Lantbruk

Härlig gård nära Östersund

Högstbjudande

2 700 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • tor 28 jan, kl 10:00 - 14:00

  • fre 29 jan, kl 10:00 - 14:00

    Anmälan till visning är obligatorisk. Vänligen respektera detta i anledning av pågående pandemi.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
17,8 ha
Skogsmark
6,4 ha
Myr/kärr/mosse
4,5 ha
Inägomark
6,0 ha
Övrigmark
0,9 ha
Virkesförråd
436 m3sk
Boyta
192 kvm
Antal rum
3 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖSTERSUND LITS-ÅSEN 4:5

Adress

Lits-Åsen 140 836 91 Lit

Om fastigheten

I Lits-Åsen finns nu en trevlig gård med en areal om om 17,7 hektar belägen endast 2,3 mil från Östersund. Gården är öppet belägen i den bördiga jordbruksbygden sydost om Lit. Här finns ett vackert och välskött bostadshus, gästhus samt ladugård. Till gården hör ca 6 hektar åker/betesmark och ca 6,4 hektar skog.

Lits-Åsen är en av fyra byar som ligger på landsvägen mellan Europaväg 45 och Riksväg 87 vilka ligger som lugna oaser i avskilt och trivsamt läge, men samtidigt på att behagligt pendlingsavstånd mot Östersund. Med endast några kilometer till Lit med god tillgänglighet på det mesta av samhällsservice passar nog platsen för både gammal och ung. Några få kilometer till Europaväg 45 erbjuder goda bussförbindelser mot både Östersund och Lit/Strömsund.

Fastigheten har jakträtt i Åsen jaktlag om ca 1200 ha.

Det här kan vara fastigheten som Ni har väntat på, så välkommen att anmäla Er till visning.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Trähus med stående träpanel och plåttak uppfört på torpargrund på vilken omfattande renovering utfördes under 1990-talet. Uppvärmning med direktverkande el och med vedspis i köket. 3-glasfönster i hela huset, huset är utrustat med centraldammsugare. Enskilt vatten och avlopp där vattenprov taget för 5-10 år sedan i vilket vattnets kvalitet har bedömt som tjänligt. Byggnaden är i mycket gott skick.

Entréplan: Hall med matta och tapet. Kök med enhetlig matta och tapetserad vägg och köksinredning från 90-talet i gott skick. Köket är utrustat med vedspis och spiskåpa, el-spis och fläkt samt kyl/frys. Kammare med matta och tapetserad vägg. Tvättstuga med matta samt väv på vägg, utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Här finns också husets grovingång. Badrum med klinkergolv med golvvärme samt klinker på väggarna. Stor och rymlig duschhörna, handfaten i trevlig möbel samt WC.

Övre plan: Mindre hall med matta och tapet. Allrum med matta och tapet där två praktiska alkov/garderober finns i direkt anslutning till rummet. Mindre toalett med matta och tapet som är utrustad med handfat, handdukshängare och WC.

Källare: Krypgrund under större delen av huset, dock finns en mindre jordkällare under huset med ingång från utsidan.

Bryggstu

Trähus med stående panel och plåttak. Uppvärmning med direktverkande el samt insatskamin i öppna spisen. Kopplade 2-glasfönster.
Byggnaden är i mycket gott skick.

Entréplan: Mindre hall med matta och tapet som även innehåller praktisk garderob/kapprum. Kök med äldre köksinredning, matta på golv samt tapet/bröstpanel på väggar. En stor smakfull öppenspis med insatskamin finns i rummet. Köksutrustning i form av el-spis, fläkt och kyl/frys. Sommarvatten och avlopp.
Kammare med heltäckningsmatta och tapetserad vägg som även håller rymliga garderober. Allrum med matta och tapet. Härifrån vetter en utgång till uteplats.
Toalett med matta och tapet utrustat med handfat och WC. Badrum med matta och tapet med duschhörna, handfat och WC.

Övre plan: Sovrum under snedtak med matta och tapet. Detta utgör ca 1/3 av övre plan, resterande del utgörs av kallvind.

Härbre

Mindre härbre med plåttak

Ladugård

Delvis timrad ladugård med låg takhöjd i 2-plan. Betonggolv och pannplåt på taket. Idag används byggnaden som förråd.

Hundkoja

Hundkoja i timmer under plåttak.

Skogsuppgifter

En skogsbruksplan finns upprättad under 2017 av Högarna Skog, Kalle Lennartsson. Planen är framräknad med tillväxt fram till 2020.

Skogsvård

Ett mindre område (avd 1-3) är inom 2-5 år i behov av röjning.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50 % regeln). Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten ingår i Åsens jaktlag om ca 1 200 ha, som i sin tur ingår i Östersunds Älgskötselområde. Småviltjakten bedrivs enskilt på var fastighet.

Fiske

Fastigheten har ingen fiskerätt.

Naturvärden

Inga registrerade naturvärden finns på fastigheten. (källa: SeSverige)

Forn- och kulturlämningar

Inga registrerade Forn- och kulturlämningar finns på fastigheten. (källa: SeSverige)

Inägomark

Inägomarken är utarrenderad tom. 2021-12-31. Intresse finns hos arrendatorn om förlängt arrende.

Vägar

Fastigheten har inga andelar i skogsbilvägar. Ett servitutsavtal mellan fastigheten och Lits-Åsen 4:4 gällande väg fram till gårdscentrat finns upprättat under 2020.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Avloppsanläggning

Avloppsanläggningen delas i dagsläget med fastigheten Lits-Åsen 4:4 och det finns ett nyttjanderättsavtal upprättat kring detta. Detta löper fram tom sommaren 2021 då den nye ägaren måste anlägga egen anläggning.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter