänga i lösvirke och timmer. Den inrymmer bl.a. carport, fjös, stall, snickarbod, höskulle och bagarstuga. Murningsarbeten krävs innan eldning i ugnen.

Förråd

Mindre timmerbyggnad som används som förråd.

Åkermark

Förutom åkermarken bakom huset hör till fastigheten ett välskött åkerskifte om ca 1,9 ha beläget efter Femvejän intill Siljan. Det är idag en bonde i byn som brukar åkermarken enligt muntlig överenskommelse. På åkerskiftet finns det även enligt säljarens skogsbruksplan ett skogsbestånd om ca 0,5 ha med ett virkesförråd om ca 113 m³sk. En timrad lada finns uppförd på skiftet.

Härbren och timmerbyggnad

Härbret nere vid infarten och det härbre längst norrut, samt timmerförrådet bakom ladugården på bilderna ingår inte i försäljningen och är bortfraktade av säljaren. De andra två härbrena som står mitt i tomtgränsen tillhör grannfastigheten.

Uppvärmning, vatten och avlopp

Vattenburet värmesystem. Ytjordvärme lagd slutet 80-tal och värmepump från 2006, samt äldre vedpanna. Två kakelugnar (krävs provtryckning innan användning), samt öppen spis. Kommunalt vatten och avlopp. Vatten i ladugård från grävd brunn, men vattenpump ur funktion.

Städning av ekonomibyggnader

Säljaren kommer ej utföra någon ytterligare städning av ekonomibyggnader. Den lösa egendom som finns kvar på tillträdesdagen tillfaller köparen.

Friskrivningsklausul

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul i köpekontraktet. Fastigheten säljs i det skick den är i på kontraktsdagen.

Dokumentation av budgivare

Fastighetsmäklaren är skyldig att upprätta en dokumentation över budgivare/intressenter med namn, kontaktuppgifter och belopp som bjudits. Vid avtalsslut skall dokumentationen överlämnas till säljare och till köpare om auktion skett. Vid sluten anbudsgivning har säljaren ingen skyldighet att överlämna budförteckning till köpare. Vill man vara anonym finns möjlighet att använda sig av ombud. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Fastighetsbeskrivning

Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss