fbpx

Lantbruk

Gård i Mjällå!

Högsta bud

1 400 000 kr

Utgångspris: 795 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
24,5 ha
Övrigmark
6,1 ha
Åkermark
0,5 ha
Betesmark
0,5 ha
Skog med restriktion
17,2 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Boyta
146 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

TIMRÅ TUNA 2:4

Adress

Mjällå 546 86193 Ljustorp

Om fastigheten

Efter väg 331 i Mjällå finns denna gård till försäljning. Gården erbjuder ett trevligt bostadshus i 1-plan uppfört slutet av 70-talet där många större åtgärder är utförda som b.la. nytt avlopp, bergvärme, ny ventilationsanläggning. Arealen för gården uppgår till cirka 24,5 hektar varav cirka 17,2 hektar är upplåten till naturreservat. Intill gårdscentrumet finns drygt 1 hektar åker-/betesmark vilket gör gården lämplig för mindre djurhållning. Till fastigheten finns jakträtt.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Timrad bostadsbyggnad i ett plan uppförd 1978, takbeklädnad av plåt och krypgrund. Fastigheten inrymmer 5 rum och kök, har mekanisk ventilation (-17), uppvärmning via bergvärme (-14) kopplad till vattenburna radiatorer. Eget vatten via djupborrad brunn och eget avlopp i form av trekammarbrunn med infiltration (-15). Fiber via ServaNet finns indragen i fastigheten.
Planlösning: Hall i vinkel med braskamin och delvis klinker på golv samt plastmatta, till vänster finns stort kök med matplats. Köket har äldre luckor samt delvis nyare vitvaror, plastmatta på golv. Innanför kök finns vardagsrum med trägolv samt en vägg där timmerstommen syns. Till höger från hall finns badrum med våtrumsmatta på golv och väggar, duschkabin, wc samt handfat. Till vänster finns även fyra sovrum samtliga med plastmatta och en tvättstuga / groventré med tvättmaskin och bergvärmeanläggning.

Ekonomibyggnader

På fastigheten finns flertalet ekonomibyggnader.
Garage/snickarbod uppförd 2006 med gjuten platta stomme av trä och plåttak.
Härbre.
Vedbod.
Förrådsbodar.
Rökkåta.

Naturreservat

Det är planerat att skapas ett naturreservat Mjällådalen där intrångsavtal är skrivet mellan nuvarande ägarna och Länsstyrelsen Västernorrland. Området innefattar cirka 17,2 hektar och ersättning för intrånget har utbetalats till säljaren, ingen ersättning finns för en köpare att tillgodoräkna. En köpare ikläder sig de förbindelser och de rättigheter och skyldigheter som följer av intrångsavtalet. Jakträtten berörs ej av intrångsavtalet. Naturreservatet innefattar skifte 2 & 3 samt skifte 1 mellan kraftledningen och Mjällån.

Jakt

Fastigheten är oregistrerad jaktmark och ingår inte i något viltvårdsområde eller älgskötselområde. Jakträtten är inte upplåten utan övergår till köparen på tillträdesdagen.

Areal

Areal enligt uppmätning på fastighetskarta 24,53 hektar, areal enligt fastighetsutdrag 231 605kvm. Av detta avser 17,2 hektar naturreservat. Arealdifferensen kommer ej att utredas vidare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

På fastighetens norra del mellan Mjällån och kraftledning finns en "Källa med tradition" registrerad, fornlämningen är belägen inom området som berörs av naturreservat. (Källa: Riksantikvarieämbetet via SeSverige).

Naturvärden

Det finns inga nyckelbiotoper eller områden med höga naturvärden registrerad på fastigheten (Källa: Skogsstyrelsen via SeSverige)

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson men för juridisk person.

Lagfart

Kostnad för lagfart är 1,5% av köpeskillingen + 825 kr.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse med säljaren.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 678 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter