fbpx

Lantligt boende

En del av paradiset finns i Snöarp!

Högstbjudande

4 900 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tis 29 jun kl 09:00

Visning

  • tis 22 jun, kl 15:00 - 17:00

    Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap om max 2 personer.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
13,1 ha
Övrigmark
1,0 ha
Åkermark
3,0 ha
Betesmark
4,0 ha
Skogsmark
5,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,1 ha
Boyta
83 kvm

Fastighetsbeteckning

Fastighetsbeteckning

ÖSTRA GÖINGE SNÖARP 2:10 och 1:10

Om fastigheten

Varmt välkommen till en del av paradiset på jorden. På ett alldeles magiskt läge vid Eskilstorpsjön i Snöarp ligger denna mycket välskötta pärla strategiskt belägen på en höjd med hänförande utsikt över sjön. Nere vid sjön väntar en egen ö med grillplats. Det småbrutna landskapet som är karaktäristiskt för bygden förgyller omgivningarna med kullar, ängar, stengärden, skogsdungar och sjöar. Gården omges av den egna marken om ca 13 ha som fördelar sig på ca 5 ha björkbevuxen skog, ca 4 ha betesmark och ca 2,5 ha åkermark. Attraktivt och lugnt läge mellan Broby och Osby.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

3D-foto

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Mycket välskött bostadshus i 1,5 plan med oinredd vind. Före detta hönshus som byggdes om till bostad 1989/1990 och som enligt taxeringen är uppfört 1930. Boyta om 83 kvm samt 150 kvm biarea enligt taxeringen. Stor trädgård med utsikt över sjön.

Stomme av trä med fasad av rödmålad träpanel. Tak belagt med betong (1999). Kopplade tvåglasfönster och vissa fönster med isolerglas. Fönsterna på södersidan är aluminiumbeklädda (2010). Uppvärmning genom direktverkande el med oljefyllda radiatorer samt kakelugn och kamin. Enskilt vatten från djupborrad brunn. Enskilt avlopp med ny infiltrationsbädd (3 år).

Planlösningen fördelar sig på huvudentré genom öppen veranda in till hallen, vardagsrum med matplats och utgång till balkong i öst, kök , tre sovrum, badrum och vinterbonat uterum med skjutpartier mot sjön. Rustika såpskurade trägolv i de flesta rum och tåligt klinker i hall och kök. Synliga takbjälkar. Kök utrustat med spishäll, ugn, fläkt, micro, kyl/frys. Fräscht helkaklat badrum (2010) med toalett, tvättställ och rymlig dusch. Det övre planet är oinrett med möjlighet för fler sovrum, allrum och badrum. Fönster på båda gavlarna samt dubbla kupor som vetter mot husets framsida.

Källare under hela byggnaden fördelad på festsal i den gamla stalldelen, vinkällare och tvättstuga.

Stall och loge

Stall och loge i mycket gott skick som används till förvaring, snickarbod, verkstad, parkering och fester på logen. Uppförd i trä med rödmålad träpanel samt tak av eternit.

Skogsuppgifter

Skog om ca 5 ha bevuxen med välskött björkskog.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Åkermark

Åkermark om totalt ca 2,5 ha insådd med vall.

Betesmark

Betesmark om ca 4 ha som betas av får.

Arrende/nyttjanderätter

Åker- och betesmark är utarrenderad till 2025-12-31 och därefter tillgänglig för köparen. Eventuellt kan köparen nyttja en del betesmark innan dess enligt överenskommelse med arrendatorn.

Stödrätter

I överlåtelsen ingår inga stödrätter då de tillhör arrendatorn.

Naturvärden

Det finns ett område med sumpskog av typen fuktskog bevuxen med blandad lövskog (källa: Skogens pärlor, Skogsstyrelsen).

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade forn- och kulturlämningar på fastigheten (källa: SeSverige och Fornsök).

Driftskostnader

Uppvärming och hushållsström: 8 500 kr samt delvis ved
Försäkring: 5 545 kr gårdsförsäkring
Avlopp (slamtömning): 1 249 kr
Renhållning (sommarlämning): 2 076 kr
Väg: ingen utdebitering de senaste 3 åren, endast momsen.

Energideklaration

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Städning och lös egendom

Fastigheten överlåts städad och med den kvarvarande lösa egendom som finns kvar på tillträdesdagen.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren endast med ansvarig mäklare.

Visning

Visning av fastighetens byggnader sker enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Besiktning av mark sker på egen hand, alternativt enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, växande gröda samt skog.

Tillträde

Tillträde i oktober 2021.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 700 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Lämna bud senast tis 29 jun kl 09:00

Högstbjudande: 4 900 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter