fbpx

Fritid, tomt & övrigt

Charmigt hus i Bläse

Högsta bud

2 700 000 kr

Högstbjudande: 2 600 000 kr

Visa bud

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,2 ha
Tomtområde
0,2 ha
Boyta
67 kvm
Antal rum
3 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

GOTLAND FLERINGE LUNDARHAGE 1:49

Adress

Fleringe Lundarhage 825 624 60 Lärbro

Om fastigheten

1,5-plans fritidshus på lummig och härlig tomt om 2033 m² i avskilt läge vid Bläse i Fleringe. Huset inrymmer 3 rum och kök och under 2018 tillkom en gäststuga på tomten om ca 14 m² som tidigare var en lada. Mysiga sällskapsytor med braskamin i vardagsrummet och vedspis i köket samt trälagd altan från 2013 med infravärme. Från tomten går en stig ned till stranden där det finns brygga. Vidare kan man promenera till Bläse Kalkbruk där det finns museum, restaurang, konstutställning, ställplats för husbilar samt gästhamn.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnad

Byggnadssätt

Charmigt fritidshus om 1,5-plan med källare uppfört 1936 med träfasad av liggande träpanel och plåttak. Boarea om 67 m² och en lummig tomt om 2033 m². 3-glasfönster i hallen och i resterande huset 1-glasfönster med lösa innerbågar samt ventilation i form av självdrag. Vatten från egen borrad brunn med ny vattenpump 2019. Gemensam 2-kammaravlopp med infiltration från 1994 för BDT-vatten och WC via mulltoalett från Separett. Uppvärmning via luft-/luftvärmepump från 2017. Det finns även kamin i vardagsrummet och källaren, vedspis i köket samt elradiatorer.

Planlösning:
Entré med plastmatta på golv och målade väggar med vävtapet. Plats för avhängning och här sitter också 3-glasfönster.
Kök med vitbehandlat brädgolv och tapetserade väggar. Välutrustat med diskmaskin, induktionsspis med varmluftsugn, fläkt samt kyl/frys. Kök renoverades 2011 och vitvaror är från 2017. Utgång till trälagd altan.
Vardagsrum med brädgolv, tapetserade väggar samt kamin.
WC med mulltoalett från Separett samt plastmatta på golv.
Duschrum från 2008 med plastmatta på golv och väggar samt tvättställ och spegelskåp.
Groventré med plastmatta samt trappa till källaren.

Källare med gjutet golv. Här står en extra kyl samt frys, vattenpump från 2019 med avhärdare, UV-filter och filter för humus samt tvättmaskin och torktumlare från 2017. Vid vissa väderleksförhållanden kan markfukt förekomma på källargolvet.

Övervåning
Sovrum med linoleummatta på golv och tapetserade väggar. Plats för två sängar, byrå och arbetshörna och/eller annat möblemang.
Sovrum med brädgolv och målade väggar. Plats för dubbelsäng och annat möblemang.

Gästhus om ca 14 m², ombyggt från lada 2018, med gjuten platta och ventilerat trägolv. Loft med förråd.

Förrådsbod uppförd i trä med stående träpanel och plåttak. Ena delen har grusat golv och andra gjutet betonggolv. Bakre delen tillbyggd 2018 med gjuten grundmur och grusat golv.

Utedass uppfört i trä med stående träpanel och plåttak.

Tomt
Fin växtlighet på tomten i form av stora schersminbuskar, persikaträd, päronträd, syrén och äppelträd samt trädgårdsland med bland annat rabarber och vinbär.
Bakom förrådsboden står Roslagskomposterna. Det torra avfallet från mulltoaletten läggs i Roslagskomposten och med lite skötsel har du efter 18-36 månader en fin mull som kan användas som näringstillskott i trädgården. Det våta avfallet leds till tank i källaren och kan vattnas med hjälp av trädgårdsslangen ut som ”guldvatten” på gräsmattan och i rabatterna.

Elektricitet

El är delvis utbytt på entréplan. Ny elcentral med automatsäkringar.

TV & Internet

Fastigheten är fiberansluten till Lärbro Fleringe Fiberförening. Läs mer på https://larbrofiber.se/.

Utförda renoveringar

2007 nya rökgångar och två nya eldstäder samt nya stuprännor och hängrännor
2008 renoverat duschutrymme
2011 elförbättringar samt ombyggnad av kök
2013 anlagd träaltan
2014 ny pump

Nuvarande ägare tog över fastigheten 2015 och har sedan dess skött fastigheten väl med bland annat:
Ny induktionsspis med varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys, tvättmaskin, torktumlare, grind, ombyggnation av lada till gäststuga, utbyggnation av förråd, luftvärmepump, vattenrening, stuprör, fiberinstallation, kyl och frys i källaren, Roslagskomposter och diverse trädgårdsarbeten.

Övrigt

Säljaren berättar:
Hej, du som letar efter sommarhus. Jag vet precis hur det känns!
Efter många sommarsemestrar på Gotland beslöt vi oss för att köpa ett eget sommarställe på ön. Vi hade några kriterier som huset behövde uppfylla för att det skulle vara drömhuset.
1. Nära till hav och bad - eftersom vi älskar att bada och fiska
2. Långt från stor väg - eftersom vi har djur och barn
3. Ligga ensligt, men nära samhälle – man är på landet, men kan välja att träffa folk om man vill
4. Byggt före 1940 - eftersom vi ville ha mycket gammaldags charm
5. Det skulle ändå vara modernt med dusch, tvätt- och diskmaskin – man har ju ändå semester
6. Gäststuga för besökare - så att både gäster och vi kan dra oss undan ibland
7. Fin trädgård för umgänge och odling - eftersom man mest är ute på sommaren
8. Lugn omgivning med vacker natur - för att verkligen kunna koppla av
Ja, ganska många kriterier hade vi nu när jag tänker efter. Så vi åkte på otaliga visningar, och vi letade länge. Så länge att vi faktiskt gav upp. Efter sista visningen sa jag till Peter att ”nu struntar vi i det här. Jag orkar inte mer”. Han svarade att ”det finns ett hus till salu på norra Gotland, vi kan ju bara åka förbi och titta utanför?” Det låg inte alls i det område vi hade tänkt oss, men vi hade tid över så varför inte. Så vi åkte upp till Bläse och kikade på det som skulle bli vårt drömhus.
Här badar vi i havet varje dag från bryggan vid fiskebodarna. Barnens favoritbadställe är det lilla kalkbrottet som man kan cykla till på 10 minuter. Vi äter goda middagar på Bläse Bistro, och går på konsert eller vernissage i Bläse kalkbruksmuseum. Vi firar valborg med by-grannar på stranden med en stor majbrasa, där vi sjunger in våren i solnedgången. Vi åker över till Fårö och spenderar en heldag med bad på sandstrand och restaurangbesök. Vi åker runt på loppisar och fyndar. Vi åker ner till Visby och lever stadsliv, för att sedan komma hem till lugnet. Och du som köper huset ska få veta var vårt hemliga badställe är, det är bättre än blå lagunen!
Vi älskar att vara i vårt sommarhus så mycket, att efter bara 5 år med stugan bestämde vi oss för att flytta till Gotland permanent. Så nu när vi bor här behöver vi inte vårt kära Bläse-hus längre, och hoppas att någon annan kan få lika härliga somrar här som vi har haft.
Så mitt råd till dig är: Åk upp och kika på huset. Det är värt det.

Områdesbeskrivning

Fleringe socken ligger på nordvästra sidan av Gotland med sina många kakelbrott och träsk med klart och fint vatten. Här ligger bland annat populära Blå Lagunen, Gotlands största träsk Bäste Träsk och Bläse Kalkbruk där det finns gästhamn, ställplats, kalkbruksmuseum, konstutställning och restaurang där man kan avnjuta ett glas vin och se solnedgången i havet. I Fleringe har man varit mån om att bevara det gamla och därav tillhör socken en av de bäst bevarande kulturmiljöerna. Kyrkan, Groddagården, Lundarhage och Hau med omgivningar är desamma som när Carl von Linné färdades här på 1740-talet. I grannsocknarna Hangvar, Lärbro och Bunge finns ett brett serviceutbud i form av bland annat livsmedelsbutiker, restauranger, simhall, förskolor och skolor.

Vägbeskrivning

Följ väg 148 från Visby och sväng vänster mot Kappelhamnsvägen/väg 149 i Lärbro. Sväng höger mot Fleringe, fortsätt 10 km och sväng av höger innan Bläse Kalkbruk och fortsätt 250 meter, sväng av höger. Följ vägen så ligger fastigheten näst längst ned på vänster sida av vägen.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 525 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter