Lantbruk

Gård 27 ha Fjällbacka

Utgångspris

3 950 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
27,4 ha
Skogsmark
8,1 ha
Skogsimpediment
2,0 ha
Åkermark
16,2 ha
Övrigmark
1,1 ha
Virkesförråd
1 118 m3sk
Boyta
130 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

TANUM HEDE 2:3

Adress

Värnixgård 45743 Fjällbacka

Om fastigheten

Gården belägen i ett lugnt läge med närhet till kusten vid Fjällbacka och Hamburgsund. Renoverat bostadshus samt tillhörande uthus med möjligheter till mindre djurhållning och gott om förrådsmöjligheter och garage. Jakträtt tillgänglig en köparen vid tillträdet. Omfattar ca 27 ha varav ca 16 ha jordbruksmark och ca 8 ha produktiv skogsmark med en total virkesvolym om ca 1 100 m³sk.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Uppfört 1952 i 1 ½ plan med källare på murad grund under tegeltak med träpanel. Huset har genomgått löpande renovering de senaste 10-12 åren med nya innergolv, alla fönster utbytta till treglas (Tanumsfönster med lågt K-värde), yttre ommålning, dricksvatten från borrad brunn -08, även två grävda brunnar finns, vattenburen uppvärmning via bergvärmepump installerad -08 (Termia), renoverat badrum med kakel, klinkers och bubbelbad. Även elinstallationen är ny samt nya vattenrör (stommar) i badrummet. I övrigt är köket renoverat på -90 talet, kyl/frys och spis nyare än 10 år. Takbyte -17, ny el med central, vattenrör -10 och dränering med avrinneing -16. Entréplan inrymmer två ingångar med varsin hall, vardagsrum med öppen spis, matsal, bibliotek, kök och separat wc. Övre plan inrymmer tre sovrum, två hallar, badrum samt utgång till balkong med morgonsol. Källare under hela huset inkl. bilgarage för en bil, pannrum och stora förrådsutrymmen. Källare/undervåning är till hälften belägen över mark och med fönster och där finns möjlighet till att inreda till bla sovrum. Avlopp till ny trekammarbrunn med infiltrationsbädd -18.

Ladugård/magasin/lillstuga

Ladugården är en äldre träbyggnad under plåttak på murad grund. Inrymmer traktorgarage, verkstad, garage och loge med golv av betong och grus.
Även en lillstuga, magasin och vagnbod finns på tomten i äldre skick men med renoveringsmöjligheter. Lillstugan har nyligen genomgått ett takbyte.

Jakt

Jakträtten fri för köparen. Ingår i gemensamt älglag med grannfastigheter.

Jordbruksmark

Det finns mellan 15-16 ha jordbruksmark varav huvuddelen är åker. Diken runt marken är nyligen rensade och grävda. Marken är utarrenderad till Oskar Qvist på 5 års kontrakt from 2012-03-27 med ett års uppsägning. Detta innebär att marken enligt kontraktet skall vara tillgänglig för en köpare from brukningssäsong 2022. Vid samtal med Oskar kan han släppa arrendet i förtid om köparen själv vill bruka marken. Arrendatorn hyr EU-stödrätterna av markägaren och de skall återlämnas vid arrendets upphörande. Arrendesumman ligger på 1000 kr exl.moms per hektar och år. Arrendesumman för innevarande brukningssäsong tillfaller säljaren i sin helhet.

Vägar

Egen infartsväg på egen mark.

Skogsuppgifter

Skogsmark belägen i anslutning till jordbruksmarken, god bonitet och domineras av blandskog runt 30-40 års åldern. Total virkesvolym om ca 1 120 m3sk.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 250 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter