Lantbruk

Fruktodling i Ravlunda.

Utgångspris

1 950 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
3,2 ha
Tomtområde
3,2 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

DEL AV SIMRISHAMN RAVLUNDA 12:34, 12:36 och12:37

Adress

Vitabyvägen Ravlunda

Om fastigheten

Unik möjlighet att förvärva 3 ha välskött fruktodling. Fruktodlingen är idag inriktad på äppelodling och är i full drift.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Frukodling

Fruktodlingen upptar en areal på ca 3 ha, med ett trädavstånd på ca 1 m och och ett radavstånd på ca 3,8 m. Totalt ca 7 000 träd med en medelålder på ca 10 år. Huvudinriktning på äppelodling, men här finns även en mindre mängd päron och plommon. Droppbevattning finns till hela odlingen och lähäckar finns runt hela odlingen. Produktionen har de senaste 5 åren legat runt 70-80 ton och uppskattas till ca 100 ton/år när fruktodlingen är fullväxt. Odlingen är IP-Certifierad​.

Pumphus

Pumphus med 2 år gammal vattenpump, 65 l/min och ca 1,2 kW. Växtnäringssystem. Kommunalt vatten finns indraget till pumphuset via bostaden och vatten till odlingen tas från intilliggande källa. Mindre bevattningsdam finns anlagd utanför pumphuset. ​

Styrningen av droppbevattningen behöver flyttas då den idag är placerad i säljarens intilliggande bostad som ej är till försäljning.

​Fruktlagerhus​

Ekonomibyggnad uppdelad i 3 delar, packeri, verkstad och kylrum.

2 stora portar, höjd ca 3,8 m och bredd ca 3,7 m. En i ​väster ut mot vägen och en i öster ut mot odlingen. Det finns även en skjutport som avdelar verkstad och packeri.

Byggnaden är uppförd i 3 omgångar för ca 20-30 år sedan. Grund av gjuten betongplatta. Stomme av trä, klädd i plåt. Byggarea ca 208 kvm, ca 16 m x ca 13 m.

Packeri, ca 11,5 m x ca 8,5 m.
Verkstad ca 4,5 m x ca 13 m.
Kylrum​ ca 11,5 m x ca 4,5 m.

Byggandet av kylrummet är påbörjat men ej färdigställt. Isolerat med 10 cm frigolitblock

Arealer

Objektet har en total areal på ca 3,2 ha enligt uppmätning på karta. Själva fruktodlingen med träd har en areal på ca 3 ha, enligt uppmätning på karta. Se röd markering på bifogade kartor för tänkta fastighetsgränser.​

Lantmäteriförrättning

Försäljningen gäller del av fastighet och lantmäteriförrättning krävs för att ändra i fastighetsbilden och skapa nya gränser. Köparen delar kostnaden för lantmäteriförrättningen med Säljaren. Lantmäteriförrättning bedöms att vara klar om ca 1 år, pga Lantmäteriets långa handläggningstider.

Köparen kommer ges möjlighet att bruka marken från och med årsskiftet 2020/2021 genom arrende.

Vägar

Infart från Vitabyvägen framför fruktlagerbyggnaden. Det finns även en äldre infart från Vitabyvägen i den norra delen som ej nyttjas idag.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter