fbpx

Lantbruk

Gård i Uppgränna

Högstbjudande

7 500 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast ons 22 sep kl 17:00

Visning

 • lör 18 sep, kl 14:00 - 16:00

  Visning sker på angivet datum. Anmälan till ansvarig mäklare.

  Byggnaderna kommer endast visas på angivet datum, för respekt för hyresgäster.
  Skogen går bra att besiktiga på egen hand med exempelvis hjälp av vår gårdskarta med GPS-stöd.

  Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
  Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om var du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
  I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
48,0 ha
Skogsmark
23,8 ha
Skogsimpediment
1,0 ha
Åkermark
14,5 ha
Betesmark
1,4 ha
Övrigmark
7,3 ha
Virkesförråd
3 737 m3sk
Boyta
140 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

JÖNKÖPING Uppgränna 8:2, 5:5, Åsvarp 1:2

Adress

Arvidsgård 1 56391 Gränna

Om fastigheten

Gård om 48 ha i vackra Uppgränna med fantastiska vyer mot Vättern. Gården består av bostadshus, ekonomibyggnader, bördig åkermark och skog med god tillväxt. Till gården kommer årligen intäkter från vindkraft. På det nordvästra skiftet med åker- och betesmark är utsikten magnifik över Vättern. Gårdscentrum i historisk bygd, strax nedanför Brahehus.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus uppförd i två plan år 1807 (källa: Gods&Gårdar) i timrad stomme på torpargrund (källare under del av hus). Fasad av stående träpanel, tak av betongpannor och fönster av kopplade tvåglas (en del nyrenoverade fönster år 2020). Vatten från grävd brunn, kommunalt avlopp och uppvärmning via pelletskamin, luft-luftvärmepump samt direktverkande elradiatorer. Taxerad boyta om 140 m².
År 2011 gjordes en hel del renoveringar:
-murstocken iordninggjordes så kakelugnarna går att använda
-de vackra trägolven med breda plankor slipades och lackades
-de flesta rummen tapetserades/målades

Nedervåning: HALL. VARDAGSRUM med pelletskamin. KÖK med elspis, vedspis (emalj), diskbänk, diskmaskin, kyl och frys (kyl&frys tillhör hyresgästen; dock finns helt ny kyl/frys i obruten förpackning som följer fastigheten). BADRUM med toalett, tvättställ och duschhörna; våtrumsmatta och -tapet. RUM med kakelugn.

Övervåning: TRAPPHALL med utgång till inglasat rum/balkong. RUM med kakelugn. F.d. KÖK med järnspis och diskbänk. WC med toalett och tvättställ; våtrumsmatta och -tapet. Liten TRAPPHALL. SOVRUM med kakelugn. SOVRUM.

Källarutrymme: Litet källarutrymme (ca 2×2 m), som nås via lucka i golv.

Bostadshuset är f.n. uthyrt.

Ladugård

Stomme (delvis timrad) och fasad av trä. Tak av cementfiberpannor (eternit). Innefattar fähusdel med både trä- och stålinredning. Tryckutgödsling. Utrymme för sadelkammare. Ligghallsdel. Ränne via gjuten rännebro. Vidbyggd vagnbod med tre platser under plåttak. Vagnslider och förrådsutrymme.

Övriga byggnader

MEJERIBYGGNAD
Timrad stomme, träfasad och tak av betongpannor. Innefattar rum med öppen spis och förrådsutrymmen. På övervåning finns rum med kakelugn samt oinredd hall med sädesbingar.
Byggnaden är i tämligen dåligt skick.

BOD
Timrad stomme och tak av plåt. Innefattar två bodsutrymmen, vindsvåning med sädesbingar samt potatiskällare med välvt stentak.

VEDBOD/HÖNSHUS
Stomme av trä och tak av plåt. Innefattar förrådsutrymme samt vidbyggt garage med gjutet golv. Hönshusdel.

TRAKTORGARAGE
Stomme och fasad av trä och tak av plåt. Innefattar två garageplatser samt vidbyggt förråd.

Byggnadssätt

På försäljningsobjektet finns ett flertal byggnader, lämpade för djurhållning (bl.a. ladugård och hönshus). Kring bostadshuset finns uppvuxen och lummig trädgård med ett flertal fruktträd. En del byggnader är i behov av renovering.

Skogsuppgifter

Den produktiva skogsmarksarealen uppgår till 23,8 ha med ett totalt virkesförråd om ca 3700 m³sk, vilket motsvarar 157 m³sk/ha. Gran är det dominerande trädslaget med 60 % av virkesvolymen. Medelboniteten är beräknad till 8,2 m³sk/ha/år. Den löpande tillväxten är f.n. ca 170 m³sk/år. Huvuddelen av skogsmarken är belägen på östra sidan om E4:an.

Inägomark

Enligt skogsbruksplanen uppgår den totala inägoarealen till 15,9 ha, varav åker 14,5 ha och bete 1,4 ha. Den taxerade åker- och betesarealen är angiven till 12 respektive 4 ha.
Jordbruksmarken är skriftligt upplåten i femårsperioder (start 2007-03-14) mot 16000 kr/år plus moms.

Jakt

Jakträtten är muntligt upplåten.

Arrende/nyttjanderätter

I anslutning till några av utskiftena finns vindkraftverk, där fastigheten berörs av vindupptagningsområdet, vilket ger utdelning om ca 30000 kr/år.

Garage (2 platser) är uthyrt mot 250 kr/mån.

Bostadshus är uthyrt sedan 2011 mot 5000 kr/mån (kallhyra).

Områdesbeskrivning

Beläget ca 3,5 km norr om Gränna.

Vägbeskrivning

Från Gränna kör ca 3,5 km norrut mot Ödeshög. Gården är belägen på höger sida strax före korsning och väg mot Tranås/Duvebo.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 150 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast ons 22 sep kl 17:00

Högstbjudande: 7 500 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter