fbpx

Lantbruk

Fin gård vid sjön med två bostadshus!

Högstbjudande

2 800 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
9,4 ha
Skogsmark
7,0 ha
Åkermark
2,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Virkesförråd
2 246 m3sk
Boyta
227 kvm
Antal rum
8 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

EDA EDA-FJÄLL 1:100

Adress

Södra Fjäll Bostället 1 67397 Åmotfors

Om fastigheten

Alldeles vid Fjällsjön erbjuder vi nu denna fina gård med två boningshus i bra skick, garage och ladugård. Fastigheten omfattar 9,3 ha varav 8,3 ha är produktiv skogsmark. Jakträtt i Fjällskogens VVO och Eda ÄSO ingår.

Bostadshuset är byggt 2004 och är ett 1 ½-planshus om ca 110 kvm med kök, vardagsrum, allrum, badrum och 3 sovrum. Huset har vattenburen golvvärme och bergvärme samt solcellspaneler på taket. Fin uteplats som vetter mot sjön.

Gäststugan är byggd 1991 och är ett suterränghus om ca 117 kvm med kök, vardagsrum, duschrum samt gillestuga/allrum. Härlig balkong med sjöutsikt. Vattenburet värmesystem med bergvärmepump från 2017 och en luftvärmepump.

Utöver bostadshusen finns ett garage byggt 2015, växthus, vedförråd och en äldre ladugårdsbyggnad. Fiber installeras i båda husen 14 oktober 2021. Fastigheten säljes med en total friskrivningsklausul.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus 1

Fint bostadshus som byggdes nytt 2004 då det gamla huset brann upp. Entréplan med hall, badrum, kök, vardagsrum samt sovrum. På övre plan finns 2 sovrum samt ett allrum. Källare med pannrum och tvättstuga. Allt är orginal från 2004. Huset har vattenburen golvvärme med bergvämepump och solcellspaneler.

Bostadshus 2/Gäststuga

Suterränghus med hall, duschrum, kök, vardagsrum och sovrum i entréplan. Öppen spis med insats i vardagsrummet. Sovrum, tvättstuga och pannrum i nedre plan. Vitvaror i köket är utbytta annars är huset original från 1991. Vattenburet värmesystem med bergvärmepump från 2017 samt en luftvärmepump.

Garage

Garage byggt runt 2015 i mycket bra skick med gjuten betongplatta. Träfasad.

Ekonomibyggnad

Äldre ladugårdsbyggnad om ca 132 kvm.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i september 2021 av Erik Kumm. Enligt skogsbruksplanen omfattar den produktiva skogsmarken 8,3 ha med ett totalt virkesförråd om 2 246 m³sk. Beräknad medelbonitet är 8,8 m³sk/ha och årlig tillväxt 66 m³sk/år i medel under planperioden. Virkesförrådet är i medeltal 271 m³sk per hektar med en trädslagsfördelning på 74 % gran samt 26 % löv. Avverkningsförslag under planperioden (2021-2030) är totalt 554 m³sk föryngringsavverkning.

Skogsvård

Viktigt att man följer de åtgärder och förslag som anges i skogsbruksplanen.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Inägomark

På fastigheten finns idag ca 0,5 ha åkermark i anslutning till gårdscentrum.

Jakt

Fastigheten ingår i Fjällskogens VVO samt Eda älgskötselområde i Fryken-Glafsfjordens älgförvaltningsområde.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade forn-eller kulturlämningar på fastigheten.

Visning

Skog och mark undersöks på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. För visning av byggnader kontakta ansvarig mäklare.
Ett tips är att surfa in på vår hemsida www.ludvig.se/fastighetsformedling och sök upp fastigheten via din smartphone. Där kan du via "Visa Gårdskarta" på ett enkelt sätt se vart på fastigheten du befinner dig och skiftenas läge. Markera med fingern på kartan för att se avdelningsbeskrivning med mera.

Friskrivningsklausul

Fastigheten säljes med en total friskrivningsklausul.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter