fbpx

Lantbruk

Folkared Vassmodal 1

Högstbjudande

13 500 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Vassmodal med all sin charm ligger endast 30 minuter ifrån centrala Falkenberg och Varberg. Bostadshuset med sina omgivande ekonomibyggnader utgör ett trevligt gårdscentra. Bostadshuset består av en villa med en yta på 158 m². Det öppna och välplanerade boendet på två våningar bär på en traditionell och inbjudande atmosfär. Bostadshuset har tidigare fungerat som en plats för flera generationer, med kök och toalett på övervåningen för extra bekvämlighet.

Den första våningen bjuder på generöst tilltagna, ljusa ytor, inklusive en härlig hall som leder dig vidare in i huset. Härifrån når du övervåningen, ett kontor samt vardagsrummet med tillhörande matsal. Det rymliga köket kan nås från både kontoret och vardagsrummet. Dessutom har köket en egen ingång som idag fungerar som en praktisk groventré.

Övervåningen erbjuder ett fullt utrustat kök, två bekväma sovrum, ett mysigt tv-rum och en mindre sällskapsdel. En toalett med duschmöjligheter finns också på detta våningsplan. Förvaringsutrymme finns även i vinden, som lätt kan användas för att hålla ordning på dina ägodelar.

Fastigheten inkluderar en rymlig ladugårdsbyggnad med möjligheter för maskin- och redskapsförvaring. En del av den äldre stalldelen har bevarats medan andra ytor har omvandlats till öppna förvaringsutrymmen med gediget gjutet golv. Verkstadsbyggnaden, som har en karakteristisk sutterängstruktur, inkluderar även ett dubbelgarage och utrymmen för verkstad och förvaring på övervåningen.

På fastigheten finns också en maskinhall med tillräcklig takhöjd och generösa öppna ytor. Utanför hittar du en anlagd boulebana som används av den lokala föreningen.

Den välskötta skogen på fastigheten är en imponerande tillgång. Med olika åldrar och huggningsklasser, inklusive härliga barrträd och harmoniska blandskogar med björk, finns här en variation som är både vacker och ekologiskt värdefull. Skogsbruksplanen visar att den starka tillväxten och de välplanerade avverkningarna möjliggör en hållbar hantering av skogsresurserna.

Sammanfattningsvis erbjuder denna fastighet en fantastisk chans att leva nära naturen och njuta av en mångsidig och inspirerande miljö. Kontakta oss nu för mer information och för att boka en visning av denna unika möjlighet.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

VARBERG FOLKARED 5:25 o Risen 1:9

Adress

Folkared Vassmodal 1 31193 Långås

Totalareal
91,0 ha
Åkermark
31,0 ha
Betesmark
12,0 ha
Skogsmark
48,0 ha
Boyta
158 kvm

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshuset omfattar en trevlig och välskött villa av äldre karaktär på 158 m² boarea med trevlig planlösning. Bostadshuset är rymligt med full takhöjd på två plan och har tidigare fungerat som generationsboende med kök och toalett på ovanvåningen. Nedervåningen bjuder på trevliga öppna ytor med en välkomnande hall ifrån huvudentrén. I anslutning till hallen når man övervåning, kontor, samt vardagsrummet med tillhörande matsal. Det rymliga köket når man antingen via kontorsrummet eller genom vardagsrummet. Köket har även en egen entré som idag fungerar som groventré. På ovanvåningen hittar vi som tidigare nämnt ett fullt fungerande kök, två sovrum, ett tv-rum samt ett mindre sällskapsrum. Här finns även toalett med duschutrymme. Via ovanvåningen nås även vinden som fungerar utmärkt som ett mindre förvaringsutrymme. Ytskikten invändigt är i gott skick men är av äldre karaktär och en renovering av dessa kan lyfta bostaden ännu mer. I bostadshuset finns även fiber indraget.

Ladugård

Stor rymlig ladugårdsbyggnad med bra förvaringsutrymmen för både maskiner och redskap. Delar av den äldre stalldelen har inredningen kvar medan en stor del av utrymmet är rensat och används idag som ett öppet förvaringsutrymme med gjutet golv.

Verkstad & garage

Byggnaden, som är av suterrängkaraktär, består av ett dubbelgarage som är i visst renoveringsbehov. ovanvåningen består dels av en verkstad med trappa upp till vindsutrymmet, samt till en del som tidigare använts som hönshus. Vindsutrymmet fungerar som förvaringsutrymme och kan nås utifrån genom den östra änden på byggnaden.

Traktorgarage

Byggnadens huvudsyfte idag är maskinhall då byggnaden är försedd med vikportar i ena gaveln med plats för traktor samt redskap. Restrerande del används som förvaringsutrymme.

Maskinhall

I den norra delen av fastigheten finns en maskinhall med bra takhöjd och rejäla portar. Utanför finns det dessutom en anlagd boulebana som brukas av en lokal förening. Byggnaden har plåtfasad med plåttak och står på en gjuten bottenplatta.

Jakt

Jakträtt ej upplåten.

Arrende/nyttjanderätter

All jordbruksmark är utarrenderad, enligt skriftligt avtal. På den utarrenderade jordbruksmarken har arrendatorn tilldelats stödrätter. Överenskommelse om fördelning av stödrätterna vid arrendets upphörande finns, innebärande.....

Visning

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren ring och boka tid.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 240 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter