fbpx

Lantbruk

Fantastisk gård om 10 ha i Vireda

Anmäl intresse

  • Kommande

Om fastigheten

När läget spelar stor roll förblir denna gård, i Olstorp, en perfekt liten gård för dig som önskar förverkliga drömmen om ett liv på landet. En välskött gård med härliga möjligheter att bedriva ett mindre lantbruk, idag brukas gården av med får. Fastigheten har en areal om totalt 10,2 ha där knappt 2 ha utgör åkermark och resterande del brukas som betesmark. Ett genomgående välskött boningshus i enplan där nuvarande ägare lät huset uppföras 2004, med en tillbyggnad 2016. Huset har genomgående fina materialval samt generösa sällskapsytor i vardagsrum och kök. Det rymliga köket har en öppen planlösning, köksö samt gott om plats för stort matbord. I huset finns totalt fyra sovrum. Ett stort badrum, helkaklat och med nytt porslin 2020. Intill tvättstugan och groventrén finns ett duschrum med klädkammare. Centralt i huset finns en täljstenskamin från Handöl placerad, i övrigt värms huset via vattenburen golvvärme från frånluftsvärmepump.

Till Bostaden hör en fantastisk trädgårdstomt med gott om möjlighet till odling, uppväxt häck som gör bostaden insynsskyddad från vägen. Ett mindre gårdshus/förvaringsbod finns i anslutning till infart. Ladugård med stalldel, förvaring och loge. I stalldelen är idag utrymmet anpassat för får. Välskött och lättillgängligt. På ladugårdens ena gavel finns carport. Solceller är installerade på ladugårdstaket om totalt 13,4 kw.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse för denna fina fastighet.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

ANEBY OLSTORP 1:39

Adress

Olstorp Enbacken 1 57892 Aneby

Totalareal
10,3 ha
Tomtområde
10,3 ha
Boyta
148 kvm
Antal rum
5 st

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Flygfilm

3D-foto

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Boningshuset utrymmen fördelas i ett våningsplan. Entréhallen bjuder in till husets vardagsrum samt kök. En öppen planlösning i denna yta ger goda förutsättningar för gemenskap. Centralt beläget i huset står kamin i täljsten, från Handöl. Huset har fyra sovrum, ett vardagsrum med utgång till uteplats mot trädgårdens baksida. Vidare finns ett helkaklat badrum ett duschrum intill groventré/tvättstuga.

Fina materialval genomgående i hela huset, i samtliga rum ges en ombonad känsla. Köket är ljust och fräscht, har stora ytor och ger plats åt stort matbord. Trevlig köksö samt gott om förvaring.

Byggnadstyp: Enplansvilla
Byggår: 2004, tillbyggt 2016
Antal rum: 5
Antal sovrum: 4
Boarea: 148 kvm, taxerad area 127 kvm. (Tillbyggnad gjord om 21 kvm).

Takbeklädnad: Betongpannor
Stomme: Trä
Grund: Platta på mark
Fasad: Trä
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä

Vatten: Enskilt vatten
Avlopp: Enskilt avlopp (Gemensamt med grannar)
Uppvärmning: Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump, kamin
Ventilation: Mekanisk frånluft
Fiber: Finns via Jönköpings energi

Driftskostnader:
Förbrukning i kWh: 13800
El/Uppvärmningskostnad: 18 000 kr
Renhållning: 1900 kr/år
Avlopp: 1150 kr/år per fastighet (Två tömningar/år, fördelat på tre hushåll)
Samfällighet (Väg): 500 kr/år
Försäkring: 7800 kr/år
Fiber: 3480 kr/år
Sotning: 450 kr/år

Renoveringar:
2004 Tak ladugård
2016 Tillbyggt
2016 Vitvaror
2017 Huset målat
2020 Möbler/wc stora badrummet utbytt
2021 WC-stol, lilla badrummet
2023 Ladugård målad
2023 Ny centraldammsugare

Bostadshus

Ladugård

Idag brukas ladugården för djurhållning av får. Stalldelen är anpassad för får. Loge finns för förvaring av foder. Intill stalldelen finns ett arbetsrum samt förvaring.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Uppgifterna som lämnas i denna beskrivning innebär inte att köparen kan uppfatta dessa som korrekta utan ges för att underlätta köparens egna undersökning.
Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.​​

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 279 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter