fbpx

Lantligt boende

Gård 23 ha åker – Skärstad

Utgångspris

12 000 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tis 22 jun kl 18:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
26,3 ha
Övrigmark
2,9 ha
Åkermark
23,4 ha
Boyta
555 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

JÖNKÖPING BERGHEM 1:22

Adress

Berghem 33 56191 Huskvarna

Om fastigheten

Fastigheten Jönköping Berghem 1:22 är belägen i ett av de bästa åkermarksområdena i länet. Gården omfattar 26 ha, varav 23 ha åker. På fastigheten finns tre bostadshus och ekonomibyggnader. Husen vid gårdscentrum är högt belägna med fin utsikt mot Landsjön och Skärstaddalen. Det största sammanhängande åkerskiftet är på ca 18 ha.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus, 1 (väst)

Bostadshus uppfört år 1972 i stomme och fasad av trä med tak av betongpannor. Uppförd i 1½ plan plus souterrängvåning. Taxerad bo- och biyta om 250 respektive 45 m². Uppvärmning via vattenburet värmesystem från pelletspanna. Kommunalt vatten och avlopp till trekammarbrunn. Fönster av typen tvåglas.
Souterrängvåning:
Två SOVRUM, GILLESTUGA med öppen spis (insatskassett) med utgång till uteplats i västerläge. PANNRUM med utgång till trädgård. WC med toalett och tvättställ. TVÄTTSTUGA med intilliggande bastu och dusch; utgång till trädgård.
Entrévåning:
Möblerbar HALL med utgång till balkong (västerläge). WC med toalett och tvättställ. VARDAGSRUM. KÖK med intilliggande MATPLATS. RUM/KONTORSRUM.
Övervåning:
Möblerbar HALL med utgång till balkong (västerläge). Tre SOVRUM. KLÄDKAMMARE. BADRUM med badkar, tvättställ och toalett.

Bostadshus, 2 (nordöstra)

Bostadshus i två plan troligen uppfört under 1800-talet i timrad stomme på torpargrund. Fasad av trä och tak av betongpannor. Fönster av typen tvåglas. Uppvärmning via vattenburet värmesystem från pelletspanna. Kommunalt vatten och avlopp till trekammarbrunn. Taxerad bo- och biyta om 130 respektive 15 m².
Byggnaden står f.n. tom, men hyrdes ut fram till år 2018. Tidigare kallhyra var 7300 kr/mån.

Entrévåning:
HALL med trapp till övervåning. KÖK med traditionell utrustning samt öppen spis (insatskassett). VARDAGSRUM med öppen spis. PANNRUM/TVÄTTSTUGA med vedpanna, tvättmaskin och diskbänk; utgång till trädgård och uteplats. BADRUM med duschplats, tvättställ och toalett; våtrumsmatta och kaklade väggar.

Övervåning:
Möblerbar HALL. Fyra RUM. BADRUM med badkar, tvättställ och toalett; våtrumsmatta och kaklade väggar.

Bostadshus, 3 (nordvästra)

Bostadshus i två plan troligen uppfört under 1800-talet i timrad stomme på torpargrund och källare under del av huset. Fasad av trä och tak av betongpannor. Fönster av typen tvåglas. Uppvärmning via vattenburet värmesystem från oljepanna med pelletsbrännare. Kommunalt vatten och avlopp till trekammarbrunn. Taxerad bo- och biyta om 170 respektive 30 m².
Byggnaden hyrs f.n. ut mot 7500 kr/mån (kallhyra).

Entrévåning:
HALL med trapp till övervåning. KÖK med traditionell utrustning. RUM (genomgångsrum). RUM. VARDAGSRUM med öppen spis.

Övervåning:
Möblerbar HALL med utgång till balkong (söderläge). Fyra RUM, varav ett med öppen spis. BADRUM med duschplats, tvättställ och toalett; våtrumsmatta och -tapet.

Källarvåning:
Liten TRAPPHALL med utgång till trädgård. FÖRRÅD. WC med toalett och tvättställ. PANNRUM med oljepanna (pelletsbrännare). TVÄTTSTUGA med intilliggande bastu och duschplats. FÖRRÅDSRUM (mot kryp-/torpargrund).

Ladugård

Ladugård med dels en äldre höghusdel och dels en yngre låghusdel. Stomme och fasad av betong och trä, tak av eternit samt plåt. Låghusdelen har byggnadsmått om 12×23 m med elektriskt styrd ventilation. Höghusdelen har byggnadsmått om 11,3×42,5 m samt utbygge vid rännebro om 8,8×5,4 m. Skrap- och tryckutgödsling (delvis ur funktion). Gödselbrunn om 1000 m³. Kommunalt vatten.
Innefattar ränne, fähusdel, personalutrymme.

Maskinhall

Maskinhall i stomme av trä på gjuten platta. Tak och fasad av plåt. Byggnadsmått om 12×24 m innefattande maskinhallsdel med tre portar och verkstadsdel. Kommunalt vatten.
Fem uppställningsplatser i byggnaden är f.n. uthyrda mot 2500 kr/plats/år.
Vid maskinhall finns kopplingsplats för fiber (f.n. inte inkopplat).

Bod/garage

Bod i stomme och fasad av trä med tak av lertegel. Innefattar förrådsutrymmen och två garageplatser.

Brygghus

Stomme och fasad av trä på torpar- och källargrund. Tak av lertegel. Byggnaden är i dåligt skick.

Garage

Garage i murad stomme på grusbädd. Innefattar två platser.

Åkermark

Åkermarken omfattar enligt fastighetstaxeringen till 27 ha och enligt upprättad gårds-/skogskarta till 23,4 ha. Åkermarken är mycket bördig med stora välarronderade åkerskiften. Huvuddelen av åkermarken är belägen vid gårdscentrum (21,3 ha) samt utskifte (2,1 ha).
Åkermarken är f.n. muntligt upplåten. För år 2019 uppgick arrendeavgiften till 49 900 kr. Stödrätter följer ej fastigheten.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten, utan tillfaller ny ägare.

Arrende/nyttjanderätter

Telia arrenderar basstation, belägen nära Grännavägen. 15-årigt arrendeavtal är ingånget år 2018, där arrendeavgift för hela avtalsperioden är betald (15000 kr).

Fem uppställningsplatser för husbilar/husvagnar är upplåtet i maskinhallen mot 2500 kr/plats/år.

Berghem 2:28 tar vatten från 1:15 (vattenmätare finns och fastighetsägaren skickar faktura på förbrukning).
Berghem 1:17 har anslutet vatten, avlopp och el från 1:15 (elmätare finns men ej vattenmätare).

Tre fastigheter har jordvärmeslingor på åkermark, varav en via avtalsservitut. För de övriga två finns inget avtalsservitut skrivet.

Områdesbeskrivning

Fastigheten är belägen i Skärstaddalen med omgivande bördiga åkermarker.

Vägbeskrivning

Från Jönköping och E4:an tag av avfart 101 mor Kaxholmen/Skärstad. I Skärstad fortsätt mot Ölmstad och 750 m efter rondellen i Skärstad tag höger vid skylt "Berghem". Fortsätt ytterligare 650 m till gårdscentrum med bostadshusen.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast tis 22 jun kl 18:00

Utgångspris: 12 000 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss