Lantbruk

Gård i Buggeryd om 68 hektar

Försäljningssätt

Bud senast mån 25 maj, kl 12:00

Visning

  • Skogen och markerna går bra att besiktiga på egen hand. Använd gärna vår interaktiva karta med GPS, där man kan klicka i kartan och få upp information om de olika skogsbestånden. Kartan nås via vår hemsida (www.ludvig.se) och under [övriga bilagor] och "Visa gårdskarta". Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, gröda, jakt samt skog.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
68,3 ha
Skogsmark
41,3 ha
Inägomark
26,1 ha
Övrigmark
0,7 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Virkesförråd
5 194 m3sk
Boyta
183 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NÄSSJÖ BUGGERYD 3:6

Adress

Buggeryd 1 571 63 Bodafors

Om fastigheten

Skogs – och jordbruksfastighet i Buggeryd om totalt 68 hektar. Arealen fördelar sig på ca 41 hektar produktiv skogsmark och ca 26 hektar inägomark. Virkesförrådet på fastigheten uppgår till 5 194 m³sk och medelboniteten är beräknad till 8,5 m³sk per hektar och år. Gårdscentrum består av bostadshus (183 kvm) med intilliggande carport, gästhus och lekstuga, ladugård samt garage/verkstad, ytterligare byggnader finns på fastigheten. Gården har ett öppet och vackert läge i odlingslandskapet.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshuset är byggt 1939 och är en och en halvplanshus med källare under halva huset. Enligt fastighetstaxeringen uppgår boarean till 183 kvm och biytan till 20 kvm. Huset har stående röd träpanel med tegeltak. 2010 byttes samtlig fönster ut till treglasfönster.

Nedervåning
Rymlig hall med trappa upp till ovanvåningen. Till höger om hallen ligger köket. Köket har väggpanel i trä på nedre halvan av väggarna, kakel ovanför bänkskivorna och vita köksluckor i trä. Det finns en kombinerad kyl och frys i märket Cylinda samt ett frysskåp på andra våning. Det finns både en elspis och en vedspis som har använts. I köket finns också ett rymligt skafferi och intill köket finns en köksfarstu. På nedervåningen finns en toalett med dusch, våttapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet.
Vidare finns det tre rum, varav i två rum finns det kakelugnar som dock ej har använts.

Ovanvåning
På ovanvåningen kommer man upp till en inredningsbar hall med utgång till balkong med östlig riktning. Det finns tre sovrum, och en toalett med badkar och tvättmaskin, våttapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet. På ovanvåningen finns det även ett kök i 50-tals stil som dock inte använts under en längre tid.

Källare
Under halva huset finns det källare med pannrum och förråd.

Övrig information
Den södra delen av huset byggdes till 1967.
Det finns en djupborrad brunn från 1967 samt en grävd brunn. I källaren finns en hydrofor. Trekammarbrunn med ny infiltrering ska göras under våren 2020.
Värmesystem i form av jordvärme, jordvärmepumpen installerades 2003, slangen är nedgrävd i åkern sydväst om huset.
El porslinssäkringar om 20 ampere.
Fiber finns framgrävt men är inte inkopplat.

Energideklaration har inte upprättats.

Carport

Intill bostadshuset finns en carport med plats för två bilar. Byggnaden har plåtväggar och plåttak.

Lekstuga

På tomten finns det en lekstuga med stående röd träpanel och plåttak. Byggnadsytan uppgår till 8 kvm enligt försäkringsbrevet.

Gårdshus

Gårdshus med stående röd träpanel och tegel tak. Byggnadsytan enligt försäkringsbrevet uppgår till 62 kvm.

Ladugård 1

Ladugård på gårdscentra om ca 355 kvm. Murad nedre del, övre del i trä samt logdelen. Eternittak. Äldre inredning anpassad för nötdjur. Gjutet golv i hela byggnaden.
Ladugården har egen vattenbrunn.

Garage/Förråd

Byggnad med stående röd träpanel och plåttak. Byggnaden uppgår till 70 kvm enligt försäkringsbrevet.

Hönshus

Hönshus med gjutet golv. Stående röd träpanel.

Ladugård 2

Ladugård som inte ligger i anslutning till gårdscentrum. Murad nedre del med övre del i trä samt logdelen i trä med plåttak. Vatten och el finns. Gjutet golv i djurdelen och jordgolv i logdelen. Enligt försäkringsbrevet uppgår storleken på byggnaden till 319 kvm.

Solhuset

Hus med stående röd träpanel, plåttak och torpargrund. Fönsterna är enkelglasfönster. Nedervåningen består av hall, kök, köksfarstu och två rum. I köket finns en vedspis och ett skafferi. I ett av rummen finns en kakelugn och i det andra en öppen spis. På ovanvåningen finns en hall, två sovrum och två vindsgadrober, i ett av rummen finns en kakelugn.
Det finns inget vatten indraget men det finns en vattenbrunn på tomten.
Ingen el.
Enligt försäkringsbrevet uppgår storleken till 54 kvm.

Lada intill Solhuset

Lada med träpanel och plåttak.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad genom Hylletofta Skogsråd i januari 2020 av Robin Ekslätt RE Skogsplanering. Total arealen uppgår till 68,3 hektar varav 41,3 hektar är produktiv skogsmark. Virkesförrådet på fastigheten uppgår till 5 194 m³sk, vilket ger ett medeltal på 126 m³sk per hektar. Skogsmarken utgörs i huvudsak av barrskog med 60% gran, 29% tall och 11% löv. Medelboniteten på fastigheten uppgår till 8,5 m³sk per hektar och år.

Köparen är medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metoder och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Avverkningsrätter

Säljaren garanterar att det inte finns några avverkningsrätter som belastar fastigheten.

Inägomark

Inägomarken uppgår till 26,1 hektar enligt skogsbruksplanen och i fastighetstaxeringen och i fastighetsutdraget uppgår inägomarken till 26 hektar, varav 18 hektar åkermark och 8 hektar betesmark. Vid mätning i SeSverige (metria) uppgår åkerarealen till 15,8 hektar och betesmarken till 8,2 hektar. Enligt arrendekontraktet uppgår arealen till ca 25 hektar.

Uppdaterad: Jordbruksmarken är utarrenderad tom 2021-12-31.
Vid upphörande av arrende återgår stödrätterna till jordägaren.
Det finns totalt 25,72 stödrätter.

Jakt

Jakträtten tillfaller den nya ägaren på tillträdesdagen. Fastigheten ingår i Buggerydsälgjaktslag om 400 hektar som ingår i Nässjö sydost älgskötselområde. Tilldelningen har varit följande: vartannat år en vuxen och en kalv och vartannat år endast kalv. Vildsvin, rådjur, hare och räv förekommer också på fastigheten.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade fornminnen på fastigheten.
Vid alla skogliga ingrepp bör man vara uppmärksam på att kultur/fornminnen kan förekomma, även om de inte är kända sedan tidigare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa

Tillträde

Tillträde den 1/7-2020 eller efter överenskommelse.

Förvärvstillstånd

Det krävs inte förvärvstillstånd för fysisk person.
Det krävs förvärvstillstånd för juridisk person.

Vägbeskrivning

Fastigheten ligger ca 15 km nordost om Sävsjö. Från Sävsjö kör väg 128 mot Nässjö/Eksjö. I Norra Sandsjö tag höger mot Landsbro. Följ den vägen drygt en kilometer tag sen vänster mot Naglarp. Följ vägen i ca 3,5 kilometer sen kommer du fram till byn Buggeryd. I byn är det en fyrvägskorsning där det står Rödja åt höger, tag vänster i den korsningen och efter ca 800 meter är du framme på fastighetens gårdscentrum.

Koordinater: X:6369519.9 Y:489538.7

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.ludvig.se/fastigheter/ Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig. Gårdskartan går också bra att använda för att hitta till fastigheten, zooma ut så ser du din aktuella position i förhållande till fastigheten.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter