fbpx

Lantligt boende

Gård i Tandsbyn

Högsta bud

2 610 000 kr

Utgångspris: 2 000 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • sön 28 Nov, kl 12:00 - 14:30

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
5,4 ha
Övrigmark
1,0 ha
Betesmark
1,0 ha
Skogsmark
3,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,4 ha
Virkesförråd
696 m3sk
Boyta
140 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖSTERSUND TAND 6:9

Adress

Tand 640 83499 Tandsbyn

Om fastigheten

Knappt 10 km söder om Brunflo, i Tandsbyn ligger denna trevliga gård beläget med öppet och ljust läge Gården ger med sin närhet till Brunflo och Östersund ett lantligt boende med närhet till det mesta av samhällsservice. Gårdscentrum med charmigt bostadshus i 1 1/2-plan med källare, äldre ladugård/loge, stort dubbelgarage med vidbyggd carport samt en nyare maskinhall. Gården är väl lämpad för mindre djurhållning, men har i vissa avseenden ett behov av underhåll och renovering.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadshus uppförd i 1 1/2 plan på källargrund under plåttak. Tvåglasfönster. Uppvärmning via vedeldning i kamin samt vedpanna. Enskilt vatten via borrad brunn, vattnet är efter att ett reningsfilter nu har installerats, tjänligt som dricksvatten för enskild förbrukning. Enskilt avlopp i trekammarbrunn med infiltration. Huset tilläggsisolerades under 2020. Altan med utsikt över den egna åkermarken och trädgården. Genomgående gott om garderober och förvaringsmöjligheter i hela huset. Samtliga rum har plastmatta som golvbeklädnad.

ENTRÈ PLAN
Välkomnande hall med braskamin, uppgång samt nedgång till övervåning / källarplan. Direkt till vänster finns ett mindre sovrum / kontor med garderober. Vidare kommer ett kök med matplats vilket präglas av äldre stil med trä färgade luckor och inrymmer spis med häll, diskmaskin, fläkt och kylskåp. Från kök finns utgång till altan. Rakt fram från hall finns toalett med wc och handfat samt fönster. Till höger finns ett väl tilltaget vardagsrum med stort fönsterparti mot åker/trädgård.

ÖVRE PLAN
Övre plan inrymmer tre sovrum samt en alkov, hall och badrum. Badrum med kakel / våtrumsmatta, duschplats, wc, handfat samt en bidé. Från ett av sovrummen finns utgång till balkong.

KÄLLARE
Inredd källare som består av hall, tvättstuga, gillestuga, duschrum med bastu, matkällare samt pannrum. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, frysskåp samt goda förvaringsmöjligheter och bänkytor. Duschrum med våtrumsmatta på golv och väggar, bastu med el-aggregat. Pannrum med vedpanna samt ackumulatortank 120L med dubbla el patroner, utgång till trädgård. I gillestuga finns en mindre fuktskada.

Ladugård

Äldre ladugård med djurstallar. Takhöjden ej giltig för hästboxar med har på senare år nyttjats för mindre kreatur. Regelstomme stående på gjuten platta under plåttak. Delvis isolerad. El indraget. Vidbyggd vedbod.

Maskinhall

Gedigen ekonomibyggnad, idag använd som hötork. Uppfördes 2011. Regelstomme stående på gjuten platta under plåttak. El indraget.

Garage/verkstad

Isolerat tvåbilsgarage med el indraget samt golvvärme. Regelstomme stående på gjuten platta under plåttak. Vidbyggd öppen carport.

Enklare stallbyggnad

Enklare ekonomibyggnad uppförd 2005. Nyttjad som stall för lamor. Regelstomme stående på plintar under plåttak. Jordgolv.

Skogsuppgifter

Skogsuppgifterna har räknats fram med hjälp av Skogsstyrelsens laserdata och ortofoton. Laserdatat är ifrån 2019 och ortofotot är taget 2017. Volymen har uppräknats till 2021. Enligt uppskattning är den produktiva skogsmarken ca 3,3 ha med ett virkesförråd om ca 700 m³sk.

Uppgifterna har inte kontrollerats i fält och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter.

Skogsvård

Köparen är medveten om att fastigheten kan vara i behov av skogsvårdsåtgärder eller sådana åtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln).

Fastighetsgränser

Köparen är medveten om att fastighetens gränser kan vara bristfälligt upp markerade. Säljaren svarar ej för ytterligare upp markering av dessa.

Jakt

Fastigheten är ej registrerad i någon jaktområde.

Fiske

Det är inte utrett huruvida fastigheten har någon fiskerätt.

Inägomark

Enligt uppmätning i fastighetskartan och fastighetstaxeringen uppgår arealen inägomark till ca 1 hektar.

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade områden med höga naturvärden eller nyckelbiotoper (Källa: SeSverige).

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade kultur- eller fornlämningar på fastigheten (Källa: SeSverige)

Areal

Arealer enligt uppmätning på fastighetskarta är 5,37 hektar. Areal enligt fastighetsutdrag är 53 141 kvm. Arealdifferensen kommer ej att utredas vidare.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Visning

Visning av byggnaderna sker den 18/11 kl. 13:00-16:00 samt 28/11 kl 12.00-15.00.
Anmälan till visningen kan ske via vår hemsida eller till fastighetsmäklarassistent Ewa Holtan 063-157103 eller ewa.holtan@ludvig.se

Intressenter får på egen hand besikta skogen och mark på fastigheten.

Lagfart

Kostnad för lagfart är 1,5% av Köpeskillingen + 825 kr.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson men för juridisk person.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse med säljaren.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 528 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter