Lantbruk

Gård i Åkarp om ca 73 ha

Högsta bud

6 400 000 kr

Högstbjudande: 7 800 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Anbud senast mån 9 Nov

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
73,4 ha
Skogsmark
65,3 ha
Väg och kraftledning
1,0 ha
Inägomark
6,7 ha
Småhusmark lantbruk
0,4 ha
Virkesförråd
8 642 m3sk
Boyta
140 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HULTSFRED ÅKARP 1:9 & 4:8

Adress

Åkarp 13 57794 Lönneberga

Om fastigheten

Välkommen till Åkarp i Lönneberga socken. En vackert belägen by som nog mest är känd för Oscar Hedström, konstruktör och en av grundarna till motorcykelmärket Indian. Byn och gården ligger på en ås i öppet jordbrukslandskap. Gården omfattar ca 73 hektar med en produktiv skogsmark om 65 hektar. Virkesförrådet uppgår till ca 8 600 m3sk med stor andel skog i huggningsklasserna S1 & S2. Jakt efter framför allt Älg, kronhjort, rådjur och vildsvin. Fiske i Lillån samt sjön Trehörningen.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnaden

RUMSBESKRIVNING NEDRE PLAN:

Entré via glasveranda till möblerbar HALL med laminatgolv och ljusa väggar. Ingångar till kök och vardagsrum och badrum. Trappa till övervåning. VARDAGSRUM med laminatgolv och ljusa väggar samt kakelugn. (kondition ej känd) MATRUM med öppen spis. Ljusa väggar och plastmatta. 1 st garderob. Vidare ut till KÖKET. Rymligt lantkök med egen ingång från baksidan via grovingång. Äldre skåpsinredning i grå ton. Plastmatta på golvet och ljusa väggar: Utrustning: Vedspis, spis, kylskåp samt ett riktigt skafferi med hyllinredning. Tillbaka ut till hallen finner vi BADRUMMET WC, handfat samt varmvattenberdare NIbe om ca 180 liter.

RUMSBESKRIVNING ÖVRE PLAN:

Trappa till HALL och direkt till höger ligger SOVRUM 1 som har heltäckningsmatta och ljus tapet. Ingång till kattvind. BADRUM med WC, handfat samt badkar. Plastmatta på golvet och ljusa väggar. Från hallen kommer vi till KÖK (under renovering) SOVRUM 2 är det största sovrummet med plastmatta på golvet och ljusa tapeter. 1 linneskåp samt 1 garderob. SOVRUM 3 har plastmatta och ljusa väggar. 2 st kattvindar

BYGGNADSSÄTT:

Taktyp/takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasadtyp: Trä
Fönster: 2-glasfönster
Vatten: Enskilt vatten gm grävd brunn.
Avlopp: Enskilt avlopp (ej godkänt men inget åläggande finns i dagsläget)
Uppvärmning: Direktverkande el kompletterat med luftvärmepump samt rörspis och vedspis.
Ventilation: Självdrag
Fiber: Fastigheten är ansluten till fibernät

Energideklaration ej utförd

Ladugården

Ladugården är uppförd i trä med plåttak. Stalldel med 5 st boxar samt sadelkammare. Skulle loge och magasin.

Magasin

Uppfört i trä med plåttak

Garage

Garage uppfört i betongsten med gjutet tak.

Skogsuppgifter

Fastighetens skogstillstånd redovisas i bifogad nyupprättad skogsbruksplan där fältinventeringen är utförd av Mattias Johansson, Ludvig & Co, i september 2020.

Skogsbruket omfattar 65,3 ha produktiv areal med en medelbonitet om 7,1 m³sk/ha. Ålders- och huggningsklasser domineras av slutavverkningbar skog samt röjningsskog. Tillväxten beräknas i nuläget till 290 m³sk per år. Lika med 3,3 % av nuvarande virkesförråd. Det total virkesförrådet är 8 642 m³sk vilket ger ett medel om 132 m³sk/ha. Av förrådet är ca 57 % tall, 26 % gran, 13 % löv och 4% ek.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakten står fri för köparen på tillträdesdagen. Jakt efter framförallt älg, kronhjort, rådjur och vildsvin. Jakten bedrivs gemensamt i byn på ca 900 ha.

Fiske

Fisket står fritt för köparen på tillträdesdagen. Fisket bedrivs gemensamt i byn i sjön Trehörningen samt Lillån

Naturvärden

Det finns en nyckelbiotop registrerad på fastigheten. Den ligger på skifte 3 på 1:9 och beskrivs som en lövängsrest med hamlade träd och rikligt med död ved. Det finns även 2 st sumpskogsbitar registrerade på fastigheten.

Forn- och kulturlämningar

Det finns en möjlig fornlämning registrerad som tangerar fastigheten på skifte nr 3 på 1:9. Den finns registrerad med RAÄ-nummer Lönneberga 47:1 hos Riksantikvarieämbetet

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej för fysisk person.
Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Friskrivningsklausul

Då ägaren inte vistats på fastigheten samt att bostadsbyggnaden är i sämre skick, ska köparen av fastigheten vara medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Visning

Spekulanter har möjlighet att fritt besöka fastigheten för besiktning av skog och skogsmark. Under sedvanlig hänsyn till skog, jakt och naturvårdsintressen.

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta via fastighetens sida på vår hemsida luvdig.se. Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 600 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna anbud senast mån 9 Nov

Högstbjudande: 7 800 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter