Skogsfastighet

Fin skog med gård i Rosvik

Försäljningssätt

Anbud senast mån 5 okt

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
81,5 ha
Skogsmark
63,9 ha
Myr/kärr/mosse
9,3 ha
Berg/hällmark
2,5 ha
Inägomark
4,1 ha
Väg och kraftledning
0,3 ha
Övrigmark
1,1 ha
Vatten
0,3 ha
Virkesförråd
8 658 m3sk
Boyta
80 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

PITEÅ ROSVIK 71:1

Adress

Pitevägen 590 94533 Rosvik

Om fastigheten

Välkommen till Rosvik och denna mysiga gård med avskilt och naturnära läge. Fastigheten har en fin skog och ligger strandnära. Bra möjligheter till jakt och fiske. Arealen är enligt skogsbruksplanen ca 81 ha varav ca 64 ha är produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppgår till 8 658 m³sk med ett medeltal på 135 m³sk/ha. Boniteten uppgår till 3,7 m³sk/ha. Virkesförrådet fördelar sig på 73% tall, 18% gran och 9% lövskog.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Ekonomibyggnad

Ladugårdsbyggnad som behöver omfattande renovering alternativt rivning.

På gården finns också en timrad bastu med dusch och varmvattenberedare samt tre förrådsbyggnader, varav två är delvis timrade. Gården har också ett uthus med spannmålstork samt diverse lador. Vid vattnet finns en grillkåta.

Bostadshus

Bostadshus med renoveringsbehov. Enskilt vatten och kommunalt avlopp. Bostaden har vattenburen uppvärmning via jordvärme samt en järnspis. Husets boarea uppgår till 80 kvm fördelat på 2 plan. Nedre plan inrymmer en jordkällare samt toalett med duschutrymme och tvättmöjlighet. Hall och kök med plastmatta. Vardagsrum med parkett och ett mindre kontor. På övre plan finns ett inrett sovrum, allrum, ett oinrett sovrum samt inglasad balkong. Husets fasad är av trä med plåttak och 3- glasfönster.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad av Andreas Engström, Ludvig & CO under augusti 2020. Enligt skogsbruksplanen har fastigheten ett virkesförråd på 8658 m³sk med ett medeltal på 135 m³sk/ha. Boniteten uppgår till 3,7 m³sk per ha. Virkesförrådet fördelar sig på 73% tall, 18% gran och 9% lövskog. Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen.

Jakt

Ingår i Rosviks viltvårdsområde med tilldelning 16 + 16

Forn- och kulturlämningar

Tre registrerade fornlämningar finns i västra delen av skifte 2. Två stycken avser brott/täkt och en är en övrig lämning, grop i klapper.

Naturvärden

Ingen registrerad nyckelbiotop finns på fastigheten

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej

Arealuppgifter

Enligt bifogad skogsbruksplan uppgår arealen till 81,5 ha. Den officiella arealen enligt lantmäteriet uppgår till 82,4 ha.

Lös egendom

Flertalet inventarier kommer att lämnas kvar på tillträdesdagen. Den egendom som finns kvar på fastigheten vid tillträdet tillfaller köparen.

Inteckningar

Fastigheten säljs fri från inteckningar

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter