fbpx

Lantbruk

Drygt 4 hektar i Eldsberga!

Högstbjudande

2 950 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Kanske blivande hästgård eller gård med andra djur?
I vackra Eldsberga hittar ni denna fastighet där det idag finns tre byggnader. Två ekonomibyggnader varav den ena är på 358 kvm. Tidigare bostadshus som behöver rivas. Antingen bygga nytt hus på samma grund alternativt bygga nytt hus längre bak på fastigheten för att få en bättre gårdsbild. Det har tidigare funnits ett förhandsbesked. En liten del mark där ”dammen” ligger idag , arrenderas.
Marken är mycket bra för exempelvis bete eller odling. Vacker vall finns uppbyggd mot järnvägsspåret som gör att järnvägen syns minimalt men utsikten fortfarande finns kvar.
Gångavstånd till skola samt idrottsanläggning. Endast 4 kilometer till havet.
Mycket fina ridvägar och hästanläggningar finns i närheten.

Fastigheten omfattas inte av detaljplan. Enskilt vatten och avlopp.

Vid intresse kontakta fastighetsmäklare Lina Berglund lina.berglund@ludvigfast.se

Eldsbergabygden sträcker sig från havet i väster till skogen i öster. Här finns hav och sjö, bördig landsbygd och tätort, många intressanta platser och en spännande historia. Ta del av bygdens historia genom att besöka Eldsberga kyrka, en av Hallands bäst bevarade romanska kyrkor byggd på 1100-talet. Den står högt och vackert belägen på en rullstensås och syns från långt håll. Här finns också en gammal hembygdsgård med äldre byggnader såsom smedja, bagarstuga och snickerboa. Under året arrangeras diverse olika evenemang så som midsommarfirande, kulturvandringar, loppmarknad och julstuga.

Bygdens närhet till både hav och skog gör det enkelt att upptäcka omgivningarna. Hoppa upp på cykeln och cykla de cirka 4 kilometerna till kusten för att njuta av solsköna dagar och salta bad vid Laxvik, Gullbranna eller Tönnersa strand, som är en del av Tönnersa naturreservat. Här hittar du några av Hallands mäktigaste sanddyner och i skogen klättrar humle som lianer på de gamla alstammarna. Du kan också ge dig ut på upptäcktsfärd i det öppna landskapet där bronsåldershögarna vittnar om att här har bott människor i tusentals år. I skogen kan man finna spår av torp och inhägnader och vandrar man längs en å är möjligheten stor att stöta på rester av gamla kvarnar eller tidig industriverksamhet.
Skola, pizzeria, barnavårdcentral och distriktssköterskemottagning samt hembygdsgården Dammen finns i området.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

HALMSTAD ELDSBERGA 44:1

Adress

Prästvägen 4 30597 Eldsberga

Totalareal
4,1 ha
Tomtområde
4,1 ha

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 275 000 kr

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter