fbpx

Lantligt boende

Fin gård nära Munkfors

Utgångspris

3 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • mån 10 maj, kl 16:00 - 16:30

    Obligatorisk anmälan till ansvarig fastighetsmäklare.

  • mån 10 maj, kl 16:30 - 17:00

    Obligatorisk anmälan till ansvarig fastighetsmäklare.

  • mån 10 maj, kl 17:00 - 18:00

    Visningstillfället fullbokat, hänvisning till övriga visningstider.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
22,0 ha
Skogsmark
8,6 ha
Åkermark
10,7 ha
Väg och kraftledning
1,3 ha
Övrigmark
1,4 ha
Virkesförråd
2 250 m3sk
Boyta
130 kvm
Antal rum
6 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HAGFORS NORRA BOGERUD 1:130

Adress

Bogerud 36 68492 Munkfors

Om fastigheten

Just norr om Munkfors säljs nu en gård om drygt 20 ha med vackert läge nära Klarälven. Här erbjuds bra boende i ett rymligt och välhållet bostadshus, stall med flera boxplatser och andra ekonomibyggnader samt inte minst en bra verkstadslokal.
Äntligen ett tillfälle för er som söker en gård med möjlighet till djurhållning och/eller andra intressen som kräver utrymme och lokaler.
Välkommen till Bogerud.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

En villa som invändigt upplevs större än på utsidan med många rum och charmiga nischer och vrår. Mycket förvaringsmöjligheter med bl.a. tre stycken rymliga vindsgarderober samt flera garderober även på nedervåning.
Stort plus för källare under hela huset där det erbjuds fina möjligheter med gott om utrymme för hobby och annat att smyga ner till under mörka höst- och vinterkvällar. Här finns även en garageplats för en bil eller motorcykel.
Nedervåning med huvudentré där trappa till övervåningen finns, vardagsrum med öppen spis, rymligt kök med vedspis och köksingång med egen hall som vetter mot det inglasade uterummet. Mellan kök och kontor är en passage med källartrappa samt nedervåningens toalett som senast renoverades 2008. Här finns dusch och ytskikt är med kakel och klinker. Vidare finns på nedervåningen ett finrum med ljusinsläpp från fönster mot både söder och väster.
Övervåning med hall och utgång till balkong, ett badrum med badkar och toalett (ej renoverat i senare tid) samt tre sovrum.
Utrymme för tvätt mm är ordnat i källaren. Här är även jordvärmepump placerad liksom den äldre kombipannan med ackumulatortankar och oljetank. Skafferi för matförvaring finns här likaså samt en toalett.

Stall och Loge

Här i stallet som tidigare hållit travhästar finns 8 stycken boxar plus selkammare. Takhöjden är ca 2,40. Baktill i anslutning till stallet finns en utbyggnation för parkering av körvagnar och för påselning mm under tak. Över stallet är höskulle och i byggnadens förlängning finns loge med hötork. Utbyggnation i södra gaveln för vedförvaring. Byggnaden är uppförd i trä med tak av plåt.

Loge/Garage

Uthuslänga uppförd i trä med fyra större portar samt två mindre, allt under ett bra plåttak. I södra delen en gammal ladugårdsdel med loft, i övrigt plats för maskinförvaring.

Verkstad

Verkstad uppförd med murade väggar och gjuten golvplatta, tak av plåt och rejäla portar i gaveln. Byggnaden värms med kamelement via värmekulvert från bostadshusets jordvärmepump. En verkligt fin tillgång på gården att använda som verkstad eller förvaring av maskiner.
Byggnadens mått ca 8*12 meter.

Gäststuga

Intill bostadshuset finns en gäststuga typ "Friggebod".

Jordkällare

En källare i bra skick strax bakom bostadshuset.

Gammalt Bostadshus "Ödehus"

Väster om gården, nära Klarälven, finns en gammal mangårdsbyggnad. Plåttak som håller tätt har bevarat byggnaden torr och intakt på insidan. Fönstren igensatta med skivor då flera rutor saknas. Bevarade kakelugnar finns i byggnaden.

Byggnadssätt

Samtliga byggnader på gården är i bra och väl omhändertaget skick. Alla tak lades om med ny plåt under 1993 och målning av fasader har gjorts löpande. Ekonomibyggnaderna är raka och fina utan synliga sättningsskador eller andra synliga åkommor. Här är bara att ta i bruk med den verksamhet man önskar.

Åkermark

Markerna ligger fint samlade inom något hundratal meter från gårdscentrum. Närmast gården har marken använts som rasthagar för häst och de lite större skiftena är lämpliga för bete och grovfoderproduktion. Enligt Jordbruksverkets blockdatabas omfattar åkermarken 9,75 ha godkänd jordbruksmark belägen inom kompensationsstödsområde nr 5.

Stödrätter

Stödrätter för sökt areal åkermark ingår i överlåtelsen. För år 2020 utbetalades 24 693 kr i Jordbrukarstöd. Stödets storlek avgörs av brukarens markanvändning och söks årligen hos Jordbruksverket.

Skogsuppgifter

Inom fastigheten finns drygt 8 hektar produktiv skogsmark. Marken utgörs i huvudsak av branter med lövskog. Bifogad Skogsbruksplan är ett utdrag ur en större plan som upprättats av Mellanskog gällande stamfastigheten innan avstyckningen genomfördes.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten ingår inte i någon sammanslutning för jakt på vare sig älg eller småvilt. Enskild jakt på egen fastighet gäller.

Fiske

Fastigheten har del av vattenområde i älven. Som fastighetsägare är man här medlem i Fiskevårdsområdesföreningen "Klarälven inom Hagfors". Fiskerättsägaren skall följa de regler som är uppställda inom fiskevårdsområdesföreningen. Mer info kan fås från kontaktpersonen, kontakta mäklaren för kontaktuppgifter till denna om aktuellt.

Travbana

Runt det större åkerskiftet i väster, intill Klarälven, finns en anlagd travbana. Banan är en grusad rundslinga om ca 700 meter med doserade kurvor. Då den inte använts på ett antal år är den idag gräsbevuxen. Anslutningsväg finns genom skogen för enkel och säker passage av de ca 150 meter mellan stall och bana.

Yttre och inre inventarier

För den köpare som så önskar finns möjlighet att i separat uppgörelse, mot betalning, överta vissa inventarier såsom traktor med redskap mm.

Forn- och kulturlämningar

I området runt gårdsplanen är en möjlig fornlämning registrerad. RAÄ-nummer: Norra Råda 76:2 Bytomt/gårdstomt.
Källa: Riksantikvarieämbetet Fornsök.

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller andra höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. Källa: Skogsstyrelsen.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom distrikt Norra Råda, Hagfors kommun. Detta räknas inte som glesbygdsområde, varför en privatperson inte behöver ansöka om förvärvstillstånd inför ett köp av jordbruksfastighet. För juridiska personer gäller särskilda regler.

Visning

För visning av fastighetens byggnader hänvisas till annonserade visningar eller kontakta ansvarig Fastighetsmäklare. Skog och mark undersöks på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar mm.
Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.ludvig.se/fastigheter/.
Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse med köparen i samband med upprättande av köpekontrakt. För den som önskar ett snabbt tillträde finns det möjlighet till det.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter