fbpx

Lantbruk

Skogsgård i vackra Åbyn

Högstbjudande

1 495 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast lör 18 sep

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
29,0 ha
Tomtområde
29,0 ha
Boyta
146 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

SKELLEFTEÅ BURTRÄSKS-ÅBYN 14:11

Adress

Norra Åbyn 62 93792 Burträsk

Om fastigheten

Skogsfastighet i Åbyn, strax utanför Burträsk. Boningshuset har ett vackert läge på höjden med tilltalande vy ner över den egna åkern som vetter ner mot sjön. På ovansidan gårdscentrat fortsätter det ena av fastighetens totalt tre skiften norrut så här är nära att ta sig ut i den egna skogen. Enligt nyupprättad skogsbruksplan omfattar fastigheten 30,6 HA varav 22,5 HA utgör produktiv skogsmark och 5,5 HA åkermark. Totalt skogsinnehav om 3891 m³sk och med en medelbonitet om 3,8. Tyngdpunkt ligger på skog i huggningsklass S2 vilket utgör 48% av produktiv areal. Den föryngringsavverkningsbara skogen i huggningsklasserna S1-S2 utgör ca. 2100 m³sk. men här finns även lite gallring och röjning för den självverksamme att ta tag i. På fastigheten står ett boningshus i två plan, en sommarbostad i ett plan samt ladugård. Samtliga byggnader har större renoveringsbehov.

Några kilometer från vackra Åbyn ligger Burträsk med god service såsom sjukhem, skolor, (f-9), livsmedelsaffär, folktandvård, apotek, kyrka, bibliotek m.m. Här finns även fotbolls-och hockeyplaner, ishall, badhus och en vackert placerad camping. I området finns även den fina slalomanläggningen i Bygdsiljum.

Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 18/9, detta till E-post; hakan.wiklund@ludvig.se
(Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Visning av byggnaderna sker måndagen den 30/8. Bokning av visning sker via hemsida. Varmt välkomna!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Boningshus

Boningshus med fyra rum och kök fördelade på två plan.
Nedre plan med farstu, hall, rymligt kök med både elspis och vedspis (osäker funktion), sovrum, vardagsrum samt badrum. Övre plan med hall, allrum, två sovrum, WC samt förråd.
Huset är i stort renoveringsbehov i alla delar.
Byggnadssätt:
Fasad: Träfasad
Tak: Taktegel
Stomme: Trä
Fönster: 2-glas
Avlopp: Enskilt avlopp (äldre)
Vatten: Enskilt, möjlighet till kommunalt vatten finns.

Sommarhus

Sommarbostad i ett plan med totalt tre rum.
Stort renoveringsbehov.

Ladugård

Enklare ladugårdsbyggnad i sämre skick.

Läge

Fastigheten är fördelade på tre närliggande skiften i Skellefteå Kommun strax utanför Burträsk samhälle.

Jakt

Älgjakt inom inom Burträsk NVK Älgskötselområde möjligt. Ingår ej i viltvårdsområde.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade forn- eller kulturlämningar (Källa: SeSverige)

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 388 700 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast lör 18 sep

Högstbjudande: 1 495 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter